用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 2) ...
樓主: Pochacco2001
go

讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 2) [複製鏈接]

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 2)

Jo Jo
Sorry 忙了一個禮拜. 今早才回來. 所以遲了覆
忙到不得了. 大女小學未派到 一月要待統一攪珠.
不過系一個過程一定要enjoy 不然過了便沒有回頭.

Dear All
看來好多人生病Take Care.

我個女盤花已開花. 你地有沒有經驗2月交回校時會不會已凋謝....

Josephine

希望我的孩子茁壯成長

醒目開學勳章 王國長老

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 2)

prissyue,
請問東華東院在那兒, 好個中醫好.. 你PM比我呀.. 藥粉岩晒我, 因煲藥又要等.. 我好懶..

Josephine,
我估盆花唔會好快瓜.. 最多係花謝了, 再有花雷再出花咁JE..  
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

JoJo

東華東院在 銅鑼灣掃桿埔東院道 大球場隔離,
可以在 Sogo 座 5B巴士, 在正門下車,
或步行路線; 由幼稚園門口上山, 然後下山,
到保良局時右轉上入南華會方向, 過了孔聖堂中學後,
右轉, 靠右邊直行, 過了 香港大球場 便到 東華東院.
行程約15分鐘, (但座taxi就3分鐘, 15元座咁)
....喵喵.........     

醒目開學勳章 王國長老

felix喵喵,
Thanks....你昨晚驚唔驚.. 住係灣仔.. 昨晚睇住新聞報導..    
主愛我

JoJo 寫道:
prissyue,
請問東華東院在那兒, 好個中醫好.. 你PM比我呀.. 藥粉岩晒我, 因煲藥又要等.. 我好懶..

Josephine,
我估盆花唔會好快瓜.. 最多係花謝了, 再有花雷再出花咁JE..  

Jo Jo
會再有花蕾出   
如是便好了.

Josephine
希望我的孩子茁壯成長

JoJo,
亦都可以係 st Paul 醫院 個邊行入去. 丹麥麵包行入去又得.within 10 mins walks.

我細個住東華東院側的平房 - 正民村,
同埋呀媽係東華東院返工.
Google Map Click
centamap map click

[Click for 2002 Octbb Club]文瑄(Oct02)daddy[url=http://RossiKwan.blogspot.com]千斤田[/ur]

JoJo

唔驚, 我好相信香港警察的能力...喵喵.....

不過番屋企就麻煩d囉, 好彩呀仔唔洗返學, 都定d....
唔係咁鍾意d農民的做法.. ..... :tongue:

醒目開學勳章 王國長老

Jospehine,
我相信會囉.. 植物既生命係循環不息家嘛..  
josephine1818 寫道:
[quote]
Jo Jo
會再有花蕾出   
如是便好了.

Josephine
主愛我

rossikwan

正民村!!!....有冇試過有蛇入屋呀...喵喵....
那個山頭真是有很多動物啊,
狗, 貓, 松鼠, 蛇, 青蛙.... :-|

felix喵喵 寫道:
rossikwan

正民村!!!....有冇試過有蛇入屋呀...喵喵....
那個山頭真是有很多動物啊,
狗, 貓, 松鼠, 蛇, 青蛙.... :-|

felix喵喵
以上所有動物,全部都有
最恐怖係好多曱x係屋入面週圍飛  

唔同妳都係村民?
[Click for 2002 Octbb Club]文瑄(Oct02)daddy[url=http://RossiKwan.blogspot.com]千斤田[/ur]

各位,
你們好呀!我已經好返好多了!今日反而係我囡囡唔舒服!她突然肚呵!不過到現在都只係去o左2次!希望無事啦!
------Pochacco2001(Ming)------

Hi Ming,

Please give me a call now!

TTJTmama

醒目開學勳章 王國長老

Pochacco,
哎呀.. 芷晴佢冇乜野呀嘛, 如果佢痾清晒d 箘就會好.. 希望佢快d 冇事啦.  
主愛我

tina,
好在你提一提je, 我差d o吾記得影寫真呀.
我擺係窗邊都有陽光照到架, 聽你話, 我星期日直頭幫佢追光, 個太陽去邊, 我就移盤花過去曬.

rossikwan
我唔係村民, 不過就係奧運大樓上班,
所以咪知囉, 我都有帶過呀仔到那裡睇松鼠.....

有時都覺得好攪笑,
d 蛇好似韓農咁, 經常在馬路(學車斜路)突圍, 衝落印度會,
而青蛙就在晚間出動, 黑色一粒在路上扮石頭...
但邊有石頭識跳嫁))))) 睇我唔到... 睇我唔到...  

Pochacco2001

保重呀....喵喵......

記得食藥 , 多d休息, 養好身子啊,
聖誕假期將至, 有大把節目等緊你同囡囡去玩呀!

醒目開學勳章 王國長老

各位,
今日你地小朋友有冇返去開Party, 唔知你地有冇為小朋友打扮下..  

我就冇啦.. 不過唔知今日有冇乜野特別佈置呢
主愛我

Hi all,
隔左一排無上黎,用左好耐多間追番d message
見到好多媽咪同小朋友都病,祝你地早日康復,
歡渡聖誕假期

有無媽咪知道今日party情況呀?

prissyue,
你提起鼻敏感,豐豐都有呀,今朝校車ee至問我豐豐係咪有鼻敏感,因為佢成日流鼻水,不過豐豐一定無曦曦咁乖肯食中藥

felix喵喵 & JoJo,
大家有心了!我已經好得9成了!而囡囡今日都仲有一次痾水,但已經好過昨日好多!多謝關心!

JoJo,
今日都見她們好開心!而我最開心就係本來老師話唔可以睇囡囡表演,點之今日又俾我們睇!放學時見她們背住個禮物袋,她們的樣不知幾開心!我今日仲幫你仔仔影o左張相添呀!
------Pochacco2001(Ming)------

醒目開學勳章 王國長老

Pochacco,
係.. 你影左相. 識做啦.. (貓比我呀    )
主愛我
‹ 上一主題|下一主題