用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 !
樓主: 家熹媽咪
go

李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 ! [複製鏈接]

Re: 李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 !

所以我會較定鬧鐘, 因我都驚唔知醒.

家熹媽咪 寫道:
報告 !! 今日發生咗件幾大獲既事 , 由於我呢個媽媽 , 個心重係放緊暑假 , 今朝揍完家熹上校車之後 , 因為之前一晚瞓咗1個鍾 , 咁上樓再 , 一 就 ..... 3點喇 !!  真係大獲 ! 好在隔離座個媽咪認得家熹 , 幫我揍咗佢上樓 , 重煮埋飯比佢食 , 當然 ... 最後就由豬爸爸接返個仔返屋企啦 ! 而我 .... 當然係比豬爸爸"省"咗一大餐啦 !    今次真係一個好大既教訓呀 !   

佢又答得幾叻bor.        

家熹媽咪 寫道:
830mama :

哈哈哈哈 ~~我都估倒架啦 ! 條友仔口水多個茶架 ! 真係比佢笑鬼死 ! 我有問家熹呀 , 點解你會排第一 , 佢答我話 , 因為MISS CHAN 鍾意囉 !      

煒良媽咪,

hi, 你呢張相我都認唔出係煒良, 同之前個張唔同哂, 真是大個

830mama 寫道:

[quote]
家熹媽咪 寫道:
報告 !! 今日發生咗件幾大獲既事 , 由於我呢個媽媽 , 個心重係放緊暑假 , 今朝揍完家熹上校車之後 , 因為之前一晚瞓咗1個鍾 , 咁上樓再 , 一 就 ..... 3點喇 !!  真係大獲 ! 好在隔離座個媽咪認得家熹 , 幫我揍咗佢上樓 , 重煮埋飯比佢食 , 當然 ... 最後就由豬爸爸接返個仔返屋企啦 ! 而我 .... 當然係比豬爸爸"省"咗一大餐啦 !    今次真係一個好大既教訓呀 !   
[/quote]

[size=large]冇用架, 阿寶訓左覺, 係側邊打羅都唔會醒!!!.       

SumSum媽咪 :

原來anson 尋日坐 ”韻心” 隔離, 今日掉左位.....好遠 , 佢話sumsum 隻錶好靚, 隻猫個頭定隻眼識fing 來fing 去.

前幾日佢話小息後排隊唔齊同唔靜, 入到班房後全班罸坐.

各家長

[size=large]學校網址有1.9.2006 開學禮 & p.1 家長晚會既相睇

830mama 寫道:

講你都唔信呀 ! 我間房有5個鬧鍾加2個手提 , 再加埋屋企電話都鬧我唔醒呀 !  
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

830mama 寫道:
佢又答得幾叻bor.        

我話佢古惑仔就真 !
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

BrianMami 寫道:
冇用架, 阿寶訓左覺, 係側邊打羅都唔會醒!!!.       

哈哈哈哈 ~~~ 真係知我者莫若車人也 !!!   

BrianMami,

係呀,心心前日坐Anson隔離,尋日又掉左位,話離老師個度好遠喎!

佢地尋日仲學左首歌仔添"兩隻老虎,兩隻老虎,跑得快,跑得快,一隻沒有眼睛,一隻沒有耳朵,真奇怪,真奇怪"(調寄打開蚊帳),真攪笑。

Anson有冇話比你聽,佢地仲選左班長,清潔組長同圖書組長呀,心心話好開心做倒圖書組長喎,因為佢好鍾意睇書囉!
SumSum媽咪
該用戶已被刪除

Janis&Jimmy,
我囡囡昕昕也是返學五日已比老師罰左四日, 我囡囡亦是1E 班的 !請多多指教!

各位媽咪 :

我明日會去簡介會, 如揸車應泊邊個屋村最方便和近?

唔該!
[
該用戶已被刪除

lok&sum

我剛打電話去問, 佢話無得泊車呀!
所以要自己泊車先, 才可到學校.
[

P.1C
   下星期要穿體育衫?BOOKS?

[quote]
830mama 寫道:
煒良媽咪,

hi, 你呢張相我都認唔出係煒良, 同之前個張唔同哂, 真是大個

家熹媽咪 寫道:
講你都唔信呀 ! 我間房有5個鬧鍾加2個手提 , 再加埋屋企電話都鬧我唔醒呀 !  

請問上年有去簡介會既媽咪,多唔多人帶埋小朋友去呀?

Kubi 寫道:
請問上年有去簡介會既媽咪,多唔多人帶埋小朋友去呀?

我有帶! 係幼稚園安排有校車送我哋去

lok&sum 寫道:
係逢星期一穿體育衫, 得一堂PE.因為下午有課外活動,所以都OK啦.
我接仔放學,都見到你個女同我的仔玩,我仔叫Matthew.

你小朋友叫咩名呀 ! 可以報上名來嘛 , 方便我地update個人名表 ! thx!
‹ 上一主題|下一主題