用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會青山聖彼得堂兆麟苑幼稚園 兆麟苑聖彼得堂 07-08 升k2家長朋友入來傾吓 ...
樓主: accsu118
go

兆麟苑聖彼得堂 07-08 升k2家長朋友入來傾吓 [複製鏈接]

咁你咪比左好多壓力自己同老師囉
放鬆D啦:loveliness: :loveliness: :loveliness:

原文章由 accsu118 於 07-7-31 09:58 發表
haha, 我比你還要早擔心個女呢, 她2歲3個月就讀bb班啦 , 那時我好不習慣, 因為一直都係自己湊她, 特然有3個hr不在自己身邊; 所以那時我都不知自己比了好多壓力老師, 真的真的不好意思; 我時常都有想起s ...

開頭自己唔覺囉, 後來就知道了都有同老師傾過同道歉, 可能得一個那時個女又細啦
原文章由 dolphin 於 07-8-1 13:56 發表
咁你咪比左好多壓力自己同老師囉
放鬆D啦:loveliness: :loveliness: :loveliness:

dolphin

你有沒有幫個仔報一d playgroup呀

你地好嗎

我個女下午班同學仔, 係下低D, 唔係低BB,

不過未知老師會係邊兩個

而家逢周六返學校上舞蹈班

多多指教
家姐卓琳, 現重35磅 101cm高 有20隻牙齒 口頭禪係"大佬", 在家吱吱喳, 出外怕怕醜 妹妹希琳, 愛自己行, 好多野講, 唔知講乜

早晨呀! 咁多位mami

celia

昊一昨天有沒有返畫班呀 我問soso有沒有見到他, 她說唔見呀

昊一 有返呀, 你問soso 係咪有個同學仔帶咗二隻爬虫(壁虎)返學校玩, o個個咪 昊一 囉. 放學仲喊到拆天咁, 以為唔見咗二隻野, 原來自己放咗落袋.

原文章由 accsu118 於 07-8-2 08:23 發表
celia

昊一昨天有沒有返畫班呀 我問soso有沒有見到他, 她說唔見呀

[ 本文章最後由 celia_ip 於 07-8-2 08:32 編輯 ]
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

luluma

你囡囡k1 讀咩班架

[ 本文章最後由 celia_ip 於 07-8-2 08:37 編輯 ]
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

她都係說唔見: : , 還有她說沒有看見有小朋友喊
原文章由 celia_ip 於 07-8-2 08:31 發表
昊一 有返呀, 你問soso 係咪有個同學仔帶咗二隻爬虫(壁虎)返學校玩, o個個咪 昊一 囉. 放學仲喊到拆天咁, 以為唔見咗二隻野, 原來自己放咗落袋.

原文章由 accsu118 於 07-8-1 14:18 發表
dolphin

你有沒有幫個仔報一d playgroup呀

我仔仔依家返緊, 1-5上午每日兩個鐘, 乜都學下玩下囉, 都唔錯。
所以學校放面只可以報sat的美術班了。

咁搞笑

原文章由 celia_ip 於 07-8-2 08:31 發表

原文章由 dolphin 於 07-8-2 09:36 發表

我仔仔依家返緊, 1-5上午每日兩個鐘, 乜都學下玩下囉, 都唔錯。
所以學校放面只可以報sat的美術班了。

dolphin, 你仔仔係邊度返暑期班?  因我亞都有返wo, 都係一至五, 每日2hours, 佢返市中心柏麗的小樂豆, 唔知係米一樣呢?

原文章由 luluma 於 07-8-1 14:23 發表
你地好嗎

我個女下午班同學仔, 係下低D, 唔係低BB,

不過未知老師會係邊兩個

而家逢周六返學校上舞蹈班

多多指教

Hi, luluma, 我囡囡都係返星期六的舞蹈班wo....

celia

我女原讀下幼D呀, 你呢?  其實上年開學後都有上來傾過架.....你記起嗎 ?

maggiew
我想我個女同你小朋友同一班, 上周第一堂我無帶返學, 睇下今個星期會唔會見到大家啦...
家姐卓琳, 現重35磅 101cm高 有20隻牙齒 口頭禪係"大佬", 在家吱吱喳, 出外怕怕醜 妹妹希琳, 愛自己行, 好多野講, 唔知講乜

luluma,

係呀,我都記得你女女個名,同埋句口頭禪呀~大佬(好攪笑)
我囝囝由下幼A 升下低C 呀  

原文章由 luluma 於 07-8-2 17:43 發表
celia

我女原讀下幼D呀, 你呢?  其實上年開學後都有上來傾過架.....你記起嗎 ?

maggiew
我想我個女同你小朋友同一班, 上周第一堂我無帶返學, 睇下今個星期會唔會見到大家啦...

luluma

我個女都係sat同maggiew的囡囡都係同一班+
原文章由 luluma 於 07-8-2 17:43 發表
celia

maggiew

BK Name       Kid Name        升

june_june   Jerbe Kwok   上1C 升  上2A
accsu118          Zoe        下1C 升 下2A
maggiewz    Crystal Lam  下1B 升 下2A
carrie123     melody         下1C 升 下2B
非女              HUGO         下1D 升  下2C
celia_ip         昊一, Alva     下1A 升 下2C
catnapper    Isaac            下1D 升  下2C
manly_yuen   Marco 煒程  下1B 升  下2C

dolphin         Andrew        下1D 升  下2C
luluma          卓琳              下1D 升 下2D
shirley          駿駿 Ryan      上1A 升  上2E

june_june  Jerbe Kwok  1C 2A
菇芝bebi     嵐嵐                 1C 2A
accsu118   Zoe             1C  2A
maggiewz  Crystal Lam  1B 2A
carrie123     melody       1C 2B
非女             HUGO         1D 2C
celia_ip        昊一, Alva    1A 2C
catnapper    Isaac          1D 2C
manly_yuen Marco 煒程  1B 2C
dolphin         Andrew      1D 2C
luluma          卓琳              1D 2D
shirley          駿駿 Ryan    1A 2E

[ 本文章最後由 菇芝bebi 於 07-8-4 10:09 編輯 ]

hi 我出了香港啦! today是個女第一天返英文班呀, 那兒的環境都ok

accsu,

帶咗囡囡去香港o個邊讀英文呀?? 去到咁遠, 囡囡辛唔辛苦呀??

原文章由 accsu118 於 07-8-6 14:48 發表
hi 我出了香港啦! today是個女第一天返英文班呀, 那兒的環境都ok
‹ 上一主題|下一主題