用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集五) ...
樓主: Huisys
go

2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集五) [複製鏈接]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集五)

各位媽咪,
今個星期五英黙, 下個星期二又中黙, 點解好似密左咁多

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集五)

rn,

可以吖,橫掂我哋住得好近。

[quote]
rubyngan 寫道:
ttmm,

你甘好..有人陪你打..下次可唔可以預埋我..??
我都好想打羽毛球..不過 我家老爺....唔鐘意...只能間中打下 table tennis..

mp,
嗱, 佢起碼有覺醒, 知道媽媽會    即係都知錯嘅. 再三提醒吓佢, 就唔犯嘅啦! :idea:  :idea: 你咪話阿仔咁細人仔, 我大人一個都好彩有你哋不時提醒安慰下, 教仔EQ先有小小改進.  

連上BK心情都無呀?學EC果句:病情都好嚴重吓

EC明日開診, 讓個籌俾你執藥先la.     
mp:
hi Leona,
你都咁夜  
我地今日再提過佢......我覺得佢玩到忘晒形,返屋企見到阿媽我先知驚, 佢一開口就係 : 媽媽, 唔好  我....我今.....   

mp,

亞女話好難喎..仲唔記得有 邊3個詞語..佢話只說了 2個,,又是 80分喎..

請問你知唔知 有 邊3個詞語?
cheungmp 寫道:
唔記得左, 原來今日考左第2次說話, 好彩阿仔都講到

ttmm,

thanks
tungtung-mama 寫道:
rn,

可以吖,橫掂我哋住得好近。

[quote]
ttmm,

你甘好..有人陪你打..下次可唔可以預埋我..??
我都好想打羽毛球..不過 我家老爺....唔鐘意...只能間中打下 table tennis..

rn,
你知唔知嗰段step我打左好耐
不過算啦, 可能係你囡囡唔想參加, 所以唔話你知點登記報名

mp,

我知到錯啦...你原諒我啦..      [quote]
rn,
所以咪叫你勤力d上BK

[quote]

mp,

下次中默是上学期最後一次了。

我都係大安主意, 無登記到呀!!
rubyngan 有我陪你呀     
mp,

我知到錯啦...你原諒我啦..      [quote]
rn,
所以咪叫你勤力d上BK

[quote]

mp,

得..得..得... 燒返2隻雞翼過你吃..

我聽日會講返比亞女知....你幾甘偉大...仲會       等佢下次仲甘唔甘上堂發夢..[quote]
rn,

rn,
阿仔話有多過1份question paper, 因為老師驚佢地discuss 個答案

阿仔都話今次難左, 上次用1個詞語就OK, 但係今次要用2個詞語, 我阿仔用左 : 小動物, 愛吃
做左句子: 我的小動物愛吃蘋果

唔知幾多分

mp,

亞女話好難喎..仲唔記得有 邊3個詞語..佢話只說了 2個,,又是 80分喎..

請問你知唔知 有 邊3個詞語?
[quote]
唔記得左, 原來今日考左第2次說話, 好彩阿仔都講到
[/quote]

mp,

我有抄低你段step, 但就唔記得有死線. Sorry :cry:  :cry: 浪費咗你啲心機[quote]
rn,

rn,
算啦, 唔好 阿囡啦, 呢個係optional, 唔一定要參加 最多唔洗你燒雞翼我食

[quote]
mp,

得..得..得... 燒返2隻雞翼過你吃..

我聽日會講返比亞女知....你幾甘偉大...仲會       等佢下次仲甘唔甘上堂發夢

Leona,
算啦..其實個step都係阿仔教我我先識, 所以我先打個step比大家

Leona01 寫道:

mp,

我有抄低你段step, 但就唔記得有死線. Sorry :cry:  :cry: 浪費咗你啲心機[quote]
rn,

L01

你有無聽話..得閒自已按下 膝頭呀.. work 唔work 呀..
背痛..你也試下 ..瞓在床上,,抱住個膝頭, 左左右右甘滾滾下, 可以按摩到背部的..

頂唔住了..

我都瞓啦......Good night

有呀! 加埋物理治師教我嘅動作. 前幾日暖啲無發作, 今日開始凍返, 睇下效應先.   :wink:  :wink:

吓!今晚我落閘!! Good night la!!

L01

你有無聽話..得閒自已按下 膝頭呀.. work 唔work 呀..
背痛..你也試下 ..瞓在床上,,抱住個膝頭, 左左右右甘滾滾下, 可以按摩到背部的..

最後一句.
mp, 你好威呀!!今晚連講幾個"算啦.."  可能仲有對住阿仔講過. 祝你今晚有個好睡, 明天心情靚靚.

早晨!!

hi good morning all the beauty mami~

woo 一日11板...真係個個月有大屋住~
‹ 上一主題|下一主題