用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 天水圍邊間小學好?
樓主: AngelyHo
go

天水圍邊間小學好? [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

Re: 天水圍邊間小學好?

係喎 ! 真係發生什麼事 ?

Venus's媽咪 寫道:
真係差成咁?究竟發生什麼事?[quote]
eva92518200 寫道:
最好邊間我都想知,但我好肯定東華三院姚達之紀念小學係最差,因為我既小朋友係裡面讀緊小一,校風差、教師、校工冇禮貌就連現任校長都係一樣
1.教師可以用門推家長出門
2.教師教導學生遠離家長
3.校工冇禮又出言恐嚇家長
4.校長處理冇能
正所謂上樑不正下樑歪
難怪收生不足
家陣我都想幫個女轉校
[/quote]
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

由於女兒在校去廁回來上身濕透,我只是要女兒帶我上去廁所查看情況,然後問問女兒剛所發生什麼事,我在問女之下,那個在正在清潔那女工就大聲對我說:我都全身濕透啦!我唔辛苦架!我當時好莫名其妙說:你辛苦關我什麼事呢?我都無同你講野,你就用這樣態度對家長說話,那女工就說:你鬧我先我先鬧你架,我就回應:我在那時鬧過你呀,你這樣態度我只好對校長講,然後那女工即時說:你有本事就去找校長,睇我敢唔敢打死你

當時亦都嚇到我女兒大哭還說媽不要找校長好嗎!心理亦受到影響,其實我當時都好驚慌,但又要向女兒前扮鎮定,然後跟女兒說不要怕,媽會保護你,因為那女工當時手上還拿住一支好長既木棍,我亦都恐怕她真的會做出這樣行為

請問學校是否能容忍有這種行為既職員嗎?學校到底是教育地方還是黑社會地方呢?

eva92518200,

我覺得你真係要轉校呀,個校工咁都得 比著我,如果校長唔理,我會報警同去教統局投訴佢地tim~~     
請大家和睦發表及討論,尊重自己,尊重別人,但要嘈交,無理取鬧,恕難奉陪 ~~

醒目開學勳章 貢獻勳章

但警方和議員也幫不到她,而且還說她有錯TIM,真係奇怪WOR !

lou 寫道:

我覺得你真係要轉校呀,個校工咁都得 比著我,如果校長唔理,我會報警同去教統局投訴佢地tim~~     

醒目開學勳章 貢獻勳章

我諗轉校雖然緊要但搞清楚件事和要有關的人 (校工和校長)負責任才重要。

hihi

我朋友個仔派到1st志願--天天     

同我個肥妹同一間

希望各位都派到心水既小學     
曉彤&曉陽~

hi hi :

各位你地好呀???

我仔今日派左去......循道衛理

吾知好吾好

可否告知......

thx ....各位
我愛2個的寶貝豬

好多人選天天都入唔到喎
該用戶已被刪除

我都派到第一志願光明小學(下午校),真係好開心~~~            
請大家和睦發表及討論,尊重自己,尊重別人,但要嘈交,無理取鬧,恕難奉陪 ~~

Smiile 寫道:
但警方和議員也幫不到她,而且還說她有錯TIM,真係奇怪WOR !

[quote]
lou 寫道:

[/quote]

hi,
我想知佢錯向邊呀 ??     
去教統局投訴間學校啦 !! :tongue:  :tongue:  :tongue:

martha.bb 寫道:
hihi

我朋友個仔派到1st志願--天天     

同我個肥妹同一間

希望各位都派到心水既小學     

[img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled7.jpg[/img][img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled8.jpg[/img][img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled6.jpg[/img]

我妹妹的兒子正讀李東海, 幾好的! 她的要求都很高. 不過她說天水圍無好學校, 在天水圍讀書一定要入到精英班; 否則,二年級亦未必全懂 "a-z" 不要說什麼 Garmer 了! 但入到精英班又好大壓力, 新移民好極端. 最差一定是她們, 但最勤學死讀死背亦是她們!

亞囡選天天落選,派咗去東華三院李東海,請問有無人知間學校好唔好?

我個仔現在是在李東海的小一學生,舊年我也是天天落選,派了第三志願(李東海),現在小朋友在學校學習很開心,學校是小班教學,人數是23-30人一班,英文科是用故事書教學,這是我最喜歡的,英文科考試要考短篇作文oral等,希望這些幫到你。

lou 寫道:
我都派到第一志願光明小學(下午校),真係好開心~~~            

聽講光明學校唔錯, 佢都係天水圍74校網嗎?
有冇家長仔女讀緊? 可唔可以分享下校內情況?

martha.bb

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

有無第二志願派了去天官的家長?

我相信冇囉,天官第一志願都俾人搶哂,仲點會有得剩
‹ 上一主題|下一主題