用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 平田救世軍幼兒園
樓主: koalababy
go

平田救世軍幼兒園 [複製鏈接]

原文章由 KaKa2005 於 07-9-16 20:15 硐表
宜家你個女無事呀.:-|
我個仔到現在還未適應學校生活.  我日日只係聽到老師話佢不合群同扭計,  而且要專人服待我大少, 聽到我都煩.
所以另間學校一有位我馬上走人, 本來我想即刻走, 但社工話要我仔適應學校生活, 如 ...

我諗聽日冇問題掛 ,你搵咗邊間呀?

學校介紹咗間基督教家庭服務中心德田幼稚園比我.
現在希望這間學校快d有位啦.

我下午班個位俾咗我個fd個女,佢好似話十月開學喎!

shany

我個仔都係讀上午班,佢都好驚周老師,不過這幾日開始好d,但過完星期六日可能明天又喊過。

原文章由 shany 於 07-9-16 20:04 硐表
有次我個女未肯放開個心心,有少少情緒,周老師即刻搶走個心心俾我,再同我個女講話返學唔蔕架,跟住緊係勁喊啦!第二日仲係唔肯返學,傾咗好耐至肯返學 你知啦!我個女返學都未喊過,就係嗰吓嚇親,放學仲係眼濕濕:cry: ...

原文章由 Fannylok 於 07-9-16 22:08 硐表
shany

我個仔都係讀上午班,佢都好驚周老師,不過這幾日開始好d,但過完星期六日可能明天又喊過。

hi!fanny
希望聽日冇人喊啦!  個個笑住返學就好啦!

hiya! 我報左靈糧堂, 但其實我都覺得而家呢間好唔錯, 所以都有留位...

原文章由 shany 於 07-9-14 15:08 硐表
hi!你地開始搵幼稚園未?

我都有參觀過靈糧堂(Diamond Hill), 但我覺得而家救世軍clean & 光猛好多!我而家仲諗緊!好煩呀!

原文章由 tallcake 於 07-9-17 11:15 硐表
hiya! 我報左靈糧堂, 但其實我都覺得而家呢間好唔錯, 所以都有留位...

tallcake, muichujamie

我今日報左鑽石山靈糧堂,星期六會帶埋樂樂去參觀,到時睇下點先。另外,我都會報創價,不過仲未知幾時有得報。

原文章由 muichujamie 於 07-9-17 13:02 硐表
我都有參觀過靈糧堂(Diamond Hill), 但我覺得而家救世軍clean & 光猛好多!我而家仲諗緊!好煩呀!

shany

姐姐話佢返學時只係喊左一陣,老師就話佢之後成日都ok,真係安樂返少少!

原文章由 shany 於 07-9-16 23:35 硐表

hi!fanny
希望聽日冇人喊啦!  個個笑住返學就好啦!

我都報左鑽石山靈糧堂,我應該會埋報創價&協恩,我今日問過創價,佢話十月網上有表格download,到時再留意下啦!

原文章由 Fannylok 於 07-9-17 22:40 硐表
tallcake, muichujamie

我今日報左鑽石山靈糧堂,星期六會帶埋樂樂去參觀,到時睇下點先。另外,我都會報創價,不過仲未知幾時有得報。

想為小朋友報N1,有甚麼建議和好介紹,或任何注意事項,謝謝!!

你最好打電話去留位,年尾學校會通知你面試。
面試好簡單,問下D眼耳口nose, 入下錢錢,打下波.....

原文章由 Hillylowmy 於 07-9-17 23:28 硐表
想為小朋友報N1,有甚麼建議和好介紹,或任何注意事項,謝謝!!

平田好嗎,質數如何?大家有何意見?

hi monbaba,
我都係0608媽咪, 囡囡29日出世, 早幾日先打去留位, 佢又無話full wor, 淨係話無咁快interview, 好似11月/12月但佢留左我d資料, 仲問我介唔介意小朋友8月中開學(因為未夠2歲, 佢話正常要足2歲先可以返)

除了呢間, 你仲有無報其他n1?  我剛搬來藍田無耐(9月先搬來), 所以對呢頭的校網及學校背景好陌生, 有無咩經驗可以分享下?

另外, hi hipofant, 你好, 得閒大家交流吓!!

原文章由 MonBaBa 於 07-9-1 20:43 硐表
我都係0608媽咪, 我响bb 4-5個月的時侯都留左位, 佢地話1月先會面試, 你會讀上午定下午呢 ?

見你地都搵其他幼稚園讀K1, 係咪平田唔夠好?

我覺得ok架!我個女仲好鐘意返學,之前試過請左兩日病假,佢都話要返學!佢成日講學校D野架,又話老師鍚佢.....我聽到真係好開心架!
不過我諗住遲D自己揍返,我唔係住藍田,我住慈雲山,所以想報D近TWS kindergartens, 會報2-3間kindergartens, 試下睇下收唔收,唔收就留返係度讀!

原文章由 mamadik 於 07-9-21 10:23 硐表

mamadik

其實佢都真係幾好,老師有經驗,起碼已經搞掂我個仔,之前佢成日係學校扭計、試老師底線、又唔想返學,但現在己經識守規矩,今日仲自己唱學校教的歌。

不過,我驚佢教的課程較淺,同埋始終想再試些好口碑的幼稚園,讓他容易些入好的小學。現階段會周圍去參觀下D心儀幼稚園。

原文章由 mamadik 於 07-9-21 10:23 硐表

muichujamie

你遲d會做full time媽媽?這是我的夢想,但要今晚發夢中六合彩先得!

靈糧堂有得參觀wo,你有無報?

原文章由 muichujamie 於 07-9-21 19:19 硐表
我覺得ok架!我個女仲好鐘意返學,之前試過請左兩日病假,佢都話要返學!佢成日講學校D野架,又話老師鍚佢.....我聽到真係好開心架!
不過我諗住遲D自己揍返,我唔係住藍田,我住慈雲山,所以想報D近TWS kindergartens, 會報2-3 ...

Hello fannylok,
當然唔你你想像中o甘嘆啦!我依然會做野,不過在家接D freelance jobs做,同埋我會叫下我阿媽黎幫下手接送放學!
我都想中六合彩呀!!唔好話頭獎,連$20安慰獎都中唔到!!真慘!
我上星期六參觀左啦!報左架喇!個校舍係大D, 多好多其他活動室,不過我覺得好似暗左D, 同埋出面條樓梯令我覺得怪怪地.....

原文章由 Fannylok 於 07-9-21 22:45 硐表
muichujamie

你遲d會做full time媽媽?這是我的夢想,但要今晚發夢中六合彩先得!

靈糧堂有得參觀wo,你有無報?

唔該哂咁多位!
‹ 上一主題|下一主題