用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
樓主: max1116
go

報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 [複製鏈接]

真係勁靚呀! 你個囡真幸福...
我之前學過吓, kaka, 不過都未有一件真正作品, kakakaka....

原帖由 tsangnamnam 於 11-5-24 17:04 發表

:) 多謝呀. 我都好中意哩件架.
你地咁快交$啦. 我地7月頭先開簡介會呀...

原帖由 tsangnamnam 於 11-5-24 17:04 發表

:) 多謝呀. 我都好中意哩件架.
你地咁快交$啦. 我地7月頭先開簡介會呀...

靚到似係放在show room之鎮店之寶

原帖由 max1116 於 11-5-24 16:11 發表

特別係適應期初期,最好攞定DV或相機,接佢放學,拍低果d"久別重逢"的珍貴片段,真係令人回味架 ~

好建議,真係好有記念價值。有時看回女女BB時片段,令人回味,忽覺時間過得很快

原帖由 treasurebaby 於 11-5-24 15:19 發表

哈, 我問左我老公, 佢話唔係佢.

明日lunch time去開戶口,看看有冇"偶遇"先

原帖由 dadabb2009 於 11-5-24 11:34 發表
我想問吓大家果10張6月1日交的photos, 會出去影定自己crop呀..

我想自己crop 相攞去晒 (出去影阿囡未必肯望鏡頭), 但佢要的size係3.2cm X 3.8cm, 我個software只有3cm X 3.5cm, 差少少, 你地知唔知有邊隻software可 ...

我都諗緊出唔出去影....去D studio...佢地 preparation 好D....不過 $$ 就貴D....

原帖由 janice_c 於 11-5-24 13:56 發表
等我都update下:
我就買咗一套校服,自己影相再用photocap執,晒咗寸半乘兩寸再剪到要求嘅尺寸,咁遲D唔駛再影校服相。
開學後呀女坐保姆車放學。九龍車會係正門上落,咁起碼唔駛行咁遠。
其實我大女係SPK畢業讀緊SPCS小一,必 ...

我都有諗過...因為點都要影著校服既相......

讀緊SPCS小一......

原帖由 janice_c 於 11-5-24 14:04 發表
有機會再分享小學嘅嘢,之前唔敢講俾大家知大女讀緊SPCS因為我唔覺得有乜嘢優勢,而我真係好驚SPN唔收細女所以都冇心情講。去完家長會才實在D :) ...

我直頭影左封取錄信係部電話到...日日朝早拎出嚟睇吓...好驚自己發緊夢.......

原帖由 bbgrass 於 11-5-24 14:36 發表
我老公沈日都係去了開戶口呀.  好搞笑, 佢話同一時間又有一個 daddy 為囡囡交 spn 學費開緊戶口.  當然佢哋兩個有相認啦, 仲傾了一陣.  

Daddy 話對方的囡囡都係 n1A, 會唔會就係你呢?

...

真係一個字.....好有"緣"....

原帖由 max1116 於 11-5-24 16:11 發表

特別係適應期初期,最好攞定DV或相機,接佢放學,拍低果d"久別重逢"的珍貴片段,真係令人回味架 ~

"久別重逢"..... 好鍾意呢個形容詞.......

原帖由 tsangnamnam 於 11-5-24 17:01 發表

我又出現啦! 多謝你地"chum"我玩~
係呀, 件衫係我手織架. 我係在職媽媽, 不過好中意編織, 所以趁坐車時織織織.

件衫真係好靚...想當年我都有織...不過依家有時間都留嚟浦 "BK".....

原帖由 sunny_day 於 11-5-24 20:13 發表

明日lunch time去開戶口,看看有冇"偶遇"先

我派出左一員猛將....C6 呢2日去開戶....
我都叫佢左望吓...右望吓.......

想問吓大家係registration 個日會唔會帶埋小朋友一齊去呢????

回覆 1# joyjoy815 的文章

我會帶呀!咁啱嗰日阿女唔駛返學!
嗰日係唔係買埋校呢?
都要度下size掛?
連身裙仔太長好吝盡,太短又唔好…
順便又同佢洗下腦,聖保祿幼兒園又大老師又好。。。

原帖由 蕃薯仔媽媽 於 11-5-24 23:44 發表
我會帶呀!咁啱嗰日阿女唔駛返學!
嗰日係唔係買埋校呢?
都要度下size掛?
連身裙仔太長好吝盡,太短又唔好…
順便又同佢洗下腦,聖保祿幼兒園又大老師又好。。。 ...

洗下腦..give me 555....我依家都係日日做緊呢樣野...

"嗱...你俾心機...乖乖係 XX 學校讀幼兒班...咁之後就可以升班..去聖保祿幼兒園讀幼兒2班 (呀媽仲要舉起2隻手指)..間學校好多野玩架...有金魚睇, 有大滑梯, 有得係學校瞓覺.......下刪幾十字)........."

Btw...番薯媽媽....你幾點註冊...??

回覆 1# joyjoy815 的文章

WAKAKAKA…
洗腦程式一樣!"因為你返學越嚟越叻,而家可以讀聖保祿幼兒園喇,要乖嘅小朋友先可以升班讀全日班。。。"
嗰日我地一齊影嗰d遊戲設施,排洗間D 相日日比佢睇。。。
我mark 咗12:30,你呢?

原帖由 蕃薯仔媽媽 於 11-5-25 00:03 發表
WAKAKAKA…
洗腦程式一樣!"因為你返學越嚟越叻,而家可以讀聖保祿幼兒園喇,要乖嘅小朋友先可以升班讀全日班。。。"
嗰日我地一齊影嗰d遊戲設施,排洗間D 相日日比佢睇。。。
我mark 咗12:30,你呢? ...

wakakaka...... me 222..日日拎出嚟洗腦.....

我地book 左 9:00 ....

仲以為差不多時間可以聚吓 tim.....

原帖由 joyjoy815 於 11-5-24 23:54 發表

洗下腦..give me 555....我依家都係日日做緊呢樣野...

"嗱...你俾心機...乖乖係 XX 學校讀幼兒班...咁之後就可以升班..去聖保祿幼兒園讀幼兒2班 (呀媽仲要舉起2隻手指)..間學校好多野玩架...有金魚睇, 有大滑梯,  ...

咁橋,我又係每日同亞女洗腦,我仲加理播校歌及video show學校設施。首校歌亞女好鐘意聽,而加掉轉主動叫我播給她聽!在家長會後已在隔壁店舖買了校服(size 3),都好啱身。星期日又影埋學生相,而家尚欠開戶囗。BTW,我都係9:00 register!

想問開了户囗的媽媽,
使唔使帶理張直接付款授權書給上商填?有一欄"以下由銀行埴寫",是否要上商填理呢?

原帖由 dadabb2009 於 11-5-24 17:35 發表
真係勁靚呀! 你個囡真幸福...
我之前學過吓, kaka, 不過都未有一件真正作品, kakakaka....

我個女呀... 初初都會對啲冷好有興趣. 依家一啲興趣都冇lu.
‹ 上一主題|下一主題