用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園是否一定有2nd in 先有offer?
樓主: liubabyliu
go

學之園是否一定有2nd in 先有offer?   [複製鏈接]

ylylylyl 發表於 17-11-20 01:52
K3 show n tell 每月一次的話,那K1呢?幾耐一次,次數有多少?英普班小朋友用什麼語言進行?問左冇人答。 ...

你話人操練行為舉止,我問左好耐你都未答喎,點計先。你作出負面評價時,係咪應該提供具體說明先而唔係作出負面評價,要人用例子證明自己囉咁你作出十個負面評價,人地咪好唔得閒

做人公平d好喎

ylylylyl 發表於 17-11-20 02:06
我知,但我都想用家確認一下答案,免得俾人圍啦。想知 K1 show n tell 幾耐一次及英普班用什麼語言進行
...

不如咁啦,你咁有興趣了解Lh,作為「確認」自己的認知。咁不如直接打去LH問啦

你對LH無興趣,但又「搜集」左咁多對LH的「認知」,仲要用特別方式去引起用家「提供資訊」,我只能夠講,你的行為好特別,不過我相信無俾人「操練」過既

koollee 發表於 17-11-20 01:59
K1我真係冇問,我PN咋。
我諗住你知咋,你實牙實齒咁。

jm, 你d答覆真係好正

jenurbabe    發表於 17-11-20 09:31

企鵝丫丫 發表於 17-11-20 06:33

首先,唔覺你之前係理性

佢d行為舉止好特別,唔知係咪被「操練」過先插人,唔提供具體情況,反要被插者去證明自己清白。人地真係好唔得閒囉

你覺得谷就千祈唔好報喇。留返俾真心想入Lh的家長。

各位家長,我作為用家,覺得Lh真係非常唔錯,最大缺點就係非龍校囉

koollee 發表於 17-11-20 08:20
去睇你d post,一開波話人過份操練,再黎就話用家die hard fan 感覺上插人自大,interview學校搞大龍鳳。
...

佢應該覺得,未讀過作出評價係比讀過作出評價係正常

原來有d人思路咁獨到的。我建議openrice開個新版,專門俾未食過的食客留喊喊食評

DengCK 發表於 17-11-20 08:25
jm, 你d答覆真係好正

咩叫Jm

koollee 發表於 17-11-20 08:39

咩叫Jm

姊妹呀

回覆樓主:

//這就是理性討論,只要用家提供客觀資訊,就可以繼續討論。這個次數來說我覺得密集,因為有普通話有英文。有D小朋友英文底子好沒問題,但普通話進行的話,家長少不免要在家幫佢預備,就係人家講既背。 如果小朋友英文普通話剛起步,我覺得係谷同深既。//

無提供具體例子就作出負評,唔知係咪又係理性呢要大家講咁多先至話到俾人知你的負評原因,咁好彩有d家長提供唧,如果唔係LH咪躺著也中槍?我相信好多家長睇到關於show and tell的介紹,會更加心儀LH。

俾負評就好易既,無成本

DengCK 發表於 17-11-20 08:39
姊妹呀

我係爸爸喎,(emoji)
平時多數只讀不回,只係覺得d人好奇怪,有口埤的話人die hard,少人讃的話人讀過的都唔讚好。

DengCK 發表於 17-11-20 08:43
//這就是理性討論,只要用家提供客觀資訊,就可以繼續討論。這個次數來說我覺得密集,因為有普通話有英文。 ...

咁講啦,我認識的同學家長之中,有晤少普通話母語的,或者本身都有普通話資歷,再唔係就係英文母語。而且學校有英粵班,我地呢種煲東瓜既就揀英粵

koollee 發表於 17-11-20 08:50
我係爸爸喎,(emoji)
平時多數只讀不回,只係覺得d人好奇怪,有口埤的話人die hard,少人讃的話人讀過的都 ...

原來係爸爸,唔怪得心水清d

讚就係die hard, 唔出聲就係唔好,真係莫需有。

插人既唔俾實在具體原因vague到暈就係俾機會家長展示質素同理性同提供具體資訊(仲有EQ訓練);
家長要逐個負評俾理據rebut就係應份否則就唔理性討論喇
真是大開眼界。

某位施主,放下吧 但請回答埋我咩係操練行為舉止先好放下呀,我等你

koollee 發表於 17-11-20 01:14
其實我係路過入黎食花生吹下水,閱讀理解邊個要做多做少你地就自己做左先再討論。
入LH要唔要2nd in問題pos ...

如果離題,呢度唔係答緊2nd in 的都有份,竟然有用家可以覺得自己冇份,仲讚呢個post,果然只睇自己覺得好/或想睇的一面。

Sumika_san 發表於 17-11-20 09:04
如果離題,呢度唔係答緊2nd in 的都有份,竟然有用家可以覺得自己冇份,仲讚呢個post,果然只睇自己覺得好 ...

我地係蠢豬豬囉,被人牽著走

DengCK 發表於 17-11-20 08:59

原來係爸爸,唔怪得心水清d

其實buy 5 buy LH係好個人嘅,未入之前我太太係唔buy嘅,咩又係聽人話谷,唔想皇帝仔辛苦。

入左之後阿媽不知幾開心,見到個仔自己去拎書睇,自己去做好多自理。

我地之前唔會上ek,online野信一成都雙目失明。
小朋友有佢自己揀學校的方法,冇話咩學校特別好。我地PN只in左3間,一般所謂易的都唔收佢,係得LH in完佢唔肯走。

koollee 發表於 17-11-20 08:56
咁講啦,我認識的同學家長之中,有晤少普通話母語的,或者本身都有普通話資歷,再唔係就係英文母語。而且 ...

又咁講,我識讀英普班的並唔係以英普為母語,應該大部分都係咁。我反而識2個為咗小朋友明白/順利由PN上英普班,有外補普通話。

如果離題,呢度唔係答緊2nd in 的都有份,竟然有用家可以覺得自己冇份,仲讚呢個post,果然只睇自己覺得好 ...

其實你幫唔幫到手,解答某人有關操練行為舉止的指控呀
我問左好耐都答唔到我,如果係我地答唔到,就到我俾人話唔係理性討論喇。你睇野咁全面,不如都叫下對方快d回應啦唔係我都會覺得你剩係睇到自己想睇既言論架咋

koollee 發表於 17-11-20 09:09
其實buy 5 buy LH係好個人嘅,未入之前我太太係唔buy嘅,咩又係聽人話谷,唔想皇帝仔辛苦。

入左之後阿媽 ...

真心讚小朋友,自己選學校,亦讚爸媽,沒有報一大堆幼稚園,相信緣份。

所以我冇指明道姓,根本全部離晒題。
不過有人離左題,如果班「die hard」唔出黎回,我又冇花生食,問果位萬一又覺得你班die hard高傲唔睬人,咩又係無限loop

koollee 發表於 17-11-20 09:09

入左之後阿媽 ...

我地PN都係in左兩間,一間仲要係集團性,又咁好俾我地入到LH

koollee 發表於 17-11-20 09:14
所以我冇指明道姓,根本全部離晒題。
不過有人離左題,如果班「die hard」唔出黎回,我又冇花生食,問果位 ...

我地以後都係唔好rebut,統一回覆「你離題了,我地唔會回應」

之但係人地又會話我地駁唔到真係做咩都死
‹ 上一主題|下一主題