用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 聖若瑟(灣仔)家長交流心得
樓主: 7654321
go

聖若瑟(灣仔)家長交流心得 [複製鏈接]

Re: 聖若瑟(灣仔)家長交流心得

我已經用書套包左, except  Mathematics book, because this book's design is difficult 用書套包
thomasthetankengine 寫道:
又想問下各位,
包唔包書呢?但又恐怕他的書包太重.有甚麽好方法。

Hello 大家好!   

我因為托親戚替我到精工買書, 佢順手幫我配了書套. 嘩! 包起來實在太方便啦. 唔洗裁, 唔洗剪. 但

TKX!! I'll call Mongkok first!!

Hi,

I went to 精工 several times to update the books......

Now, I found I've bought two books of Longman English Express 1B,but I've use 超薄包書膠包書, so.... I can't change / refund...   

Anyone interest the 1B express? orginial price $68.50-, now $30- ? P.M. to me
該用戶已被刪除

Hi! cczzko,  

我都係去精工配書套, 但仲欠Mathematics books 吾知點包好, 書底有但位用來"攝" 一本書仔, 如果包左就"攝"吾到本書仔, 你係點包ka    如果諗吾到點包, 我諗住吾包Mathematics books. [quote]
cczzko 寫道:
Hello 大家好!   

我因為托親戚替我到精工買書, 佢順手幫我配了書套. 嘩! 包起來實在太方便啦. 唔洗裁, 唔洗剪. 但

CD

我就係"天地"買咗set 好size 嘅書套,你帶埋本書去,staff會幫你度。呢種書套,$3.00- 兩個。
此外,好多Parents 用呢種"書套"套學生寫字嘅簿。

"天地" 亦有超輕包書膠, $20- 一卷,真係好輕。

CD,

我暫時用書套包
該用戶已被刪除

thomas,

書套是在精工買的, 佢

天地's 書套係散買的,不同精工那隻。

Which textbooks/publisher(s) does the school use? How about Maths? Is Maths taught in English?

Hi! All St.Jo parents,

有無人知道逢星期幾會有 Chinese and English dictation?
我諗住預番dictation o個日o既早上同囝囝

Dear CD,

咪咁心急至得

Dear cczzko

Oh!I see.  Thank you.

CD
[quote]
cczzko 寫道:
Dear CD,

咪咁心急至得

I use 書套 for Mathematics books. it's fit!
CD 寫道:
Hi! cczzko,  

我都係去精工配書套, 但仲欠Mathematics books 吾知點包好, 書底有但位用來"攝" 一本書仔, 如果包左就"攝"吾到本書仔, 你係點包ka    如果諗吾到點包, 我諗住吾包Mathematics books.

cczzko, CD,

Chinese and English dictation will be conducted once in term.
"係每一班都唔同

英文名 + 中文名

係吾係在7/7 o既presentation 講 ka? 因為我囝囝係7月中先被取錄, 我無去到7/7 o既presentation, 但 7月中 interview 完之後, 有個presentation,  校長話寫英文名only.  o甘寫吾寫中文名o尼?
robbieyan 寫道:
英文名 + 中文名
‹ 上一主題|下一主題