用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2008-2009 Kent Road K1C 同學仔
樓主: keroro_him
go

2008-2009 Kent Road K1C 同學仔 [複製鏈接]

唔知有旅行,我是龔杏葩媽咪,下一次

龔杏葩媽咪,

你好呀. Brandon 都成日提龔杏葩架. 希望下次可以見到你地.

原帖由 Suchoy 於 08-11-10 16:36 發表

Brandon 媽咪

明天你會否change winter uniform.

原帖由 wasyinyin 於 08-11-10 16:43 發表
龔杏葩媽咪,

你好呀. Brandon 都成日提龔杏葩架. 希望下次可以見到你地.

回覆 # 的文章

Hi Brandon媽,

ha ha.....咁搞鬼!! Brandon話要等埋智恩, 我見佢兩個特別friend, 我問亞囡佢終於識話brandon坐係佢對面; 你個仔又斯文, 又識就住啲女仔喎, 第時實好多女仔鍾意啦

Hi Issac媽,

Issac唔舒服仲發燒, 係咪吹親呀? 希望明天無事可以返學啦.

Hi 子謙媽,

唔記得問侯你細仔好啲未呀? 細佬好似未夠一歲, 下次再帶佢出黎玩啦....

Cheers,
Angela

明天我都會幫柏言轉冬季校服, 因為阿仔都有鼻水. 應該冇問題掛!

.

多謝關心,細佬仲要爸媽加倍努力照顧,希望快D好返。

原帖由 2個BB的媽媽 於 08-11-10 16:56 發表

ha ha.....咁搞鬼!! Brandon話要等埋智恩, 我見佢兩個特別friend, 我問亞囡佢終於識話brandon坐係佢對面; 你個仔又斯文, 又識就住啲女仔喎, 第時實好多女仔鍾意啦

Hi Issac媽,
...

聞名不如見面,子謙時常提起你囡囡,希望下次見到你們。

原帖由 Suchoy 於 08-11-10 16:36 發表

祝Isaac早日康復!

原帖由 June05_Mami 於 08-11-10 13:25 發表
Hi,

Thanks for organizing this outing, Isaac also very enjoy but he got fever at night. Hope he will be better shortly.

Hope to join another activity soon.

杏葩媽咪,

Sorry, 我昨日再無睇message. 所以依家先回應.

我今日已經幫Brandon換咗冬季校服. 無著校褸. 著咗冬天PE衫外套. 杏葩有無換季?

學校生日會當日, 我去接Brandon放學, 沿途見到杏葩. Brandon怪怪咁又怕醜. 接杏葩放學那位(sorry, 我唔知點稱呼)問杏葩識唔識Brandon. 杏葩話唔識 後來我叫Brandon講個名比杏葩知. 臨走時杏葩話"bye bye喇. 顏守賢!".......女仔真係老積d.

原帖由 Suchoy 於 08-11-10 16:54 發表
Brandon 媽咪

明天你會否change winter uniform.

智恩媽,

可能佢地同組, 所以特別friend.

Brandon一d唔斯文. 只係未太熟. 所以好似怕怕醜醜斯斯文文咁. 玩落咗佢都會好crazy架.

講起怕醜. 我一次去接佢放學. 搭地鐵時我地如常排隊. 排咗一陣前面有個幾高大嘅女仔回望我地. 之後Brandon要我移後. 咁我奇怪, 望一望個女仔又唔見拎根德園書包, 當日生日會又唔駛著校服. 加上個女仔幾高大. 所以我估唔會係同學仔. 之後Brandon再拉我去第二度排隊. 車到入去之後. Brandon竟然同我講"呢, 頭先個女仔......Alison呀!" 其實原來係同學呀.

原帖由 2個BB的媽媽 於 08-11-10 16:56 發表

Hi Issac媽,
...

Brandon 媽媽

I change winter uniform already la. Every day grandmother will 接放學.Father take her back to school

原帖由 wasyinyin 於 08-11-11 09:10 發表
杏葩媽咪,

Sorry, 我昨日再無睇message. 所以依家先回應.

我今日已經幫Brandon換咗冬季校服. 無著校褸. 著咗冬天PE衫外套. 杏葩有無換季?

學校生日會當日, 我去接Brandon放學, 沿途見到杏葩. Brandon怪怪咁又怕醜 ...

原來有個女仔叫"Alison", 等我問吓智恩先.

Brandon媽你好醒目呀!!!   話說今朝同智恩換咗冬季校服, 姐姐問我係唔係無灰色外套, 我都唔記得有無買, 應該買齊的, 因趕住上校車, 姐姐同佢穿了夏季個件白色外套代替(又好似未夠凍穿校褸), 我打去學校問原來係穿運動個件外套就可以的, 無辦法啦, 智恩今天個look好古怪呢

原帖由 wasyinyin 於 08-11-11 09:21 發表
智恩媽,

可能佢地同組, 所以特別friend.

Brandon一d唔斯文. 只係未太熟. 所以好似怕怕醜醜斯斯文文咁. 玩落咗佢都會好crazy架.

講起怕醜. 我一次去接佢放學. 搭地鐵時我地如常排隊. 排咗一陣前面有個幾高大嘅女 ...

Hi All,
Ryan 話Alison坐在我的右邊,他常提起她。玩親子活動(紙模型)時,男是Ryan,女是Alison。

杏葩媽咪,

原來係婆婆接杏葩放學.

今日Brandon同我講話杏葩喊搵爹哋媽咪, 然後又話自己叫杏葩唔好喊. 又話錫返杏葩. 問題係佢地唔同組. 又唔可以傾計. Brandon點可以由蘋果組去鮮橙組咁多事呢? 我都一頭霧水.

原帖由 Suchoy 於 08-11-11 10:11 發表
Brandon 媽媽

I change winter uniform already la. Every day grandmother will 接放學.Father take her back to school

智恩媽,

急起上來. 真係唔理個look會點 不過可能夏季線衫會太透風. 我地今朝等校車好當風. 我係咁叫Brandon郁o下走o下. 唔駛咁凍. 你地度可能好少少. 我地荃灣都幾凍.

原帖由 2個BB的媽媽 於 08-11-11 10:48 發表

Brandon媽你好醒目呀!!!   話說今朝同智恩換咗冬季校服, 姐姐問我係唔係無灰色外套, 我都唔記得有無買, 應該買齊的, 因趕住上校車, 姐姐同佢 ...

Ryan 媽,

原來Alison都係士多啤梨組. 蘋果組好似得兩位女同學. 聽Brandon講好似仲有5-6個女同學. 可能分佈鮮橙組同士多啤梨組.

原帖由 CrystalSo 於 08-11-11 13:26 發表
Hi All,
Ryan 話Alison坐在我的右邊,他常提起她。玩親子活動(紙模型)時,男是Ryan,女是Alison。

Brandon媽,

我個頭都幾大風, 我個仔都未換冬季, 諗住今日同佢換季先發覺無黑皮鞋(因夏季穿白色的), 今晚要走出去吉x島買, 你話我係唔係好唔得閒

原帖由 wasyinyin 於 08-11-11 16:15 發表
智恩媽,

急起上來. 真係唔理個look會點 不過可能夏季線衫會太透風. 我地今朝等校車好當風. 我係咁叫Brandon郁o下走o下. 唔駛咁凍. 你地度可能好少少. 我地荃灣都幾凍.

...

智恩媽,

哥哥如果規定夏季著白皮鞋. 咁冬天再買. 幾浪費呀. 好似根德園夏天又可黑鞋又可白鞋. 其實白鞋係靚d. 但一諗到冬季又要再買. 我就只買黑鞋算.

去吉x島當埋shopping. 都好呀.

原帖由 2個BB的媽媽 於 08-11-11 17:02 發表
Brandon媽,

我個頭都幾大風, 我個仔都未換冬季, 諗住今日同佢換季先發覺無黑皮鞋(因夏季穿白色的), 今晚要走出去吉x島買, 你話我係唔係好唔得閒

...

哈哈! 子謙昨日著咗冬天運動服 ,今天就同智恩一樣,冬天校服 + 夏天白色外套 + 校褸

原帖由 2個BB的媽媽 於 08-11-11 10:48 發表

Brandon媽你好醒目呀!!!   話說今朝同智恩換咗冬季校服, 姐姐問我係唔係無灰色外套, 我都唔記得有無買, 應該買齊的, 因趕住上校車, 姐姐同佢 ...

各位
請問可唔可以穿冷背心。
‹ 上一主題|下一主題