用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) GHS 2007/08 P.2家長請進....
樓主: catthinmom
go

GHS 2007/08 P.2家長請進.... [複製鏈接]

don't "laugh" me la, i will shy ga.

原文章由 AM 於 07-7-27 00:33 發表
BCMAMA,
very hardworking mami     

我同你一模一樣

原文章由 AM 於 07-7-27 00:31 發表
me 2 經學校買書, 我放緊暑假  仲未想去整理書櫃

女女學游水,自己教

烏冬冬都是學游水(俾人教), 唔知佢要學幾耐先識
原文章由 man15110 於 07-7-28 17:17 發表
女女學游水,自己教

原文章由 AM 於 07-7-29 00:56 發表
烏冬冬都是學游水(俾人教), 唔知佢要學幾耐先識

囡囡學溜冰, 佢話好好玩, 學了二堂便說學懂了,  她的要求相信都很低

經學校買書的確是方便很多, 不過囡囡就投訴隻手損曬 , 我話咁你咁辛苦抬返來, 一定要識曬佢地囉 .
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_287.gif[/img]

原文章由 fionwong2707 於 07-7-29 09:06 發表
經學校買書的確是方便很多, 不過囡囡就投訴隻手損曬 , 我話咁你咁辛苦抬返來, 一定要識曬佢地囉 .

好提議  

原文章由 fionwong2707 於 07-7-29 09:06 發表

昨天囡囡提我記住要交學費,  我自己都忘記了   , 大家記住交學費

我囡囡都有學, 她都話十分之好玩, :D   仲  希望在暑假後可以繼續   

囡囡學溜冰, 佢話好好玩, 學了二堂便說學懂了,  她的要求相信都很低

~~我囡囡都學緊溜冰

你地包書未? 唔知偉發有無整套包書套出售? D書大大小小, 出去配好麻煩.

原文章由 cirrus 於 07-8-1 09:38 發表
昨天囡囡提我記住要交學費,  我自己都忘記了   , 大家記住交學費

我剛剛 lunch time 去交了. 你囡囡咁好記性, 仲記得八月提你交學費, 我位公主可能放暑假放到乜都唔記得啦!

昨晚剛剛拆左 d 舊書套, 睇下可唔可以 reuse 去包新書, 環保 d!

偉發有整套包書套出售, $47.00/set.

原文章由 KristyMum 於 07-8-1 12:40 發表
哈~~我囡囡都學緊溜冰

你地包書未? 唔知偉發有無整套包書套出售? D書大大小小, 出去配好麻煩.

原文章由 wanyiumama 於 07-8-1 13:53 發表

我剛剛 lunch time 去交了. 你囡囡咁好記性, 仲記得八月提你交學費, 我位公主可能放暑假放到乜都唔記得啦!

昨晚剛剛拆左 d 舊書套, 睇下可唔可以 reuse 去包新書, 環保 d!

我也是第一時間拿現金走去交
囡囡話咁大個女唔洗包書喇, 書包又可以輕d,
(慳水又慳力)!

[ 本文章最後由 fionwong2707 於 07-8-1 19:10 編輯 ]
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_287.gif[/img]

我女都唔想包書, 但佢太粗魯, 唔包我怕d書好快殘晒!

bcmama: 唔該晒.

各位P2家長覺得GH好嗎?

小女本年P1,想请教各P2家長覺得學校各方面好嗎?
唔該晒.

Hi,
Could someone tell me the websites of the  summer
holiday homework?
I threw all the school notice.

website is http://iexercise.school.hk  , but each pupil has own no. and password.
maybe you can try hotline: 2307 6688 for asking your no. and password.  

原文章由 Wnnieng 於 07-8-2 22:31 發表
Hi,
Could someone tell me the websites of the  summer
I threw all the school notice.

Wnnieng,

http://iexercise1.school.hk

帳號, 密碼 用番之前 map (maths website) 便可.

原文章由 Wnnieng 於 07-8-2 22:31 發表
Hi,

噢! 多謝提醒...... 我完全忘記了

原文章由 cirrus 於 07-8-1 09:38 發表

我自己從小習慣了包課本, 所以從未諗過唔包呀

上年度o向偉發買果set膠套仲有剩, 佢o地有個list, 用完可以跟住配囉!:loveliness:

原文章由 KristyMum 於 07-8-1 21:57 發表
我女都唔想包書, 但佢太粗魯, 唔包我怕d書好快殘晒!

bcmama: 唔該晒.

[ 本文章最後由 KiwiMum 於 07-8-3 12:57 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題