用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 08年K1~各位小公主小王子 ^o^
樓主: WHY2005
go

08年K1~各位小公主小王子 ^o^ [複製鏈接]

各位精叻媽咪,

我今日買奶粉~係manning買雪印,竟然everyone只可買2koon.可能3鹿奶粉影響~有搶購潮啦.我有一次試過食到last one先買.but everywhere都冇貨.後來係藥房先買到一koon jar,個次真係好驚險呀~~哈哈

不過你地咁醒~應該唔會好似我咁既~just 溫馨提示下者

咁攪笑....尋日我個女至問幾時返學呀?
我話打風呀, 今早起身佢又問, 之後我話我要返工, 佢就叫我唔好返!

原帖由 wyattmami 於 08-9-23 22:47 發表
今朝呀仔起身~我話比佢聽話唔使番學.佢話好野!!!!but跟住問我:咁媽咪係米唔使番工.我跟住話比佢聽要.....佢咸到飛起~~~

...

今早孫老師打了電話比我了
話囡囡在學校都很乖,咁都安心d
又喜愛跳舞,唱歌,很有表演'肉'
呢3個星期都很適應學校生活,安樂晒~~
女兒今日有d感冒,看了e生,希望快d好番啦!!

今朝未知下午係咪停課, 我同朋友講電話傾開, 阿囡就即刻爭住講"要返學呀!", 之後佢同我講好想返學. 相信佢返學真係好開心

原帖由 WHY2005 於 08-9-24 13:12 發表
咁攪笑....尋日我個女至問幾時返學呀?
我話打風呀, 今早起身佢又問, 之後我話我要返工, 佢就叫我唔好返!

係呀, 都幾好喎, 投入返學, 我聽到都會好開心呀!
今日有冇返學呀?

原帖由 AgnesBB 於 08-9-24 14:04 發表
今早孫老師打了電話比我了
話囡囡在學校都很乖,咁都安心d
又喜愛跳舞,唱歌,很有表演'肉'
呢3個星期都很適應學校生活,安樂晒~~
女兒今日有d感冒,看了e生,希望快d好番啦!! ...

原帖由 WHY2005 於 08-9-25 12:33 發表
係呀, 都幾好喎, 投入返學, 我聽到都會好開心呀!
今日有冇返學呀?

都好彩呢個e生d藥,同個女都夾倒,最多看2次~~
今早見收晒鼻水,個女又話要返學,咁咪比佢返 law

有件攪笑野!!就係老師話tea time 時 ,
每次個女都係以最快時間,拿出食'物'盒,
放上桌面,每次唔係第一就係第二
究竟有冇咁肚餓呢???

本來係少少咳起先, 點知睇2次醫生都唔得, 跟住轉醫生, 點知食咗d藥仲發晒出嚟,變咗傷風+氣管敏感 , 點知醫生放大假, 再轉睇另一個, 睇咗3次, 而家先收晒!
so, 我同亞囡一見到藥都驚
點知而家又輪到我病  唉.....

原帖由 WHY2005 於 08-9-23 20:00 發表
做咩事...食左3個星期藥?
唉...小朋友病仲慘過大人病, 好辛苦!!!

你囡囡早餐多數食咩呀?
老師咁都有同你講, 都幾好...如實報導....嘻嘻!!!
我就唔知幾時再收到老師既電話..好想知個女而家返學情況, 佢地係咪每個月都有一份報告俾家長?(手冊後面果幾頁)

原帖由 AgnesBB 於 08-9-25 16:11 發表

都好彩呢個e生d藥,同個女都夾倒,最多看2次~~
今早見收晒鼻水,個女又話要返學,咁咪比佢返 law

有件攪笑野!!就係老師話tea time 時 ,
每次個女都係以最快時間,拿出食'物'盒,
放上桌面,每次唔係第一就係第二
...

嘩....你都辛苦喎, 而家點呀? 囡囡返左學啦, 係咪?
我同事呢幾日都病, 我叫佢地小心O的...嘻嘻...驚傳染...哈哈...因為家中有女!!!

原帖由 Aurea 於 08-9-25 23:02 發表
本來係少少咳起先, 點知睇2次醫生都唔得, 跟住轉醫生, 點知食咗d藥仲發晒出嚟,變咗傷風+氣管敏感 , 點知醫生放大假, 再轉睇另一個, 睇咗3次, 而家先收晒!
so, 我同亞囡一見到藥都驚
點知而家又輪到我病  唉 ...

原帖由 WHY2005 於 08-9-26 12:56 發表
你囡囡早餐多數食咩呀?
老師咁都有同你講, 都幾好...如實報導....嘻嘻!!!
我就唔知幾時再收到老師既電話..好想知個女而家返學情況, 佢地係咪每個月都有一份報告俾家長?(手冊後面果幾頁)

...

9:30am早餐~200ml奶一杯
12:00pm午餐通粉一碗
照計應該夠飽!!
係呀!!
月尾會有報告俾我地,可以大約知通道
佢地ga情況,我都很心急,想快d看到~~

咁都OK喎, 而家我個女早餐飲3-5安奶(不嬲都係咁), 返學食茶點, 放學去婆婆屋企有時食飯或食粥, 反而我覺得好似少過以前, 如果假期就會食多O的, 佢不嬲都鐘意食野, 而家可能返左學啦!
我都好期望月尾份報告...嘻嘻!!!

原帖由 AgnesBB 於 08-9-26 16:21 發表

9:30am早餐~200ml奶一杯
12:00pm午餐通粉一碗
照計應該夠飽!!
係呀!!
月尾會有報告俾我地,可以大約知通道
佢地ga情況,我都很心急,想快d看到~~

原帖由 WHY2005 於 08-9-29 13:51 發表
咁都OK喎, 而家我個女早餐飲3-5安奶(不嬲都係咁), 返學食茶點, 放學去婆婆屋企有時食飯或食粥, 反而我覺得好似少過以前, 如果假期就會食多O的, 佢不嬲都鐘意食野, 而家可能返左學啦!
我都好期望月尾份報告...嘻嘻!!! ...

我都有訂圖書,成個月啦!!都未見影???
唔知今日有冇份報告呢??

你係咪訂果份小跳釘(唔記得個名)? 我就係等左一排, 但我又冇留意佢地扣左數未!!!
我估今日都未必有REPORT, 今日收手冊, 聽日至派, 佢地11月有個家長會!

原帖由 AgnesBB 於 08-9-29 16:14 發表

我都有訂圖書,成個月啦!!都未見影???
唔知今日有冇份報告呢??

原帖由 WHY2005 於 08-9-29 16:48 發表
你係咪訂果份小跳釘(唔記得個名)? 我就係等左一排, 但我又冇留意佢地扣左數未!!!
我估今日都未必有REPORT, 今日收手冊, 聽日至派, 佢地11月有個家長會!

...

果份叫小跳豆,你訂了呢套??
我訂了心靈啟發故事,360啟蒙教育&
魔法數學故事呢3套書!!!
已經扣數了(c6話)
O~~咁明天下午等你分享

係呀, 我就係訂左小跳豆, 但而家都10月黎緊仲未收到?
咁奇怪既.....

原帖由 AgnesBB 於 08-9-29 22:57 發表

果份叫小跳豆,你訂了呢套??
我訂了心靈啟發故事,360啟蒙教育&
魔法數學故事呢3套書!!!
已經扣數了(c6話)
O~~咁明天下午等你分享

各位:

我都有訂左小跳豆, 星期五收到書啦, 想問問各位是否只收到9月及10月的小跳豆?

我都收到啦, 係呀 9 月&10月, 2 本, 其他應該會每月派發!

原帖由 魚魚媽 於 08-10-5 12:37 發表
各位:

我都有訂左小跳豆, 星期五收到書啦, 想問問各位是否只收到9月及10月的小跳豆?

Aurea

多謝哂! 放心好多!!

魚魚媽

我上星期五都收到, 幾多野下...都好抵!

原帖由 魚魚媽 於 08-10-6 11:12 發表
Aurea

多謝哂! 放心好多!!

魚魚媽

係呀, 都幾抵....不過對阿女來說, 好似深左少少....只好當故事書講俾佢知就算....haha......  

原帖由 WHY2005 於 08-10-6 12:24 發表
我上星期五都收到, 幾多野下...都好抵!
‹ 上一主題|下一主題