用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: sleepingbo
go

08-09崇真K2繼續Talk [複製鏈接]

原帖由 IrisLau 於 08-12-4 09:24 發表
無見到有賣旗通告喎

等小朋友k3先...驚佢e+無耐性

係星期五生日會派喎?
我都係想K3先,但嵐嵐好主動話要賣旗,
既然佢有咁嘰要求,咪陪佢玩下囉!
3E 嵐嵐

原帖由 IrisLau 於 08-12-4 09:24 發表
無見到有賣旗通告喎

等小朋友k3先...驚佢e+無耐性

我都有收到賣旗通告喎,係咪漏左無比你呀,事關今個FRI好多通告,簽名都簽到手軟...

應該漏左...係la, 真係好多通告, 漏一張都唔出奇..

你小朋友有無參加sat英文同普通話興趣班, 我囡囡e+返緊, 唔知下學期收唔收....

問左我囡囡e+佢轉左去蟹組...你小朋友返全方位近係上午班?

原帖由 catfish2008 於 08-12-8 10:31 發表

我都有收到賣旗通告喎,係咪漏左無比你呀,事關今個FRI好多通告,簽名都簽到手軟...

原帖由 IrisLau 於 08-12-8 13:26 發表
應該漏左...係la, 真係好多通告, 漏一張都唔出奇..

你小朋友有無參加sat英文同普通話興趣班, 我囡囡e+返緊, 唔知下學期收唔收....

問左我囡囡e+佢轉左去蟹組...你小朋友返全方位近係上午班?

...

有呀,佢有返緊sat的英語加油站,唔見你既?
下期我無報名啦,比佢多d休息或去下街,依家搞到要sun做功課,做完都無左大半日,想去下街或郊遊都無時間

小笨友係全方位,所以佢d時間好趕,每天返家都趕著沖涼吃飯做功課...趕在九點前上床..咁樣佢先可以有九至十個鐘睡覺..k3都或者唔讀全方位啦,因為小笨友實在無哂自由時間

探子回報:
k2操作式數學要温書啦,蔡老師呢兩個星期會問書,今個禮拜已問左四季排列,下星期會問哂全本書,大家努力,加油啦

我囡囡都係讀全方位, 但佢每日都會在學校做晒功課回來, 只是上兩個星期有些worksheet要返屋企做, 但好快就做完啦

原帖由 catfish2008 於 08-12-10 10:47 發表

有呀,佢有返緊sat的英語加油站,唔見你既?
下期我無報名啦,比佢多d休息或去下街,依家搞到要sun做功課,做完都無左大半日,想去下街或郊遊都無時間

小笨友係全方位,所以佢d時間好趕,每天返家都趕著沖涼吃飯做功課...趕 ...

收到, 溫書嘛, 唔該探子既報料...

原帖由 catfish2008 於 08-12-10 10:54 發表
探子回報:
k2操作式數學要温書啦,蔡老師呢兩個星期會問書,今個禮拜已問左四季排列,下星期會問哂全本書,大家努力,加油啦

我囡囡讀上午班, 每天放工回家要同佢角力先做好寫字功課, 小朋友寫字唔靚, 你地唔會會擦左去重寫?

原帖由 RoyceMa 於 08-12-10 11:23 發表
我囡囡都係讀全方位, 但佢每日都會在學校做晒功課回來, 只是上兩個星期有些worksheet要返屋企做, 但好快就做完啦

寫字方面,如果醜樣嘰,我係唔會擦,但如果寫到個字怪怪,望落唔似果個字,我就會要佢擦掉寫過
3E 嵐嵐

基本上我好少會擦左去重寫, 始終佢地都係得4嵗多d

原帖由 IrisLau 於 08-12-10 12:16 發表
我囡囡讀上午班, 每天放工回家要同佢角力先做好寫字功課, 小朋友寫字唔靚, 你地唔會會擦左去重寫?

係呢方面, 我都要學下你地, 費時打低囡囡士氣, 關係惡化

原帖由 RoyceMa 於 08-12-10 14:42 發表
基本上我好少會擦左去重寫, 始終佢地都係得4嵗多d

原帖由 RoyceMa 於 08-12-10 11:23 發表

我個小笨友,很多時都寫到鬼劃符咁,直情個個字响到跳緊舞,仲要跳哂出界...又周不時寫錯字,所以我會叫小笨友自己揀兩三個,實在唔似樣的擦掉重寫,就係咁所以搞好耐,因為佢寫一個字都好耐,有時又寫錯筆劃,於是又要教佢,....之後又要做全方位功課
星期六,日 5,6樣功課時,真係要做 三個鐘....

週末d功課有時要做手功藝,做做下先知要買勞作材料, 所以用多左時間.

真係唔知全方位小朋友額外有功課, 仲要用多d時間..

有無參加19號晚上學校既聖誕活動? 我參加左, 睇下d小朋友上台表演唱歌..

原帖由 catfish2008 於 08-12-11 12:07 發表

我個小笨友,很多時都寫到鬼劃符咁,直情個個字响到跳緊舞,仲要跳哂出界...又周不時寫錯字,所以我會叫小笨友自己揀兩三個,實在唔似樣的擦掉重寫,就係咁所以搞好耐,因為佢寫一個字都好耐,有時又寫錯筆劃,於是又要教佢, ...

hellojoyce :我都好耐冇上BK~~ No. 15 school bus, u also get this school bus??
http://lb3f.lilypie.com/Cvyyp8.png[/img][/url]

星期六嵐嵐賣旗,佢地兩父女企o係地鐵站40分鐘,人就好多,但嵐嵐怕醜唔咁開聲,總共有三大張貼紙,只係賣左十幾支旗 ,一張都賣唔晒,籌得好小錢

27號又有得賣旗,佢爸爸話都係等佢大D先再來講
3E 嵐嵐

原帖由 IrisLau 於 08-12-12 09:29 發表
週末d功課有時要做手功藝,做做下先知要買勞作材料, 所以用多左時間.

真係唔知全方位小朋友額外有功課, 仲要用多d時間..

有無參加19號晚上學校既聖誕活動? 我參加左, 睇下d小朋友上台表演唱歌..

...

我也參加了19號晚上學校既聖誕活動 .
不知他們的表現如何呢 ?
另外 ,  我錯過了 [新年假期舉辦的-大棠渡假村活動].
真失敗 !
你們亦有參加嗎 ?

年年家教會之旅行,我都有去,因為佢地攪得好過學校,因為好多活動游戲都適合小朋友玩

我想問星期五學校下午之christmas party, 是否著便服?
3E 嵐嵐

lala,

好耐無見你啦!近來好忙?

我有參加大棠渡假村活動,我諗應該幾好玩的。不如你試下問家教會仲有無剩位...

原帖由 lala1125 於 08-12-15 16:23 發表

我也參加了19號晚上學校既聖誕活動 .
不知他們的表現如何呢 ?
另外 ,  我錯過了 [新年假期舉辦的-大棠渡假村活動].
真失敗 !
你們亦有參加嗎 ?

晚上的christmas party係著便服, 上台表演記得著靚啲

原帖由 namnam320 於 08-12-16 11:05 發表
年年家教會之旅行,我都有去,因為佢地攪得好過學校,因為好多活動游戲都適合小朋友玩

我想問星期五學校下午之christmas party, 是否著便服? ...

原帖由 IrisLau 於 08-12-17 09:30 發表
晚上的christmas party係著便服, 上台表演記得著靚啲

K2唱平安夜,小笨友响屋企都有唱...
‹ 上一主題|下一主題