用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 天陰泳會..服務態度勁差
樓主: 叮叮噹噹
go

天陰泳會..服務態度勁差 [複製鏈接]

我小朋友自己就有上,但消委會話如果上就即是接受合約,所以我都唔識講

原文章由 lsy9255 於 07-7-16 14:39 發表
aves_y,

你有無上過堂呢?
我大女明天上第一堂,都唔知上唔上好?

各位,
我2位千金...今日會上第一堂....我打算上左LEE堂先....睇下個教練較得好唔好....同埋人數比例等等....請大家祝福我啦....

今日上第一堂﹐個教練勁遲到
一對四變咗一對七(二個小學生和五個女中學生(她們沒有check e-mail今天上課才知變咗男教練﹐真可憐)
教練都有二幾歲
入到泳池都無咗半個鐘﹐可能佢見我好 所以佢主力教小朋友游﹐好彩個仔係一個半鐘內都學識自由式同小小背泳﹐我條氣都順啲:) 五個女仔就真可憐﹐佢無物點教佢哋﹐入到更衣室我同佢哋其一中個講﹐妳哋一定要出聲叫佢教呀﹐如果唔係會好唔抵架﹐仲有好多網上家長都去消委會投訴這間泳會。

請問妳哋小朋友學成點呀

原文章由 aves_y 於 07-7-16 14:50 發表
我小朋友自己就有上,但消委會話如果上就即是接受合約,所以我都唔識講

aves_y,
甘....即係.......如果去到泳池.....發覺.....有問題...就唔好比小朋友上堂呀?????

原文章由 Irene_BB 於 07-7-16 14:51 發表
今日上第一堂﹐個教練勁遲到
一對四變咗一對七(二個小學生和五個女中學生(她們沒有check e-mail今天上課才知變咗男教練﹐真可憐)
教練都有二幾歲
入到泳池都無咗半個鐘﹐可能 ...

各位,
如果上過堂ge家長....d教練...教成點架....講黎聽下....等我有心理預備ma....

Quincy121,

你係邊到上堂呀?  我個女今晚係kln park 7:30上堂.  我都係諗住上咗lee堂先   但係都唔祈望多好 :tongue:

原文章由 QUINCY121HK 於 07-7-16 14:51 發表

各位,
我2位千金...今日會上第一堂....我打算上左LEE堂先....睇下個教練較得好唔好....同埋人數比例等等....請大家祝福我啦....

原文章由 wapwap 於 07-7-16 14:56 發表
Quincy121,

你係邊到上堂呀?  我個女今晚係kln park 7:30上堂.  我都係諗住上咗lee堂先   但係都唔祈望多好 :tongue:

wapwap,
我響香港區呀.....我都好驚...貨不對板呀.....因為實比c6...丙我架.....當初c6話要響另一個泳會學.....我反對左......

各位mami,
大家有冇上堂都好,都記得打去消委會投訢,我亦已email天晴泳會,堂我會繼續上亦會繼續去追究,佢地個所謂陳小姐打來話當冇收過我email,佢真係傻傻地 .
個所謂天喬的人,又話自己而家得閒左,又唔上來回應下
你地又話同香港游泳協會是合作機構?點解人地又出聲明呀~

kiu_bb,我同你一樣做法,
繼續上亦會繼續去追究
,

原文章由 kiu_bb 於 07-7-16 15:09 發表
各位mami,
大家有冇上堂都好,都記得打去消委會投訢,我亦已email天晴泳會,堂我會佢地個所謂陳小姐打來話當冇收過我email,佢真係傻傻地 .
個所謂天喬的人,又 ...

個陳小姐根本死雞撐飯蓋
天喬--講埋d不切實際

原文章由 kiu_bb 於 07-7-16 15:09 發表
各位mami,
大家有冇上堂都好,都記得打去消委會投訢,我亦已email天晴泳會,堂我會繼續上亦會繼續去追究,佢地個所謂陳小姐打來話當冇收過我email,佢真係傻傻地 .

今日16/7/07 早上第一天上課 :-

- 轉時間,地點又唔電話通知我, 是否比左錢就由他們把報    
- 一個助教仔, 17/18 years old 對 5 個小朋友
- 沒有浮板或輔助物
- 我都唔知他如何認得我小朋友 ( 沒有記認, 沒有泳帽 )
- 那個助教仔對我說 :" 天晴不夠教練, 所以叫我定住先, 我巳 resign, 我都唔知 下堂點? "
- 沒有方法去教, 好像我比錢, 找個人來倍玩

我諗家長可能的話, 最好一起入場, 實太混亂了, 我十分擔心小朋友的安全 !!!

[ 本文章最後由 Hang'sMum 於 07-7-16 15:27 編輯 ]

各位mami,

kiu_bb,
我岩岩同天晴ge陳生聯絡左....佢都好有耐性同我解釋.... 因為今日我會上第一堂...我想了解下....究竟今日會...1對幾多小朋友.....佢都好坦白...話第一堂會1對9(起碼我得個知字,甘我會入埋場)...同埋其他小朋大約年齡(好好彩,全部都相差唔大)...

你地1對9or8已經不過分; 我囝昨早係何文田上第一課, 係1對12, 仲要老師名單中係無我囝既名; 我地好早已報了名, 好在我有print out 上課封信比教練, 教練16/17歲, 我囝學左10分鐘, 自由玩水1hr & 40mins.
係吾係平===10分鐘 ( 1對12?)

消委會無人聽, 我會再打,29292222?

原文章由 cookarycoo 於 07-7-16 15:24 發表

你地1對9or8已經不過分; 我囝昨早係何文田上第一課, 係1對12, 仲要老師名單中係無我囝既名; 我地好早已報了名, 好在我有print out 上課封信比教練, 教練16/17歲, 我囝學左10分鐘, 自由玩水1hr & 40mins.
係吾 ...

下.....1對12........

東方都剛剛再跟進件case,大家比多啲資料給他們
tel:3600-3600,希望大家一齊努力跟進!!

嘩.............  實在太過份

原文章由 QUINCY121HK 於 07-7-16 15:27 發表

下.....1對12........

打扁天晴

我咪就係Irene_BB所講既中學生囉.因為天晴仲入左這個親子論壇哈哈多得佢唔少 .我都經一事長一智.估唔到香港地都會呃父母錢.無良心啦.17歲既我原來都係甘天真..我最要叫埋我妹妹,2位我同學,1位妹妹同學參加初中課程..之前我連埋1同學打電話,又話包入場費後來佢寄張confirmation信先知高班唔包 
剛打去office 
無毛巾哈(都要講下既)佢話運送問題
無sorry意思既阿sir 佢話可能個阿sir有事
1對7 頭幾堂有少少arrangement問題
is really someone who really did sth. to fight against sunny!? WE ARE VERY HOT!! I WANT RAINY DAYS...LOL

原文章由 miuk 於 07-7-16 15:38 發表
我咪就係Irene_BB所講既中學生囉.因為天晴仲入左這個親子論壇哈哈多得佢唔少 .我都經一事長一智.估唔到香港地都會呃父母錢.無良心啦.17歲既我原來都係甘天真..我最要叫埋我妹妹,2位我同學,1位妹妹同 ...

miuk,
甘...你覺得....學唔學到野呀??????

Hi, miuk
Would u pls call 東方(3600-3600) & 消委會??

我地是否continue 去上堂呢 ???
‹ 上一主題|下一主題