用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 開學喇!2006九龍塘宣道幼稚園K2家長請進
樓主: 芝娃娃
go

開學喇!2006九龍塘宣道幼稚園K2家長請進 [複製鏈接]

Re: 開學喇!2006九龍塘宣道幼稚園K2家長請進

我會去旅行.今次daddy都會去.好彩學校今年咁早講定邊日去.所以daddy終於請到假啦~~

比d時間天軍啦.都係開左學1個月.遲d會好d架啦.

今年旅行也是daddy帶, 我因工作請唔到假, 感到萬分傷感
希望k3最後一年可以去得到.

94075702,
彥彤祈禱後都會感動流淚, 你跟天軍祈禱時, 他有沒有流眼淚?

Dear all mami,
My husband(tentative) & I will go for the outing.

Chiwawa & ChunYinMa in reading,
Dominic is a BIG FRIEND of Thomas and he thinks his friend will love it too.  Really nice to hear that Yin Tung and Chun Yin like it.

Chiwawa,
Dominic never cry when I pray with him.  However, he will speak out what he has to improve and ask God to help him.

94075702,
When I did the "Heart" colouring and ask Dominic who is his best friend, he answered Tin Kwan.  But when I ask him whether he will share his favourite toys with his best friend like Jonathan and David.  He kept silent.   

Dominicleung,

睿明好叻, 會藉著禱告求神改變自己. 彥彤要向他學習.

芝娃娃,

天軍有時祈禱都不甚正經,但有時會加d自己的需要入禱告,不過每次最主要都是為婆婆的腳痛和信主祈禱! 你會否join家長班?

彥彤祈禱咁感動,你有冇問佢有什麼感覺?可能真係聖靈的工作!讓她感受到神的愛! 我現在用緊一本叫"如何為你的孩子禱告"的書,很好呢!

DominicLeung,

Dominic原來都係Thomas迷,我知買乜嘢birthday gift!

CPY,

哈哈!記得上年你大住個肚同埋賢賢去school picnic,真很佩服你,今年賢賢同埋爸爸一齊去,一定很開心!

Hi All Mums,

I have applied 2 adults (either myself or my husband) and my mother in law will be going to the picnic on 10/26. I wish I can go as last year my husband went with Vincent but depends on my work schedule....

Aslo I will be going to this Sunday parents lesson, see you all there....

:  :

你地係咪好多人都係基督徒?

天軍媽
hehe...上年不知幾辛苦..一個人帶住賢賢.由其返屋企時佢玩到

CPY,
我是信主的, 是否基督徒嘛...我是不配的(無上教會, 沒有屬靈的生活), 故稱不上是基督徒.

9407570,

彥彤說她流眼淚, 是因為她想念天父. 天軍好叻仔, 會為家人的需要而祈禱.

我有參加家長班. 好大的挑戰, 未試過連續數個星期天早早起床.

hi VincentKenneth,

彥彤會由daddy一個帶往旅行.

但我們都會參加家長班, 彥彤亦報了主日學(是主日學嗎, 還是另有名稱) Vincent 會參與嗎? 到時見

Julia,
Lam Lam didn't tell me she miss Ms. Tsang.  But, I've asked her did you hug Miss Pang like Ms. Tsang, she replied she didn't.  Then, I asked her can she see Ms. Tsang, she said yes & she has hug Ms. Tsang when she see her!!      

芝娃娃 ,

Yes, Vincent will join 主日學, see you then with 彥彤.

版主

LF
琳琳最愛都係曾老師

CPY
我地一家三口都唔係基督教

我同爸爸都會去旅行

JuliaCheng,

你的blog做得很好啊,我有點感動

努力呀, 我支持你.

JuliaCheng,

我都有睇你的Blog,你真是個很潮的媽咪!   我是個电腦盲,都唔知点整!唉!出年仲要幫天軍整profolio,都唔知点算!

頭先我問天軍黎老帥有冇罰你or其他同學,佢話恩彤吃荼点時傾計,所以被老師罰冇得食茶点!唔知是否這個原因,所以她不想番學?!

hi all mum

我地一家四口都會去旅行, 希望到時見到大家.

想問下各位的小朋友有無話老師叫背金句呢? 浚彥話老師叫叫背金句(第一& 第二句).  唔知使唔使同老師背呢, 如係幾時背呢又?  大家有無idea? 後面的第幾張第幾節使唔使背埋呢?

ChunYinMa,

真係多謝浚彥提醒,我差d忘記了要背金句! 通常背金句都會背埋幾章幾節!

唔好意思各位k2媽咪,請問k1冬季是否穿白襪子?

版主

[size=medium]Good morning  

芝娃娃
Thanks a lot

Thanks a lot

你想整 blog?? Yahoo o個個好易整

Profile...我都未有 idea :-|

不想番學...後來問左黎老帥,佢話因為恩彤放學等校車時,手拎既牌整到一個小朋友,老師要佢講對唔住,佢硬頸唔肯講,所以...

ChunYinMa
背金句...恩彤無提過喎

Y-3

ChunYinMa,

背了第一& 第二句, 無背幾張幾節添.

版主

芝娃娃
係咪"天父世界"最後o個頁??
‹ 上一主題|下一主題