用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 請08年崇幼主流家長入0黎交流一下!
樓主: jenny媽媽
go

請08年崇幼主流家長入0黎交流一下! [複製鏈接]

原帖由 wunhei 於 08-9-4 11:05 發表

Hi Janet,

謝謝你的報料

嘩....九點幾其他同學仔都未返齊

咁快就要做閱讀報告 祟真都幾多功課要做

都未算....我仔K3第一日返學已經話要做風箏資料搜集

今朝校車遲左5分鐘o黎到, 嚇死我幾驚校車唔o黎, 安頤一上車, 都未來得切反應就開左車啦!

我今日要返工, 唔係我湊佢放學, 爸爸話一見到佢就係攞住d糖無CRY , 問佢有無同學仔CRY 佢話有, 佢話佢就無, 可能佢唔敢講就真

SILVIA 你個囡真係好乖, 我估佢都唔會

今朝校車遲左5分鐘o黎到, 嚇死我幾驚校車唔o黎, 安頤一上車, 都未來得切反應就開左車啦!

我今日要返工, 唔係我湊佢放學, 爸爸話一見到佢就係攞住d糖無CRY , 問佢有無同學仔CRY 佢話有, 佢話佢就無, 可能佢唔敢講就真

SILVIA  你個囡真係好乖, 我估佢都唔會

原帖由 bobo620 於 08-9-4 13:14 發表
SLIVER 你個囡真係好乖, 我估佢都唔會哭

校車如果未等小朋友坐好就開車, 你要同學校反映下, 因為真係幾危險。

我個女...我唔敢講過頭說話, 因為想當年佢呀哥都係一開始唔喊, 到10月先黎喊, 仲喊足兩個星期 都係睇定D先

睇下聽日係米仲係甘快就開車 , 如果仲我就同學校講。 

你個女都肯答老師, 安頤唔出聲架 , 其實佢以前都有返N1, MONCIA 以前有無返過N1o架?

原帖由 silvia_ng 於 08-9-4 13:22 發表

校車如果未等小朋友坐好就開車, 你要同學校反映下, 因為真係幾危險。

我個女...我唔敢講過頭說話, 因為想當年佢呀哥都係一開始唔喊, 到10月先黎喊, 仲喊足兩個星期 都係睇定D先 ...

原帖由 bobo620 於 08-9-4 13:32 發表
睇下聽日係米仲係甘快就開車 , 如果仲我就同學校講。 

你個女都肯答老師, 安頤唔出聲架 , 其實佢以前都有返N1, MONCIA 以前有無返過N1o架?

...

MONICA冇返過N1
你個女慢熱JE....我個女只係唔怕羞唔戒口, 成個八婆仔咁

原帖由 silvia_ng 於 08-9-4 12:44 發表

冇.....仲極度HAPPY....上校車時已經係咁叫我走 女生外向...女大不中留...

係呀!係呀!遲早都要嫁出去

星期五要交閱讀報告, 即係聽日?

保母接阿囡放學問佢今日有沒有哭,佢話今日有個肥仔蝦佢 我記得我地班沒有肥仔,然後再問清楚,原來係英文老師,佢話好驚個老師然後哭,咁保母再問哭了幾耐5分鐘 然後無事喇,真係比佢笑死,佢又話個肥仔老師成日攪佢,都唔佢講架野有幾多成真

啊~今日上左英文堂?
係學校唔知佢地做緊乜野, 唯有聽佢地講個d野估下,真係幾搞笑下。

安頤話比爸爸聽有個小朋友哭, 佢比左張紙巾佢, 我都唔知係真定假,不過CHECK 包 紙巾, 又確實係閞過, 仲開得好核突

原帖由 wunhei 於 08-9-4 14:20 發表
保母接阿囡放學問佢今日有沒有哭,佢話今日有個肥仔蝦佢 我記得我地班沒有肥仔,然後再問清楚,原來係英文老師,佢話好驚個老師然後哭,咁保母再問哭了幾耐5分鐘 然後無事喇,真係比佢笑死,佢又話個肥仔老師成日 ...

[quote]原帖由 bobo620 於 08-9-4 14:42 發表
啊~今日上左英文堂?

林老師提過教我地班的英文老師是一位肥佬,我地班又沒有肥仔,照阿女咁講應該今日有上英文堂,你返去問下阿女今日有沒有見過肥叔叔,咁咪知是真還是假囉
佢地講架野我諗有d真有d假,我地聽架時候要自己過濾下先

原帖由 bobo620 於 08-9-4 14:06 發表
星期五要交閱讀報告, 即係聽日?

星期一交啦....唔係聽日, 放心

原帖由 wunhei 於 08-9-4 14:20 發表
保母接阿囡放學問佢今日有沒有哭,佢話今日有個肥仔蝦佢 我記得我地班沒有肥仔,然後再問清楚,原來係英文老師,佢話好驚個老師然後哭,咁保母再問哭了幾耐5分鐘 然後無事喇,真係比佢笑死,佢又話個肥仔老師成日 ...

他可不是肥仔.....應該是肥佬了
好彩只喊5分鐘...這個肥佬可是每日都出場15分鐘的

原帖由 wunhei 於 08-9-4 15:48 發表
[quote]原帖由 bobo620 於 08-9-4 14:42 發表
啊~今日上左英文堂?

林老師提過教我地班的英文老師是一位肥佬,我地班又沒有肥仔,照阿女咁講應該今日有上英文堂,你返 ...

每日都有英文堂架!星期三果日呀mr.肥佬都有入過課室, 同我地小朋友打招呼呀, 你冇睇到嗎?

(so sorry....我真係唔記得呀sir叫咩名....唔知Mc?...莫非麥當當叔叔? )

原帖由 silvia_ng 於 08-9-4 16:59 發表

每日都有英文堂架!星期三果日呀mr.肥佬都有入過課室, 同我地小朋友打招呼呀, 你冇睇到嗎?

(so sorry....我真係唔記得呀sir叫咩名....唔知Mc?...莫非麥當當叔叔? ) ...

肥佬星期三有入過去咩...我睇唔到添,這位肥佬有幾肥?

原帖由 silvia_ng 於 08-9-4 16:57 發表

他可不是肥仔.....應該是肥佬了
好彩只喊5分鐘...這個肥佬可是每日都出場15分鐘的

阿囡話架五分鐘,唔知係咪我地大人話的五分鐘

好在唔係聽日交, 真係嚇死我

原帖由 silvia_ng 於 08-9-4 16:56 發表

星期一交啦....唔係聽日, 放心

乜唔係一星期有四日英文堂咩?
每堂15分鐘?

原帖由 silvia_ng 於 08-9-4 16:59 發表

(so sorry....我真係唔記得呀sir叫咩名....唔知Mc?...莫非麥當當叔叔? ) ...

原帖由 bobo620 於 08-9-4 19:10 發表
乜唔係一星期有四日英文堂咩?
每堂15分鐘?

每日都會有英文堂15分鐘
星期二&四普通話堂

肥佬尋日教左書lu wor,英文chop左,green apple, red apple:) 有冇人報下佢叫咩名﹖

chingching, 我地都係幼信呀:loveliness:

‹ 上一主題|下一主題