用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦! ...
樓主: vivianjasper
go

大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦! [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入

ConnieBaby219 >

早2日行北河街時, 類似花園街d 檔仔,
檔檔都5同價錢, 有$22,25,26,28

其實我都怕會熱, 又唔知吸唔吸汗,
又想買d 比較薄身棉質, 但又驚唔防蚊

得意媽 & all

北河街好似係深水埗  
我宜家開始準備防蚊用品, 長褲, 長白襪, 蚊怕水/貼....
你地有冇好介紹呀 ?

Carcar,
我問過司機叔叔 ,佢同我講左一大輪 ..
應該唔比陪,亦唔主張陪搭

大家好呀!
我想幫仔仔報06年K1,我有d問題想請教下大家呀,麻煩大家俾d資料我丫,thanks!

1) 我見崇真個網已經有表格download,咁係米而家已經可以寄去呢?
2) 舊年大約邊個月份interview呢?
3) interview內容難嗎?有d乜野要考呢?

HI_MINNIE :
1.係
2.好似係9月
3.唔難, 先到先得, 越早寄form越著數     

balltsang 寫道:
Carcar,
我問過司機叔叔 ,佢同我講左一大輪 ..
應該唔比陪,亦唔主張陪搭

一次都唔比陪?       
好擔心呀......
係呢你係咩路線

carcar,
我唸遲d負責人打比你confirm路線/時間時,你問下佢比唔比陪

我都擔心 :cry:,暫時唸住頭一個月返學搭校車,放學自己接 ,打後放學搭返校車....我係18號車,新界路線   

balltsang 寫道:
carcar,
我唸遲d負責人打比你confirm路線/時間時,你問下佢比唔比陪

我都擔心 :cry:,暫時唸住頭一個月返學搭校車,放學自己接 ,打後放學搭返校車....我係18號車,新界路線   

我都問過司機叔叔, 應該冇得陪 :-|

校車方面值得一讚, 已經回覆校車所行之路線,時間,費用, 唔使心掛掛

carcar:

唔該晒你呀!哇....9月咁早就interview,真係要快d準備下先!!thanks.

minnie

carcar 寫道:
HI_MINNIE :
1.係
2.好似係9月
3.唔難, 先到先得, 越早寄form越著數     

醒目開學勳章

記得我個囡舊年interview 係咁既.....................
M = Miss , C = Cissy(囡囡)
m: 你叫咩名呀
c : x詩x
m: 你係米男仔呀
c: 我係女仔
m: 你玩呢樣係咩黎架
c : 車
m: 你係個籃搵架1樣既比我丫
c : 首先巢左5知咩再巢左架車
m: lee 架車係咩顏色
c : 紅色
m: 咁同你件3係米1樣顏色
c: 係 (備:佢件3係粉紅色)
跟住m去問第2個, c 跟埋去, 企係個小朋友隔離(阻住晒), m叫第2個小朋友擰個音樂盒, c 薛左埋去擰, 跟住5使講啦, 同場加插爭野玩, m5理(可能觀察梗), 當然敵不動我不動反正都衰左, 人地家長先埋去分開, but都分5開
, 我唯有+入戰場用力拉開c隻手, 粗魯的'私文'地抱c坐低.
跟住c走左去玩廚房, 隔左1陣果個m去左c樹1齊玩重有2個小朋友1齊,
m: 你想食乜野呀
c : 薯條
.........
m: 我想要個紅蘿蔔
c: (係眾食物中好快咁攞到)
.........
m: 不如你幫我濟番去air,

{我睇5到, 遮住左, 淨見到c 轉身.
跟住第2個m帶左c 埋玩具台玩}
m: 你件3咩顏色
c : 粉紅色
m: 嘩! 好靚喎, 粉紅色3襯白色褲白色鞋
c : ('吞'後笑, 電左老師1野)
.........
m: 你係到番學好5好呀
c : 好呀
m: 呢間幼稚園叫咩名
c:  
m: 祟.....真......幼稚園
c : 祟真幼稚園
m: (摸下c 個頭比左個汽球c) 你講thank you 洗老師
c : thank you 洗老師
m: 你真係醒架遮, 你番學我教你好5好
c : 好

得意媽:
多謝你既資料呀!
我想問下,k1學費幾錢呢?如果唔讀國際班,英文程度唔知夠唔夠呢?

醒目開學勳章

k1學費幾錢呢?---> $1,808

如果唔讀國際班,英文程度唔知夠唔夠呢?---> 好視乎個人, 我知好似每日有15mins native english.

得意媽:
thanks. 15分鐘都好好丫!

得意媽>>你好近呀!! 咁都記得晒!!! 我已經唔記得interview d 問題, 但我我就好緊張!!!     

yy13>>豬唔豬返學對波鞋係咪要全白呀?? 有其他色得唔得呢???   

另外, 家陣我至發覺做校服o個日派o左829家長會通告, 我地駛唔駛簽返比佢呀???到時唔豬會唔會認得大家呢???

耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

醒目開學勳章

Jennie > 我有record 架嘛   :

醒目開學勳章

yy13 寫道:
all
有無人知道開學駛唔駛交學生相

要! 通告係咁寫既..............
請各家長繳交[size=large]學生穿著校服照片八張(約 1"x1-1/2")

重有, 記住買8達通, 儲值不多於$50 喎!

要! 通告係咁寫既..............
請各家長繳交[size=large]學生穿著校服照片八張(約 1"x1-1/2")

重有, 記住買8達通, 儲值不多於$50 喎!

多謝你題醒我. 我真係冇留意到呀!!

不如寫個list出黎我地而家要準備咩丫....
我真係好大頭蝦     

仲有之前交的茶點費唔知係for 半個定一個學期呢

醒目開學勳章

茶點費$550 for 上學期!

得意媽>>>唔該你!!!   

係呢, d 相有冇話幾屎要呀?? 我屋企要820 至可以有平相影呀!!!   
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.
‹ 上一主題|下一主題