用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 機票幾錢
樓主: AS-Ma-Ma
go

機票幾錢   [複製鏈接]

引用:BA+亞女已經升左銅級,可以+7+日前劃位!

原帖由 basbyy 於 15-10-20 發表
BA 亞女已經升左銅級,可以 7 日前劃位!
Same here ! That's why I prefer BA if the price not much higher. But for next summer's round trip, I have bought Virgin as the price is too attractive! (

回覆 Taimum 的帖子

請問charge幾多,如叫呀仔係英國用skyscanner買用debit card付款得唔得,咁係唔係唔收charge? Thanks

Taimum 發表於 15-10-20 14:43
回覆 basbyy 的帖子

可能會好貴呀!快D check下啦!

日日都有 check,不過 D 機票仲未落價!!我記得上年好似一個月左右先至落價!mouth:" />好彩而家份工較得閑,可以成日 check 住咋!!

回覆 Taimum 的帖子

係呀,真好彩!可惜聖誕節只買到virgin $13xxx

basbyy 發表於 15-10-20 09:13
BA 亞女已經升左銅級,可以 7 日前劃位!
點先可升級?我今年一共買了3套BA, oct, Xmas & Easter, 夠5夠資格?要申請定BA 會自動通知我地?

引用:Quote:basbyy+發表於+15-10-20+09:13+BA+亞

原帖由 DKmum 於 15-10-20 發表
點先可升級?我今年一共買了3套BA, oct, Xmas & Easter, 夠5夠資格?要申請定BA 會自動通知我地? ...
同一問題

回覆 DKmum 的帖子

我都想知!

請問大家訂咗出年9月去開學的票未?最遲幾時開始訂會比較平呢?

引用:請問大家訂咗出年9月去開學的票未?最遲幾

原帖由 Sheep006 於 15-10-20 發表
請問大家訂咗出年9月去開學的票未?最遲幾時開始訂會比較平呢?
我都想快d訂,可惜阿仔一個offer都未有

我試過今年六月訂出年復活節BA倒頭飛,出票10300,上星期再睇,平咗一千蚊有多所以好難講應該幾時出。

引用:Quote:原帖由+Sheep006+於+15-10-20+發表請

原帖由 Mapleac 於 15-10-20 發表
而家先10月,未有offer 係正常喎!

醒目開學勳章

請問第一年應該買單程還是學生來回票?

DKmum 發表於 15-10-20 20:54
點先可升級?我今年一共買了3套BA, oct, Xmas & Easter, 夠5夠資格?要申請定BA 會自動通知我地? ...
係計妳搭過幾多積點,而且係計個人,我從來未搭過 BA,所以我係最 basic 果隻blue會員,亞女由上年到今年開學,一共搭過 5 程,咁啱今次(第5程)開學我唔記得登記,佢地無加今次積分入我地 account,於是打去 BA 叫佢地加返積分比我地,當時個職員話亞女搭埋呢程,儲夠 300 積點,可以升級做 Bronze 會員,以後搭 BA 可以有額外積分同可以7日前免費預先劃位。之後過左一個星期左右,佢地就寄左張 Bronze 會員咭同埋 Bronze 會員行李掛牌(印左亞女個名)比我,通知亞女升左做 Bronze 會員。不過之前問過,如果隔左一年無搭 BA,就會跌返做 Blue 會員,如果我講得唔清楚,可以上 BA 網上有得睇,或者打去 BA 問。  

引用:請問第一年應該買單程還是學生來回票?

原帖由 3b 於 15-10-22 發表
請問第一年應該買單程還是學生來回票?
我覺得學生來回票會好D,因第一年人生路不熟,穩陣D好,到熟路後,第二年可能已經約定同學一齊喇!

亮燈 發表於 15-10-22 12:18
我覺得學生來回票會好D,因第一年人生路不熟,穩陣D好,到熟路後,第二年可能已經約定同學一齊喇! ...
同埋第一年去會帶多 D 野,學生票可以帶兩件行埋又可以改期,會好D!

回覆:機票幾錢

咁第二年係咪9月買一張單程先?之後全部倒頭飛便可?

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+3b+於+15-10-22+發表請問第一

原帖由 亮燈 於 15-10-22 發表
我覺得學生來回票會好D,因第一年人生路不熟,穩陣D好,到熟路後,第二年可能已經約定同學一齊喇! ...
第一年開學買學生來回票, 到half term時買單程由香港去英國, 第三次就買由英國/香港/英國的票, 對嗎?

‹ 上一主題|下一主題