用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2014 St Cat 2nd interview 型式和過往試題分享 ...
樓主: Applemaamaa
go

2014 St Cat 2nd interview 型式和過往試題分享 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+nic_bb+於+15-03-19+發表咁又

原帖由 anegoangie 於 15-03-19 發表
你囝囝好叻
佢講嘢唔叻架,多數單字詞,冇乜句子,
最多只會講一個名詞加一個動詞,長少少都冇。

回覆:nic_bb 的帖子

咁唔係bonus咁簡單啦!勁叻叻呀!你囝幾大?我囝一早巳經走咗去

引用:咁唔係bonus咁簡單啦!勁叻叻呀!你囝幾大

原帖由 Jijija 於 15-03-19 發表
咁唔係bonus咁簡單啦!勁叻叻呀!你囝幾大?我囝一早巳經走咗去
我囝快23個月啦。

回覆:nic_bb 的帖子

好叻叻呀可以坐定定同老師對答👍good luck!  Seems like we've waited forever

nic_bb 發表於 15-3-19 23:41
佢講嘢唔叻架,多數單字詞,冇乜句子,
最多只會講一個名詞加一個動詞,長少少都冇。

...
你仔仔interview都咁有手尾,又講到野,好掂👍👏我個小朋友只靠幾個單字加手勢表情行走江湖😂😂差好遠!

回覆:Applemaamaa 的帖子

點解呢兩個禮拜好似過得咁慢?

回覆:2014 St Cat 2nd interview 型式和過往試題分享

上年早左2日, 星期六朝出 result. Good luck ....

引用:上年早左2日,+星期六朝出+result.+Good+luc

原帖由 elephantbaby 於 15-03-20 發表
上年早左2日, 星期六朝出 result. Good luck ....
希望今年都早啦,唔駛得到頸都長

引用:Quote:原帖由+elephantbaby+於+15-03-20+發

原帖由 anegoangie 於 15-03-20 發表
希望今年都早啦,唔駛得到頸都長
可能有驚喜! 我地上年對左超過10次 number 都吾敢相信! 收到offer 信先感覺實在!

回覆:Catliang 的帖子

我同你一樣,first in 預唔得都冇咁緊張!但有2nd in 就好想入到,依家都好緊張,快D到月尾😅😅😅

引用:Quote:nic_bb+發表於+15-3-19+23:41+佢講嘢

原帖由 Lalalaboy 於 15-03-20 發表
你仔仔interview都咁有手尾,又講到野,好掂👍👏我個小朋友只靠幾個單字加手勢表情行走江湖& ...
推櫈係佢見我推佢先推咋……加上我都聽清佢有冇答老師

nic_bb 發表於 15-3-20 13:08
推櫈係佢見我推佢先推咋……加上我都聽清佢有冇答老師
He is very smart already. my daughter "no show" to the teacher. She treat the chair as a shopping car and push push push at the beginning...

回覆:2014 St Cat 2nd interview 型式和過往試題分享

我覺得有幸得St Cat 2nd intervew係有得著,因為可以一家三口合作intervew 係好難得,而且又可以知道啊囡原來都可以獨立面對老師,有做齊應有的禮儀,
雖然吾知佢有冇答老師問題,但我感覺佢已經成長左,已經好滿足,好感謝St Cat 這個機會

引用:我覺得有幸得St+Cat+2nd+intervew係有得著

原帖由 cclemon2009 於 15-03-20 發表
我覺得有幸得St Cat 2nd intervew係有得著,因為可以一家三口合作intervew 係好難得,而且又可以知道啊囡原 ...
我細女上年interview,我完全聽唔到老師有問野或者我女有答問題。我入去同女平排坐,女嘅位有個拼圖板,放唔同

引用:Quote:原帖由+cclemon2009+於+15-03-20+發

原帖由 ozoz 於 15-03-20 發表
我細女上年interview,我完全聽唔到老師有問野或者我女有答問題。我入去同女平排坐,女嘅位有個拼圖板,放唔 ...
放唔同形狀入板。in時個女無攪我地,佢掛住同老師玩,我只見in完時個板砌好晒。為咗穩定個女情緒,我帶咗提子乾,佢要求食,重肯分享比老師,唔肯走,於是我話去揾家姐玩喇,佢即刻拍好椅bye bye。我只可以講佢同sc有緣,佢去in其他所有學校全部不合作,唔答或者只答唔好,只有in sc時心情靚。

回覆:ozoz 的帖子

我地in得太快,到老師話in完,我個囡都好似唔知發生咩事,呆左。又冇拍椅,冇講bye bye

回覆:anegoangie 的帖子

前前後後都係5分鐘,我個囡玩到唔捨得走

cookie.shirley 發表於 15-3-20 12:31
我同你一樣,first in 預唔得都冇咁緊張!但有2nd in 就好想入到,依家都好緊張,快D到月尾😅ԅ ...
Same here

引用:前前後後都係5分鐘,我個囡玩到唔捨得走 +

原帖由 anegoangie 於 15-03-20 發表
前前後後都係5分鐘,我個囡玩到唔捨得走
我地都係in得好快,好似10分鐘都冇!

引用:Quote:cookie.shirley+發表於+15-3-20+12:3

原帖由 Lalalaboy 於 15-03-20 發表
Same here
呢兩個星期好似過得好慢

‹ 上一主題|下一主題