用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無14網區的媽咪入來分享下
樓主: ckckcktina
go

有無14網區的媽咪入來分享下 [複製鏈接]

Re: 有無14網區的媽咪入來分享下

kam
原本做開中環,我一路想搵番北角與測漁涌既公司,因為之前公司係冇大假放,所以而家咪放番夠本囉,好啦抖夠,係時候要搵野做.(搵打雜做)  
其實個小朋友放學係放係測漁涌補習社,夠鐘就接佢走,諗住返工自己揍返學放工補習社接放學,所以搵尼頭近   

謝謝你的意見。咁即係話佢大部份是由政府派入去。為何可以開到5班小一咁多? 等我仲諗住將佢作為三甲之選。
今天終於做了決定,交了表。現在等11月20日公布結果。
希望1st round搞掂,唔使咁煩。

kam 寫道:
[quote]請問點解 "太古" 可out?

cltan
只想話你知, 我個女有個同學, 6月公報時講我知, 派了太古, 他填表時只填了7間學校, 但沒有寫太古 [/quote]

cltan
祝你成功

anna_gigi
我都抖左有成9個月了.  有d做番野引. 本想都係咁好似你, 想搵番北角與測漁涌既公司, 仲要5天的, 人工唔洗高, 至要緊冇壓力, 做左咁多年野, 個人都想輕鬆些. 但又想個女d 功課要跟, 如果唔睇著佢, 一回家就係tv. 工人唔會理到佢咁多.  所以一直是15/16. 唔知做唔做好. 咁想問下你,放係測漁涌補習社,夠鐘就接佢走, 是否叫補習社接埋佢走& 食lunch?

個女剛回家, 佢有問到teacher, 佢地唔洗默my name is..

kam
搭校車叫補習社接佢,食lunch(因為包埋)然後開始做功課溫書,到5-6點就去接佢
kam 寫道:
anna_gigi
我都抖左有成9個月了.  有d做番野引. 本想都係咁好似你, 想搵番北角與測漁涌既公司, 仲要5天的, 人工唔洗高, 至要緊冇壓力, 做左咁多年野, 個人都想輕鬆些. 但又想個女d 功課要跟, 如果唔睇著佢, 一回家就係tv. 工人唔會理到佢咁多.  所以一直是15/16. 唔知做唔做好. 咁想問下你,放係測漁涌補習社,夠鐘就接佢走, 是否叫補習社接埋佢走& 食lunch?

個女剛回家, 佢有問到teacher, 佢地唔洗默my name is..

anna_gigi,

我聽日去交form啦! 好緊張呀! 睇緊你地已經傾緊中學, 真係快啦! 希望聽日順利啦.

anna_gigi
有需要再問你詳情, thanks!

各位早啊! 今朝一早去左交form啦! 終於都了左件心事lu. 你地交左未啊? 來分享下!     

昨天上午一交完表,成個人鬆晒,下午病魔即來探訪。

我今朝都交左喇 ~~
一齊聽天由命了 ......  
[img align=right]http://home.so-net.net.tw/pennywu6699/images/19text/A10-024.gif[/img]

ckckcktina
祝你心想事成
ckckcktina 寫道:
各位早啊! 今朝一早去左交form啦! 終於都了左件心事lu. 你地交左未啊? 來分享下!     

emiluihk
祝你成功
emiluihk 寫道:
我今朝都交左喇 ~~
一齊聽天由命了 ......  

anna_gigi,

多謝晒,  希望承你貴言,  咁我就唔使煩lu...    

cltan,

係呀! 我都有同感啊! 成個人好似鬆晒咁, 你要保重啊!   你交左邊間啊? 循道嗎?

Twinscatma, siubo117, 早啊!

你地交左form未啊, 交左去邊間啊, 分享下!    

ckckcktina,
我係下年先揀. 得你地之前的資料,我下年吾使諗,我知自己會揀邊間.但我都好鄧你地緊張.
祝你地各位成功!!!!  

Hi, ckckcktina你好。
我揀咗 "北官",你呢? 只求穩,不敢跨區。
唔知今年1st round 14網d學校收表情況如何?

cltan,

係呀! 我都有同感啊! 成個人好似鬆晒咁, 你要保重啊!   你交左邊間啊? 循道嗎?

siubo117

早晨啊! 原來你係心急既媽媽!     我記得我之前都係咁, 阿女k1已經諗緊小一d野...     咁你心水係邊間啊? anna_gigi果間?

cltan,

我交左瑪利曼啊, 諗住駁下囉. 我之前未搬就響net14架, 所以先開左呢個topic俾大家分析下, 我地又可以取下經, 後來搬左去net 12囉. 不過好開心可以響網上識到好多媽咪, 佢地好熱心咁解答我d煩問題, 又會教下我地要點做..   

ckckcktina,
係呀! 循道&衛理係我的target.
另一間係"蘇浙"小學. 本來我係想囝囝直升小學.讀了一年多幼稚園又覺得囝囝吾like普通話.蘇浙比其他學校深d.k3已讀小一英文(longman express),睇囝囝都吾係讀到書那種樣,不過蘇浙中一派位真係好好.

siubo117

早晨啊! 原來你係心急既媽媽!     我記得我之前都係咁, 阿女k1已經諗緊小一d野...     咁你心水係邊間啊? anna_gigi果間?
‹ 上一主題|下一主題