用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part II) ...
樓主: Elona
go

快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part II) [複製鏈接]

原帖由 Elona 於 09-9-26 10:39 發表
各位靘媽, 我係網上搵到預防流感湯水, 有興趣可試吓 :

伍 醫 師 教 煲 湯 水 抗 流 感 , 「 最 好 每 星 期 煲 兩 次 , 大 約 2 、 3 碗 , 分 2 、 3 日 飲 用 , 能 增 強 小 朋 友 抵 抗 力 。 這 3 款 湯 水  ...

elona

多謝分享

想問你d天山雪蓮果係邊買架?係咩樣架?

醒目開學勳章

hi veronna and motherlau,

thank you! 你諗會否早d出嚟hea吓tea,我同yuk hei 仔係14:00後就free!

yuk hei mum

原帖由 veronna 於 09-9-26 09:31 發表
旭熙媽, motherlau,

book左場喇.

1/10/09 16:00-17:00
東啟德體育館
新蒲崗六合道30號

醒目開學勳章

hi,

應該free到震!

yuk hei mum

原帖由 Elona 於 09-9-26 10:10 發表
咁你返工之後, Yuk Heu咪冇王管囉, 好free 喎 !

樂樂, 天山雪蓮可以係街市既生果店度買, 個外形有d 似番薯, 10元大大個 !!
原帖由 樂樂 於 09-9-26 10:53 AM 發表

elona

多謝分享

想問你d天山雪蓮果係邊買架?係咩樣架?
Tomorrow is better

原帖由 Elona 於 09-9-26 11:11 發表
樂樂, 天山雪蓮可以係街市既生果店度買, 個外形有d 似番薯, 10元大大個 !!

elona

thanks 等我又次下先,

醒目開學勳章

hi,

多謝分享!

yuk hei mum

伍 醫 師 教 煲 湯 水 抗 流 感 , 「 最 好 每 星 期 煲 兩 次 , 大 約 2 、 3 碗 , 分 2 、 3 日 飲 用 , 能 增 強 小 朋 友 抵 抗 力 。 這 3 款 湯 水  ...

Veronna,

Thanks......

motherlau

原帖由 veronna 於 09-9-26 09:31 發表
旭熙媽, motherlau,

book左場喇.

1/10/09 16:00-17:00
東啟德體育館
新蒲崗六合道30號
怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

Elona,

Thanks.........

motherlau

Mother Lau 呢幾日仔仔溫書乖唔乖呀 ? 仲有冇咁勞氣呀 ??

升中之後, 我都pair 哂, 冇以前咁緊張仔仔既成績, 不過嚟緊10月又要陪太了讀書啦

Hi Elona,

好d la......

数學test 成績ok..........
昨日學二胡勁鐘意,不過佢話買二胡好貴........超攪笑

昨晚同yuk hei 仔一齊學英文都好開心,希望佢 keep up la....

motherlau

原帖由 Elona 於 09-9-26 12:03 發表
Mother Lau 呢幾日仔仔溫書乖唔乖呀 ? 仲有冇咁勞氣呀 ??

升中之後, 我都pair 哂, 冇以前咁緊張仔仔既成績, 不過嚟緊10月又要陪太了讀書啦

醒目開學勳章

hi,

你亞仔勁搞笑,旭曦仔都好開心!

yuk hei mum

原帖由 motherlau 於 09-9-26 12:28 發表
Hi Elona,

好d la......

昨晚同yuk hei 仔一齊學英文都好開心,希望佢 keep up la....

motherlau

...

好嘢 !!

好想仔仔可以同你地d 仔仔一齊學英文, 不過協議在先, 要睇吓佢今次test 既成績理唔理想先再作打算
原帖由 motherlau 於 09-9-26 12:28 PM 發表
Hi Elona,

好d la......

motherlau

...

頭先同仔仔係港鐵交咗form申請學童八達通, 唔知係咪多人申請, 要11月中先有得攞 !

你地d仔仔女女張學童八達通攪店未呀 ??

咁遲先交from 仔仔學校幫佢攪一早交左,用緊張臨時八達通,但幾時換正本就要問佢先知.........

motherlau

原帖由 Elona 於 09-9-26 16:31 發表
頭先同仔仔係港鐵交咗form申請學童八達通, 唔知係咪多人申請, 要11月中先有得攞 !

你地d仔仔女女張學童八達通攪店未呀 ??

係囉 ! 我都唔知仔仔個Daddy點攪架, 漏氣到死
其實仔仔張form已經交咗, 但係冇交到手續費, 所以hold住咗個申請, 今日咁啱同仔仔去開MTR , 仔仔先話未交$$, 冇命

原帖由 motherlau 於 09-9-26 05:25 PM 發表
咁遲先交from
仔仔一早交左,用緊張臨時八達通,但幾時換正本就要問佢先知.........

motherlau

醒目開學勳章

牛仔都係十一月呀! 佢一生日就要去做, 慌死用返小童八達嘟會俾人拉咁. 不過我好開心既係佢由頭到尾都係自己攪, 由去票務處攞FORM, 返學校吸印, 至去返票務處交FORM同即時買張臨時八達嘟都係佢自己去. 唔駛我出馬.
Latte, 又名臭Te或臭喵.

醒目開學勳章

我依家都係趁佢覺得自己係中學生, 大個仔, 好多以前依賴我既都由佢自己去做, 乘機TRAIN下佢.

醒目開學勳章

旭熙媽,

我十月一號要同牛仔去佢同學仔個畫展, 所以要同佢商量下D時間先, 遲D覆你.

MOTHERLAU,

你果日D時間又點呀?

叻仔.......果然有領導才能

motherlau

原帖由 veronna 於 09-9-26 17:38 發表
牛仔都係十一月呀! 佢一生日就要去做, 慌死用返小童八達嘟會俾人拉咁. 不過我好開心既係佢由頭到尾都係自己攪, 由去票務處攞FORM, 返學校吸印, 至去返票務處交FORM同即時買張臨時八達嘟都係佢自己去. 唔駛我出馬.:ha ...

牛仔真獨立一條龍唔使你出馬, 我隻臭豬就做咗半條龍, form交咗但交錯地方兼冇比$$, 仲同我講要去Sogo 攞番張 form, 我都覺得奇怪, Sogo ????
結果當然係臭豬聽錯啦 ! 應該係Causeway Bay 地鐵先啱 !!
原帖由 veronna 於 09-9-26 05:38 PM 發表
牛仔都係十一月呀! 佢一生日就要去做, 慌死用返小童八達嘟會俾人拉咁. 不過我好開心既係佢由頭到尾都係自己攪, 由去票務處攞FORM, 返學校吸印, 至去返票務處交FORM同即時買張臨時八達嘟都係佢自己去. 唔駛我出馬.:ha ...
‹ 上一主題|下一主題