用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 ^_^ 升班喇~創價 2008 ~ K2 家長 (PART 5)繼續傾啦 ...
樓主: janetngan2
go

^_^ 升班喇~創價 2008 ~ K2 家長 (PART 5)繼續傾啦 [複製鏈接]

hi_baby : 我都見到你囡囡芷晴,我仔仔就"哩"咗係後面.  

6月生日會既表演者可能係k1,因為老師話仔仔彩排生日會時整親個咀

我都睇咗喇,
啲小朋友真係好又得意又搞笑呀!
不過梁森就柄埋咗一邊唔係幾睇到,
反而hi_baby個囡芷晴真係好出位呀!

多謝梁森媽咪話我知, 我都想帶大小豬寶黎反 ar

日期: 7月13日(星期日)
時間: 2-5pm
地點: 將軍澳新都城二期會所 (港鐵寶林站)
出席:

1. QQ吉吉              1A + 1C + 1B (兩歲)
2. MAYMAYNG        2A + 1C + 1B (14個月)
3. JANET                1A + 1C
4. sweetman          1A + 1C
5. annie926            1A + 1C
6. Dorothy              2A+1C
7. patBmom           2A+1C
8.ballball411           2A+1C
9. hi_baby              2A+1C
10. naoch               1A+1C
11. Agnes & 晴晴    1A+1C
12. Michelcmy        2A+1C
13. 咕怪媽媽              2A + 1C + 1 B (4months)
[

森爸路過提供:
學校條link唔知點解多左個字, 下面呢個就下載到「超人爸爸」.

http://www.soka.edu.hk/download_file.php?file=video/video_4_640.wmv

[quote]原文章由 咕怪媽媽 於 08-6-14 12:56 發表

咕怪媽媽 ,

thanks for informing me...i'm recently v. busy and seldom go to bk lu....yes...surely join our soka gathering la:)

dear all,
long time no see...how are you all??  chloe ( 悅天 ) always ask me when can meet her classmates?...so glad to know that our soka mami organise this activity...thanks for all your great work!!

pls. add our family!!  see you....

日期: 7月13日(星期日)
時間: 2-5pm
地點: 將軍澳新都城二期會所 (港鐵寶林站)
出席:

1. QQ吉吉              1A + 1C + 1B (兩歲)
2. MAYMAYNG        2A + 1C + 1B (14個月)
3. JANET                1A + 1C
4. sweetman          1A + 1C
5. annie926            1A + 1C
6. Dorothy              2A+1C
7. patBmom           2A+1C
8.ballball411           2A+1C
9. hi_baby              2A+1C
10. naoch               1A+1C
11. Agnes & 晴晴    1A+1C
12. Michelcmy        2A+1C
13. 咕怪媽媽              2A + 1C + 1 B (4months)
14. swan_lau         2A + 1C

ballball:唔好客氣啦~
另外我提你星期一12點上堂呀

拿拿拿..... 你提左我, 我聽日唔提你架啦, 你唔好聽日先記錯呀

原文章由 janetngan2 於 08-6-14 18:27 發表
ballball:唔好客氣啦~
另外我提你星期一12點上堂呀

ballball : 剛才路過小一選校見到你留言,咁快就諗小學啦,有mug心水學校呀,我未諗呀

hehe...我唔會既

原文章由 ballball411 於 08-6-14 19:52 發表
拿拿拿..... 你提左我, 我聽日唔提你架啦, 你唔好聽日先記錯呀

DOROTHYFAN :唔快架喇,佢地今年9月就升k2,而家稔定心目中邊間同搵定資料就差唔多,又要留意佢地幾時有開放日去參觀

而家都係資料搜集緊咋, 都未諗掂.....真係頭都暈

我今日去遊戲室見有幾位家長講佢地小朋友今年讀一年班(派到第一自願)我自己都忍唔住8下,睇下人地點揀及聽下

Hello, 博熹 mum, 我係上午三組(小象組) 博彥 父母

patBmom, dorothy,

我都唔知晴晴點解會排咁前既~
...不過我就可以好清楚睇到佢囉~

上次我提過既到會:
www.hungngai.ecomm.hk
大家可以參考下, 我曾經叫過, 食物都ok~

政慧媽媽: 時間真係怏過啦, 我哋出年都要搵小學了 而家諗定雖然早咗D, 但可以慢慢考慮吓和學你話齋去參觀開放日 但我哋都淨係諗到"培僑書院"咋, 因為我有津貼和超級近屋企
係呢咁你係遊戲室8咗D咩呀

原文章由 janetngan2 於 08-6-14 22:38 發表
DOROTHYFAN :唔快架喇,佢地今年9月就升k2,而家稔定心目中邊間同搵定資料就差唔多,又要留意佢地幾時有開放日去參觀

[ 本文章最後由 MAYMAYNG 於 08-6-16 12:08 編輯 ]

醒目開學勳章

各位,

香港浸會大學附屬學校王錦輝中小學
2009-2010 小一入學簡介會
27/6 (五) 6:30pm-8:30pm
28/6 (六) 2:00pm-4:00pm

http://www.hkbuas.edu.hk/docus/HKBUAS-0910p.pdf

大家有時間可以去參觀下先

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

俊祐媽媽:我都係聽下人地點揀小學咋,同埋8下邊間小學好(油尖旺區)

QQ媽媽:我就邊間到會都無嘜所為,最緊要好食又唔貴

支持 好食又唔貴.........yeah

原文章由 janetngan2 於 08-6-16 18:20 發表
俊祐媽媽:我都係聽下人地點揀小學咋,同埋8下邊間小學好(油尖旺區)

QQ媽媽:我就邊間到會都無嘜所為,最緊要好食又唔貴
‹ 上一主題|下一主題