用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 校隊 & 泳隊的分別
樓主: 1205
go

校隊 & 泳隊的分別 [複製鏈接]

JOJA,

唔好0甘快放棄,來緊呢年既進步會係最大,你個仔仲有大把時間追.

今日我囡既表現一般,轉會後進入調整期,係完全無預備比賽下,時間好彩都唔算跌太多.不過就好唔抵,有兩項梗頸四,一項第五,如果游番之前既時間就三項都可以囉到牌啦.

我0地呢邊即場9yrs 女子組既時間已經得人驚啦~

50米自   33"
50米碟   37"
50米蛙   39"

我見游泳池人山人海

唔係講笑
我每次玩比賽
都可以撞番d舊朋友, 舊同事, 明星咁...

你地話呀
基本上, 除左讀書外, 好似游泳都係必修科咁
真係好大競爭呀.....

游得出色果d
坦白說, 真係放左好多時間落去
都已經唔計錢啦.

原帖由 EvaLam^^ 於 10-9-12 21:58 發表
JOJA,

唔好0甘快放棄,來緊呢年既進步會係最大,你個仔仲有大把時間追.

今日我囡既表現一般,轉會後進入調整期,係完全無預備比賽下,時間好彩都唔算跌太多.不過就好唔抵,有兩項梗頸四,一項第五,如果游番之前既時間就三 ...

最慘係已經放0左好多時間落去,但都唔代表一定出色呢

JOJA,

想問下妳的小朋友是否自己入場, 家長有冇入場呀.

原帖由 JOJA 於 10-9-12 16:21 發表
今日賽完九龍城區區賽啦

今日的陪跑經驗賽真辛苦
一時放晴, 一時打雷, 一時下大雨

最終達至陪跑成功

希望唔會打激到佢的自信啦.

我見到d職員派歷屆最佳時間紀錄表

9 yrs 以下, 男子組
50' 自, 33"68
50' 蛙, 44 ...

原帖由 mkwok 於 10-9-12 22:43 發表
JOJA,

係看台到等召集,唔駛入場0架,小朋友囉住比賽証就可以直接係看台落泳池

原帖由 JOJA 於 10-9-12 16:21 發表
今日賽完九龍城區區賽啦

今日的陪跑經驗賽真辛苦
一時放晴, 一時打雷, 一時下大雨

最終達至陪跑成功

希望唔會打激到佢的自信啦.

我見到d職員派歷屆最佳時間紀錄表

9 yrs 以下, 男子組
50' 自, 33"68
50' 蛙, 44 ...

我一早知仔仔swim 唔入流ga la!  無所謂啦! 有進步都好ok ga la! 我仔係向50" 進發.

EVA

仲要係洗濕左個頭
兩頭唔到岸
游得少, 又keep唔到校隊的成績
如你所說, 游得多, 又唔代表一定出色.

你亞女的成績都算好啦
第四, 第五
都仲易追

我個仔
50 自, 47' (唔知排第幾), 但記錄係33", 我估排老遠
50 蛙, DQ左, 原本佢約55'
50背, 1"01' (排尾二)

原帖由 EvaLam^^ 於 10-9-12 22:28 發表
最慘係已經放0左好多時間落去,但都唔代表一定出色呢

mkwok

如EVA 所說

係看台到等召集,唔駛入場0架,小朋友囉住比賽証就可以直接係看台落泳池,

補充, 佢地比賽完後,就會由一個閘口上番看台揾你.

原帖由 mkwok 於 10-9-12 22:43 發表
JOJA,

嘩, 睇左妳地既成績, 真係好勁! 我同阿仔講, 完成到都已經ok.

另想問, 妳地係咪網上check到日程表?? 係咪差不多時間先去報到就ok?? tks~~

EvaLam & JOJA,

謝謝妳地, 我囝囝吾得醒, 好彩係我陪佢係看台等召集, 不然miss左叫佢都吾知.

原帖由 JOJA 於 10-9-13 09:36 發表
mkwok

如EVA 所說

係看台到等召集,唔駛入場0架,小朋友囉住比賽証就可以直接係看台落泳池,

補充, 佢地比賽完後,就會由一個閘口上番看台揾你.

簽名被屏蔽

原帖由 ming2 於 10-9-13 11:20 發表

嘩!..女仔d成績都好快喎....我囡宜家七歲半..50m自,最快時間係42",平時平均係46"左右,而50m蛙就1'01"左右...有年半至兩年時間去追...希望佢可以做到啦... ...

你個囡7歲半就游到0甘快,好叻呀!佢好高大?定早學水呢?我囡好多隊友操0左幾年水,9歲都仲游緊4x咋.

原帖由 IRON 於 10-9-13 10:55 發表
嘩, 睇左妳地既成績, 真係好勁! 我同阿仔講, 完成到都已經ok.

另想問, 妳地係咪網上check到日程表?? 係咪差不多時間先去報到就ok?? tks~~

日程表通常比賽前一個星期會出.

http://www.lcsd.gov.hk/b5/ls_act_comp.php?act=007&dist=all

簽名被屏蔽

原帖由 ming2 於 10-9-13 23:33 發表

佢唔叫快啦..佢個蛙係泳會個比賽都係得第四咋...自由都未有牌攞過呀...佢宜家七歲九個月大,身高126cm咁上下啦..舊年九月先開始操水(一星期三次,每次兩小時),入隊時只係識背/自兩式咋...

不過我都唔會迫佢游,游水 ...

有次游5-7見到你女游自由式好去水

簽名被屏蔽

唔該晒!

原帖由 EvaLam^^ 於 10-9-13 22:44 發表

日程表通常比賽前一個星期會出.

http://www.lcsd.gov.hk/b5/ls_act_comp.php?act=007&dist=all

今日早餐同d媽咪講起, 4字頭游50, 真係嚇c, 勁!

原帖由 ming2 於 10-9-13 11:20 發表

嘩!..女仔d成績都好快喎....我囡宜家七歲半..50m自,最快時間係42",平時平均係46"左右,而50m蛙就1'01"左右...有年半至兩年時間去追...希望佢可以做到啦... ...

游到夜晚到得啦!100米蛙 第23項.

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題