用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際比賽的媽媽請入來傾
樓主: shirleylam111
go

校際比賽的媽媽請入來傾 [複製鏈接]

Re: 校際比賽的媽媽請入來傾

女兒原意報violin solo(G1),但琴行擺烏龍幫我地報咗(G2),仲要係2月頭我自己上網check 比賽日子先知攪錯!
老師說G2:Songs without words樂譜巳絕版,所以給我一份copy,但我今日見「校際」個網頁有"絕版樂譜一覽"一欄說可持會員証正本去買,究竟係點呢?會唔會連「校際」到都無得買呢?用copy 係咪得呢?

請幫幫忙指教!

為了這次"  擺烏龍 " 真係死 唔少細胞!      

簽名被屏蔽

Thanks ming2!
What is "校際個邊個version"? I don't understand!
Would you pls explain to me ?

ming2 寫道:
auroraszesze
如果首歌已經係絕左版,咁就可以用copy,不過我諗你個copy version最好就係用校際個邊個version啦...

簽名被屏蔽

ming2,
你嘅意思係咪校際office賣嘅係copy?如果係,photocopy個個copy得唔得呢?

請指教!

ming2 寫道:
即係係校際office買0既copy version呀...(要會員用張會員証先可以去買個copy 架)...

[quote]
auroraszesze 寫道:
Thanks ming2!
What is "校際個邊個version"? I don't understand!
Would you pls explain to me ?

[quote]
ming2 寫道:
auroraszesze
如果首歌已經係絕左版,咁就可以用copy,不過我諗你個copy version最好就係用校際個邊個version啦...
[/quote][/quote]

ming2,

Thanks!!

簽名被屏蔽

ming2,
唔該晒!
麻煩晒!

簽名被屏蔽

請問係咪100分滿分...係咪之後會通知學校架  

簽名被屏蔽

我想問下.如下午場2:15開始,共有61個參賽者,係1級比賽,大約會幾多點完場及幾多點有得取分紙     

Argesmum,

about 5 pm 完同派分紙 .

carlo

請問如果冇留底聽宣佈名次,幾時才知道比賽結果及在那裏取分紙?

Heidi媽/car-long
唔該晒..咁我可以預番時間...
有d緊張tim.....
Heidi媽 寫道:
ArgusMum,

我囝囝今早也已比賽一級, total 62人, 9:15 開始, around 11:45 評判宣佈名次, 然後取分紙, 大概 12:00 完結整個過程.

Heidi
嘩..你小朋友好叻喎..
佢幾大呀.
我無唸佢有獎.只係想佢彈得番好似屋企既水準...
之前同佢去過朗誦比賽,佢好緊張....
所以我都驚佢今次又失準.
Heidi媽 寫道:
ArgusMum,

放鬆d啦! 不過我都知講就容易, 因為昨天到我囝囝上台時, 我都d振架! 因為始終第一次參加, 幸好佢都好淡定, 還幸運地得到第二名. 不過, 佢第一次上張琴椅時滑了下來, 好彩沒有趺落地, 第二次就坐得定 d. 所以如果小朋友大 d, 最好調較吓椅子是否適合自己.

Heidi媽
係呀.我都同仔仔講,上次朗誦對住咁多人.佢怯場我都明白,今次我就同佢講,如佢覺得緊張,只要望住個琴同琴譜,唔好理人...
希望咁樣佢會好d....
Heidi媽 寫道:
ArgusMum,

原來你小朋友也有出賽經驗, 咁都好好多啦! 我個人覺得讀誦比起 piano solo 擔量還要多, 因為要對住好多觀眾, 反而 piano 只是對住個琴. 我原先也只是希望囝囝做到平時的水準我已收貨, 始終第一次想佢取得吓經驗, 希望你小朋友也有超水準表現.
‹ 上一主題|下一主題