用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part II) ...
樓主: Elona
go

快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part II) [複製鏈接]

原帖由 veronna 於 09-9-24 09:27 發表

麻煩收pm. 唔該

Veronna & Mandy,
今早已 send 咗 la.....收唔到盡快話我知

要閃 la.....
各位靚媽....今晚再傾....

醒目開學勳章

hi,

of course 記得la!學校好似有得借,我亞仔揀咗單黄管,佢重話如果佢吹得好,先至買支新嘅俾佢,因為through亞sir買有七折定八折好抵咁話,我諗等佢上咗軌道先買,乜都買俾佢盞縱佢越來越唔珍惜!(呢d係我的見解咋! )

yuk hei mum

原帖由 shingmami 於 09-9-24 15:08 發表
旭曦媽,
還記得我嗎? 我仔仔暑期時都有上"交通安全銀槳隊". 昨日呀仔話要買一支"色士風", 剛到"柏斯"睇價, 都要3仟多銀, 重話已大減價. 其實, 學校有無得租, 小學時都有租樂器給同學仔用, 學期後交還. 唔知中學有無 ...

醒目開學勳章

hi,

唔好講得咁感人la!

yuk hei mum

原帖由 motherlau 於 09-9-24 13:21 發表
Elona講得對,世上ge事又喜盡如人意.........每件事ge發生,我都當係一個考驗........當你跨過一個考驗時......另外一個又等緊你.....好忙架..........

當人地覺得你好慘or失望ge時候,其實自己又冇乜感覺.............. ...

原帖由 紫米露 於 09-9-24 00:28 發表

Elona,

你咁年輕….人生經驗又怎會好豐富呢?不過,我覺得你有著一股領導才能,我好想問你,你讀書….讀到那個學歷?大專or大學?(靜靜雞話我聽 )
這一年,我很容易喊是真的….
可能睇得韓片多….個人感性左….第一 ...

紫米露,
你好感性呀, 講哂出嚟係咪舒服D ?
你肯培養阿仔已經盡咗責任架啦.
何止你睇苦情戲喊, 我都喊架.
其實上咗年紀 (中女)  就要注意身體健康, 好多病都係哩個年紀病發架啦.

醒目開學勳章

hi stitchfriends,

yuk hei mum

原帖由 stitchfriends 於 09-9-24 15:15 發表

tinetinew,
我咪係 !   
X  2    潻呀陰公 !

係呀, 一間好既好既學校真係好重要, 開學後我都覺得仔仔自動波咗, 如果學校有quiz , 佢都會自己溫吓書
Tomorrow is better

醒目開學勳章

hi,

yuk hei mum

原帖由 Elona 於 09-9-24 15:27 發表
係呀, 一間好既好既學校真係好重要, 開學後我都覺得仔仔自動波咗, 如果學校有quiz , 佢都會自己溫吓書

唔該曬! 等我打電話比呀SIR問清楚, 冇謂浪費金錢. 好似你咁話, 等佢上咗軌道先買.
其實, 參加"交銀樂隊"是否你仔仔填報一生一體藝時的第一志願, 我原本選咗"羽毛球"第一, "交銀隊"第二, 都唔知老師點決定??

原帖由 tinetinew 於 09-9-24 15:22 發表
hi,

of course 記得la!學校好似有得借,我亞仔揀咗單黄管,佢重話如果佢吹得好,先至買支新嘅俾佢,因為through亞sir買有七折定八折好抵咁話,我諗等佢上咗軌道先買,乜都買俾佢盞縱佢越來越唔珍惜!(呢d係我的見解咋!:ba ...

醒目開學勳章

hi,

你仔仔join羽毛球班or羽毛球校隊 如果係羽毛球班就要中二以上先可參加,校隊就要參加之前選拔試!我亞仔只參加此課外活動,因為球類活動要中二以上,心儀嘅又撞期, 呢項巳佔咗好多時間la!

你得閑可以多d上嚟呢度,呢度有好多得著kar!

yuk hei mum

原帖由 shingmami 於 09-9-24 15:40 發表
唔該曬! 等我打電話比呀SIR問清楚, 冇謂浪費金錢. 好似你咁話, 等佢上咗軌道先買.
其實, 參加"交銀樂隊"是否你仔仔填報一生一體藝時的第一志願, 我原本選咗"羽毛球"第一, "交銀隊"第二, 都唔知老師點決定??

...

Mother Lau 你今日放假呀 ! 好認同, 教仔女溫書係好勞氣既事!

我選羽毛球校隊, 話要選拔, 問呀仔几時選拔, 佢物都唔知, 現在選都未選己經落選, 你話激唔激死.

原帖由 tinetinew 於 09-9-24 15:55 發表
hi,

你仔仔join羽毛球班or羽毛球校隊 如果係羽毛球班就要中二以上先可參加,校隊就要參加之前選拔試!我亞仔只參加此課外活動,因為球類活動要中二以上,心儀嘅又撞期, 呢項巳佔咗好多時間la!

...

紫米路, 睇吓有幾多人support你, 你條路並唔孤單, 有好多人同你一齊行緊, 須知道冇人既道路係平坦架, 當中必有起有伏, 有笑有淚, 我以前係個超級負面怪(而家都有d), 所有嘢都會向最壞嗰面諗…. 攪到自己成日唔開心兼憂鬱, 好彩近幾年諗通咗, 有時學你話one eye open, one eye close  , 睇化d人咪開心d囉 !!  

醒目開學勳章

hi,

其實係開學張回條有講,不過亞仔勁懶,唔想參加運動,所以冇參加選拔! 我宜家會久不久上吓學校嘅網(家長通訊)睇吓有冇miss 咗d通告,你都可以試吓!

yuk hei mum

原帖由 shingmami 於 09-9-24 16:05 發表
我選羽毛球校隊, 話要選拔, 問呀仔几時選拔, 佢物都唔知, 現在選都未選己經落選, 你話激唔激死.

唉! 原來晨早4/9 已進行選拔, 當時剛剛返中學, 人生路不熟,一個人點會識得去參加選拔呀! 放學重唔拿拿淋返屋企咩! Anyway, 真唔該你嘅回覆 .

原帖由 tinetinew 於 09-9-24 16:14 發表
hi,

其實係開學張回條有講,不過亞仔勁懶,唔想參加運動,所以冇參加選拔! 我宜家會久不久上吓學校嘅網(家長通訊)睇吓有冇miss 咗d通告,你都可以試吓!

yuk hei mum

...

醒目開學勳章

原帖由 RoEcMa 於 09-9-24 15:19 發表

Veronna & Mandy,
今早已 send 咗 la.....收唔到盡快話我知

要閃 la.....
各位靚媽....今晚再傾....

收唔到呀! 可唔可以send多一次呀.
Latte, 又名臭Te或臭喵.

醒目開學勳章

原帖由 shingmami 於 09-9-24 15:40 發表

...

咦! 有新黎媽咪喎, 歡迎歡迎, 得閒多d上黎傾下啦.

醒目開學勳章

原帖由 Elona 於 09-9-24 16:07 發表
紫米路, 睇吓有幾多人support你, 你條路並唔孤單, 有好多人同你一齊行緊, 須知道冇人既道路係平坦架, 當中必有起有伏, 有笑有淚, 我以前係個超級負面怪(而家都有d), 所有嘢都會向最壞嗰面諗…. 攪到自己成日 ...

我新一學年新願望, 對住牛仔要學會適當時候隻眼開隻眼閉. 希望做到啦.

醒目開學勳章

你地收到淮考證未呀? 牛仔係聖言呀.

醒目開學勳章

hi,

未bor!

yuk hei mum

原帖由 veronna 於 09-9-24 18:56 發表
你地收到淮考證未呀? 牛仔係聖言呀.

適時隻眼開隻眼閉對母子關係有好處, 我都要學放鬆 !!
原帖由 veronna 於 09-9-24 06:55 PM 發表

我新一學年新願望, 對住牛仔要學會適當時候隻眼開隻眼閉. 希望做到啦.
‹ 上一主題|下一主題