用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 K1 C 下午班 家長
樓主: 1706baby
go

K1 C 下午班 家長 [複製鏈接]

Hi Marcus mama,

此file 看不到呀......我用real sofeware 看不到呀....是否要用其他格式看嗎???如果看不到..我同你disc..你能否幫我燒嗎??

clok mami,

是呀.....哥哥返到屋企都有講昨日生日會的事呀.....多謝你的小食呀....

另外他昨天帶了他在學校穿聖誕老人衫的相回來....個樣很好笑呀.....

我pm 了我的e-mail給你呀...煩麻你可否send d 相給我嗎??tks.

hello 媽咪s,
Carita 就係珈珈...
我一D都唔勁...我之所以有小朋友D相, 係因為珈珈上個星期都住醫院, Miss Ng 同 miss Eva 連同小朋友做一張"GET WELL SOON" Card...裡面有全班相片...
珈珈講比我知各人的名稱...英文名okay,珈珈自已寫..但中文名我就寫錯好多 ...Sorry.
珈珈好番好多...都有出現Charlotte BD 呢...佢講思樂著短衭加legging 好靚樣...

Thank you all for X'mas presents as well.
Carita likes Miss Ng's gift a lot
珈珈媽咪

回覆 163# Carita 的文章

Hi Carita mama,

現在珈珈好返就好啦.....週未又轉寒啦...各位mama &  dada + 小朋友真要take care la...

回覆 1# chaubb 的文章

aiya,我地原來連carita個名都寫錯左,真係打搞哂啦

原帖由 chaubb 於 09-12-24 11:44 發表
Hi Marcus mama,

此file 看不到呀......我用real sofeware 看不到呀....是否要用其他格式看嗎???如果看不到..我同你disc..你能否幫我燒嗎??

丫,我都係用real 睇的,我燒定比你丫
再唔係我試下upload去youtube再send link比你

回覆 167# marcuscyrus 的文章

那真的要麻煩你burn 給我 or 給我 youtube 條link呀....tks.

Thanks so much for the x'mas cards and presents!
curtis has just got them yesterday because he didn't go to the x'mas party.
your kids are marvellous! their hand-writings are impressive.
my son cannot even do the coloring properly.
Happy new year to all of you!

原帖由 curtislee 於 10-1-5 15:14 發表
Thanks so much for the x'mas cards and presents!
curtis has just got them yesterday because he didn't go to the x'mas party.
your kids are marvellous! their hand-writings are impressive.
my son canno ...

curtis 係10月仔仔麻..
marcus 係2月架..大好多lu..
我都不能想似如果marcus o岩o岩3歲時要做依家d功課會係點..

父母要注意

!
致 各位做人父母要注意

各位做人父母要注意! 今日聽到一件事令我覺得原來香港都會咁可怕!我朋友的同事前2個月同佢個女係沙田宜家家私入面行街,當佢個女同其他小朋友一起玩緊時可能個媽咪唔太注意,轉眼間發現唔見左個女於是即刻搵宜家家私的經理幫忙好彩個經理聰明即刻叫人關哂所有閘唔比人出入,搵左好耐發現個小女孩係女洗手間但係當時個小朋友係呆左(相信係已經比人呃左食迷藥)仲要比人剪短左頭髮而且仲要換左第2套衫,好彩趕到搵個小女孩咋如果唔係一定係比人捉去大陸賣或者做乞衣啦!但你地有冇諗點解個經理會咁聰明即刻關閘?我諗應該係唔只發生一次啦!所以大家小心唔係大陸先會發生d咁o既事o架!所以所有父母要小心啦!
--------------------

請問有無幫小朋友打H1N1針吖?

原帖由 1706baby 於 10-1-12 15:50 發表
請問有無幫小朋友打H1N1針吖?

我地唔打啦,加上marcus 雞旦敏感..都唔駛諗
注重多d個人衛生,食多d橙

curtis will not get the injection.

when should we hand-in the plant?

原帖由 curtislee 於 10-1-14 10:58 發表
when should we hand-in the plant?

3月6前

請問幾大可以學琴吖?

原帖由 1706baby 於 10-1-14 16:31 發表
請問幾大可以學琴吖?

4歲後小肌發展比較成熟,所以一般4歲都可以試下
不過都要睇個別小朋友

What's your view on SUZUKI Violin/ Piano?

原帖由 curtislee 於 10-1-16 10:14 發表
What's your view on SUZUKI Violin/ Piano?

呢套theory有一定的成效
但係好難配合,因為theory主張類似小朋友學2nd language,只要多接觸,多鼓勵,將d task 分細d就可以學得好,問題係,一般的instrumental learning都係wkly lesson,或者最多都係一星期2堂,我自己就覺得個exposure 唔太夠,除非家長都懂得音樂,否則未必配合到
不過依家好多violin learning都話係用鈴木法,朋友說,極其量只可話係用緊鈴木寫的書..
btw,marcus 彈琴的approach都類似咁了(呢個懶豬,成個月冇彈了,哈哈)
‹ 上一主題|下一主題