用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心學校 聖母無玷聖心學校
樓主: 朗朗媽咪
go

聖母無玷聖心學校 [複製鏈接]

Re: 聖母無玷聖心學校

honeybeemom 個仔仔給同學仔騷擾,上堂受人影響,可能聽唔到老師說話,很容易寫錯!!!
littlechi 寫道:
lilee_hk

真奇怪,我和honeybeemom 個仔都是寫了讀默第12課,他們又不是一齊坐,又會一齊寫錯??   
:

littlechi
我個女本手冊寫住讀11課,詞11,12課喎.

littlechi 寫道:
wing1206

我想問你囡囡上次中默,她的手冊是寫讀默課文第十二課,還是第十一課,因我仔仔寫讀默課文第12課,但老師星期三嗰日是讀默第11課。真奇怪???   

請問數學評估是否改遲了,不是5月尾評估嗎?

honeybeemom
希望佢有好轉,不過我個囡都話這位同學仔比較曳.

honeybeemom 寫道:
wing1206

現在他坐頭位,不可以再踢人書包了!他現在已掉了位坐我仔仔前面,但是仔仔話佢前兩天仍經常掉轉頭攪呀仔個筆盒呀! :cry:

Hi, wing 1206

記得我嗎?
小女是讀一年級的,上星期初已收到通知,明天( 29 May) 數學評估,上星期五考試範圍也收到了。

大家一起努力吧!

wing1206

二年級數評在4/6(一), 中文考默在6/6(三)
英默考試範圍未有。

pc2529

一年級已收考試範圍, 中、英考默都未有,可能今天派掛?

wing1206

check pm please

今朝起身囡囡話已背識晒啲金句,我就話咁叻,都未同你溫就識晒.以為佢自動自覺溫晒,咁就叫佢背嚟聽吓,佢就話...........................................................................................................................................................
呢度唔係法庭,我對眼就係証據....我話你背緊乜野..佢好狡猾咁講.係溏心金句呀... 真係比佢...

考埋呢次試,就有個悠長假期,係咪好期待呢..... 大家辛苦埋呢二個星期啦!!

努力,加油!!     

Dear all,
小朋友要開心面對呢次考試!
努力,加油!!                  
man-man媽咪 寫道:
考埋呢次試,就有個悠長假期,係咪好期待呢..... 大家辛苦埋呢二個星期啦!!

努力,加油!!     
:

man-man媽咪

你囡囡好攪笑, 我看完你篇字,都忍唔住嗤一聲笑出來。     

今天和細佬温數評,今次評好多嘢,温到嘔白泡咁!   

wing1206

check e-mail please

各位家長,小朋友去補習社補習,要小心安全,要陪同到補習社才可離去,不要讓小朋友自行去補習社,要準時接回小朋友。   

係呀, 努力埋依次, 就有一個漫長的假期了
祝各位都有理想成績

「好消息」     

為一九九七年出生的小朋友提供的特別優惠
香港主題公園及景點
為慶祝香港特別行政區成立十周年,以下主題公園及景點將為一九九七年出生的小朋友提供特別優惠:
1.海洋公園 - 一九九七年出生的小朋友於二○○七年七至八月期間可免費遊覽海洋公園。
網址: www.oceanpark.com.hk
查詢: 2552 0291
2.香港迪士尼樂園 - 一九九七年出生的小朋友可獲贈優越全年通行證,換領日期由二○○七年五月十五日至七月一日。
網址: www.hongkongdisneyland.com
查詢: 1 830 830
3.昂坪360 - 一九九七年七月出生的小朋友於二○○七年的生日或六月、九月其中一日(特別日子除外),可免費乘搭昂坪360纜車。
網址: www.np360.com.hk
查詢: 2109 9898
4.香港濕地公園 - 一九九七年出生的小朋友於二○○七年七至八月期間參觀香港濕地公園可獲贈送紀念品。
網址: www.wetlandpark.com
查詢: 2708 8885

wing1206

check pm please

琴日我地全架校車啲小朋友俾老師罰抄,重要家長簽名.囡囡好唔開心話比人累,佢都冇傾計.查實又係你地個班個小朋友
曳,連累成架校車受罰.我就覺得好唔公平,會同負責老師反映.囡囡話新學期唔想搭校車,除非嗰個小朋友唔搭,因為佢地已經好多次因為佢而受罰,放學每次都最遲上校車,書包又重,要孭咁耐,你估唔辛苦咩???     

我就覺得要向學校(校長)反映,or向 家教會主席反映!!
負責老師處理學生傾計的方法好唔公平.不必要成架校車同學受罰!!!!!

[quote]
man-man媽咪 寫道:
琴日我地全架校車

這位同學不但影響班裏的秩序、騷擾同學上課、連在校車也不放過別人。又真的幾煩惱。是否應告知班主任,由班主任轉介給學生輔導主任,跟進一下這位同學的情緒和心理呢???看看可否幫到他,或用一些方法令他慢慢改善。
‹ 上一主題|下一主題