用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦! ...
樓主: vivianjasper
go

大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦! [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入

得意媽, yy13

我報左興趣班, 上星期已經收到信, 打電話去學校check下.

醒目開學勳章

ConnieBaby > 封信內容大致講咩架, 差5多10日前, 有位老師打黎cfm左, 話會寄信, e+都未收到, 不知是否寄失呢, call番學校先

Hello yy13,

小囡都係上B班,你有沒有報八月份的暑期班呢? 學校已confirm可以上了.

得意媽

其實呢封係 confirmation  與暑期班通告差不多,(J)ROOM 101,102,103 如果再收唔到call番學校.

想問下如果由石硤尾MTR打的返學, 在那出口會有Taxi 站 ?
Thanks

醒目開學勳章

ConnieBaby219 > 我今日call 左喇, 侯老師send e-mail 比我 :wink: 至於石硤尾MTR打的, sorry 我幫5到你, 我應該會行樓梯果邊. 若真係想知, 可以去以下topic問下 pls click

Hello yy13,

我會同囡囡返, 我下午才返工. 遲d返學放學都會係我送, 下午給婆婆. 我囡叫樂陶,到時見.

想問下如果由石硤尾MTR打的返學, 在那出口會有Taxi 站 ?
Thanks

石硤尾MTR附近無Taxi 站 ,你在B1出口一出就在窩仔街截就得啦!

Do they have timetable for HOLD DAY? pm to me?Thank!

mamamui 寫道:
[quote]

Thanks

石硤尾MTR附近無Taxi 站 ,你在B1出口一出就在窩仔街截就得啦![/quote]

hi mamamui

你囡囡有冇報TT Summer course ?
如果冇記錯都係返K1 pm class, 多謝你的資料

ConnieBaby219 寫道:

hi mamamui

你囡囡有冇報TT Summer course ?
如果冇記錯都係返K1 pm class, 多謝你的資料

你真好記性!
我冇同囡囡報summer course,由得佢返埋八月幼兒園,等婆婆多幾個鐘抖下...反正佢個summer course冇下午班,不能讓我早Dtrain囡囡開始習慣下午要上學...鬼叫我要返工,惟有開學再算.

happybaby>>我地都無timetable!!! 同埋我地9月k1至返半日咋!!!

你地8月29號係咪唔帶小朋友去呀??   
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

Jennie 寫道:

你地8月29號係咪唔帶小朋友去呀??   

29/8 一定會出席, 應該會介紹老師及分班.

yy13

可以上埋課室認識到班主任,唔錯
多謝你的報料   

醒目開學勳章

yy13 寫道:
今日鄭老師話829家長晚會學校已經分好班 and 要上埋課室介紹埋班主任比家長識

學校可以著白色長褲番學, 尋日我問過校務處, 原來係自己o係出面買.

yy13
唔該晒!!! 唔豬今年會唔會好多班呢???

你仔仔返親子班開唔開心呀??? 若果適應o左又唔怕佢自己到時自己返學...

Dear All Fans,

白色橡根頭長褲(防蚊) 那兒買到 ?
thanks

yy:
多謝報料
你地收到校車未呀? 我收到好就腳...係呢唔知校車有無得陪呢????

Dear all,

I'd sent the application form for K1 to TT already, hope will have interview in the coming October/November, i.e. K1 in 2006 if successful.

Could you share the information about the interview?

Tinama
busy mom

carcar>>應該好似無得陪喎....不過若果d 位有多就可能會比掛...所以佢咪頭兩日都要自己搭車返學.....

anthea>>希望你會成為我地大家庭啦!! 等你o下....   
‹ 上一主題|下一主題