用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 9月準小一
樓主: piglet328
go

9月準小一 [複製鏈接]

midcochow
嘩,我都係剛剛入到來咋,好似你地咁,重已為再上唔到來啦
我同你一樣都係昨日去買校服,但就同denn一樣收鋪前10分鐘才到,都幾難搵,我就唔係成身汗係成身wet啦:-|

be_be
係呀,開頭升班ok架,我在葵盛ymca學緊想睇下是否一樣啫,唔該 

原文章由 midcochow 於 07-7-3 13:40 發表
yiuyo

尋日校服公司有開, 我已經買左啦, 真係好多播道嘅媽咪黎買校服, 我哋前面o個幾個媽咪, 後面又有兩個媽咪都係買播道d 校服.
不過o個間校服公司都唔近mtr, 行到我成身汗至搵到個商場. ...

正有此意,我提議由Piglet328做組長,每人PM自己個email address, name, and/or phone number to her, 唔知Piglet328或其他家長有冇反對?

原文章由 goodkids 於 07-7-3 23:29 發表
可用PM (Personal Message 私人傳訊) of Baby-Kingdom,我們之前傾開的幾個 fans 齊齊 PM 自己的 email address & name to 一個人,consolidate 後再 PM back 便可。但沒有傾開的人就暫時不要 PM資料給他啦,恐 ...

點解頭先個POST冇左架 明日先再上來啦

原文章由 bebe_c 於 07-7-3 23:49 發表
yiuyo,

YMCA的游泳班有分level的,一般3個月一期,each level有指定的目標,教練會睇小朋友適唔適合,一般1-3級都唔難升班,但3升4 會難d因為level4要到大人池練,我個仔level3升4兩次都唔掂,因為佢怕深水,後來玩左 ...

正有此意,我提議由Piglet328做組長,每人PM自己個email address, name, and/or phone number to her, 唔知Piglet328或其他家長有冇反對?

(個post咁耐至出現,等我仲以為唔見咗添)

原文章由 goodkids 於 07-7-3 23:29 發表
可用PM (Personal Message 私人傳訊) of Baby-Kingdom,我們之前傾開的幾個 fans 齊齊 PM 自己的 email address & name to 一個人,consolidate 後再 PM back 便可。但沒有傾開的人就暫時不要 PM資料給他啦,恐 ...

[ 本文章最後由 MariaChan 於 07-7-4 01:26 編輯 ]

Piglet328

如果你冇問題就通知我哋啦!

Connie

Morning! 吓!! 組長?!! 唔好講笑啦. 但如果有機會同大家組織聯絡, 我本人當然十分樂意及絕對同意..
hey! 為什麼不用 msn 呀? 是否有人會不方便呀? 如用 msn 可直接及邀請多人一齊 chat.... 大家覺得點呀? 不過可以諗主力依然在 bk. 因可吸收不同的消息及意見...反而msn 可用作"失去聯絡時", "我地既私人聚會消息發放", "個人要求" 啦! 對嗎?
ok...現在這樣---下列名單的同胞 (笑死我喇) 請發一個 e-mail address, name, phone No. 到我的 PM and remark the e-mail address only mail or can msn...then 我會將全部資料 summary 再發放到每人pm 裡...?

midcochow
connie0213
bebe_c
goodkids
yiuyo
mariachan
candyocean
piglet328 (me)

thank you.....

原文章由 connie0213 於 07-7-4 09:57 發表
Piglet328

如果你冇問題就通知我哋啦!

Connie

[ 本文章最後由 piglet328 於 07-7-4 11:34 編輯 ]
*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

組長

你好! 我係同胞Connie, 我會試下send俾你的, 但係我唔識用
msn , 你吔有時間就教下我啦! 到時我哋會否整埋小朋
友的相片睇睇呢?

Connie

原文章由 piglet328 於 07-7-4 11:26 發表
Morning! 吓!! 組長?!! 唔好講笑啦. 但如果有機會同大家組織聯絡, 我本人當然十分樂意及絕對同意..
hey! 為什麼不用 msn 呀? 是否有人會不方便呀? 如用 msn 可直接及邀請多人一齊 chat.... 大家覺得 ...

sample is sending to everybody's PM box. please check. thanks you.
*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

我己send左俾你, 但係唔知得唔得, 因為我未用過.

原文章由 piglet328 於 07-7-4 11:40 發表
sample is sending to everybody's PM box. please check. thanks you.

原文章由 piglet328 於 07-7-4 11:40 發表

Please check PM.  Thank a lot!

oh~~ BK 真係有問題架. 我出在 sample 去你地 PM ...不過, 又好似話出唔到...:tongue: :tongue: Anyway, 大家 check 吓先... 我再將個 sample 放這裡..

piglet328 (name)   [email protected] (msn)  tel No.

connie, 係你個電腦右下面有一個綠2的半身的 logo,你禁佢出來,download 在 msn個程式.再用你一個 e-mail 做户口.然後再 add 你的朋友在你的 list 裡. 日後如雙方都 online 在線. 便即打即見大家的訊息. 不用等了! 唉! 不明白...唔緊要...搵日去你屋企幫你攪掂佢. 我又係半個 IT 人黎架..

Candy, Connie,
yes, I got the information. thank you.

Connie, please send me your contact tel No.

Name:
E-mail address:
MSN :
Tel No.:

thanks again...

原文章由 candyocean 於 07-7-4 11:51 發表

Please check PM.  Thank a lot!

有冇攪錯呀!! 我發表在2 個回覆都唔見在既???
唉! 再黎一次....

Candy, ok ..I got your information. GOOD!
Connie, please send me your contact phone No. thanks!!

NAME:
E-MAIL ADDRESS:
MSN:
PHONE NO.

Thanks again..

原文章由 candyocean 於 07-7-4 11:51 發表

hi hi !!!

我囡囡都係07年度小一生,可否容我加入播道大家庭 ???

希望以後可以有更多機會跟大家分享小朋友在校的樂事

哈哈, 真係好呀, 終於大家都可以返齊黎啦.

connie0213

你仔仔都幾可愛wor, 仲識得唱埋播道校歌tim, 真係得閒要約埋出黎叫你仔仔教我小朋友唱先得.: :
吓, 你唔好嚇我啦, 要成三套運動衫先夠, o甘咪真係唔駛著校服.

piglet328

組長 , 我而家send d 資料比你, 你睇下收唔收到.
其實用msn 都好, 因為我都成日上msn.

其實我哋都歡迎其他播道家長join 埋我哋, 如果大家有興趣, 可以係度講聲比我哋知就得. 到時咪可以有更多播道家長互相比料lor.

pinkpink888

當然可以啦, 歡迎你加入我哋, 以後大家多多分享呀.

原文章由 pinkpink888 於 07-7-4 12:23 發表
hi hi !!!

我囡囡都係07年度小一生,可否容我加入播道大家庭 ???

希望以後可以有更多機會跟大家分享小朋友在校的樂事

Midco, thank you.. I got your info. GOOD!
我 add 在你在我的 msn 請你 online... please thank you. ::" :"  ::"

Candy, 我都 add 在你msn....請check 呀. thank you.

Connie, 記得 send 番個 contact 電話 No. 比我. 唔該晒!!

Hi pink pink 888   you are welcome....  
你小朋友是囝囝or 囡囡呀? 你做在校服未呀? 你住邊區架? 我小朋友是囡囡, 今年6歲. 我地住 TKO 的. 我是返工 mama. 您好!

[ 本文章最後由 piglet328 於 07-7-4 13:07 編輯 ]

組長

我終於攪好啦!唔該晒!我已再send左資料俾你,
但我收唔到你個sample. 点解呢?
Connie

midcochow

播道師兄係學足球, 所以要三套運动衫, 我個仔話第時想學羽毛球,
你個小朋友想學乜嘢呢?

Connie

connie0213

其實學校有d 咩課外活動我仲未知, 所以都要等到返學睇下有咩選擇先決定, 不過我想比小朋友學田徑, 另外打小型網球都好似幾好玩, 不過都係我自己諗, 唔知小朋友鐘唔鐘意.

你係咪知有d 咩學呀, 講比我知啦, thx.:loveliness:

原文章由 connie0213 於 07-7-4 15:04 發表
midcochow

播道師兄係學足球, 所以要三套運动衫, 我個仔話第時想學羽毛球,
你個小朋友想學乜嘢呢?

Connie
‹ 上一主題|下一主題