用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 向前看,下一站,等大坑真光結果
樓主: 寫我心中話
go

向前看,下一站,等大坑真光結果 [複製鏈接]

引用:Quote:龍校之友+發表於+13-12-10+00:05+第

原帖由 BBQporkpork 於 13-12-10 發表
佢唔係話你,佢POST緊集郵條LINK!!!
樓主是有點神經質,但大家群起而攻之,有漫駡、有嘲笑、人身攻擊外再加抹黑,是否有些過火呢?

引用:對不起,是我錯。 請大家不要因我傷和氣。

原帖由 寫我心中話 於 13-12-10 發表
對不起,是我錯。

請大家不要因我傷和氣。
你唔需要下下向人認錯,我唔覺得你有錯,大家都有發表個人意見權利。就算錯,都唔係對佢哋唔住。更何況,你道歉一百次都無用,你講咩佢哋都會針對你。

無需理會任何人,繼續做自己就可以。

引用:Quote:原帖由+龍校之友+於+13-12-09+發表活

原帖由 sbux 於 13-12-10 發表
之前兩三年都真係無咁嫁。。。最多一兩句
令人心寒。

回覆:向前看,下一站,等大坑真光結果

簽名被屏蔽

可否講返大坑真光?

龍校之友 發表於 13-12-10 00:14
樓主是有點神經質,但大家群起而攻之,有漫駡、有嘲笑、人身攻擊外再加抹黑,是否有些過火呢?

...
I did not do any of the things you have mentioned above ....I just want to show you there is a point you maybe missing....you can understand a bit more of the other party.

引用:可否講返大坑真光? +

原帖由 kittyland06 於 13-12-10 發表
可否講返大坑真光?
面試只有短短數分鐘,相信學校早有打算。作為家長,只有盡力讓小孩子以輕鬆的心情去享受面試過程,得失留給天父去安排。我在小女入課室面試前只說一句: 記住問老師攞禮物!

安排好好!15分鐘內由入學校到走得!值得一讚!

引用:Quote:龍校之友+發表於+13-12-10+00:14+樓

原帖由 kissobaby 於 13-12-10 發表
I did not do any of the things you have mentioned above ....I just want to show you there is a point ...
Dont worry, I can distinguish the good guys from the bads.

引用:安排好好!15分鐘內由入學校到走得!值得一

原帖由 kittyland06 於 13-12-10 發表
安排好好!15分鐘內由入學校到走得!值得一讚!
去蘇淅前仲可以慢慢嘆一盅兩件!

回覆:kissobaby 的帖子

生產值?又有新A/C

引用:生產值?又有新A/C +

原帖由 nakimama 於 13-12-10 發表
生產值?又有新A/C
仲有註冊時間

MrBeast  你地都好心水清  發表於 13-12-10 06:46

回覆:kuma_mama 的帖子

我都睇少左註冊時間呢part, 你強d

簽名被屏蔽

引用:請不要誤會。 +

原帖由 寫我心中話 於 13-12-10 發表
請不要誤會。
不要理會幼稚的回應,文字反映學養,學養決定成就,成就造就孩子成長的環境。其實苦果自招,只是有些人不懂反省罷了。

回覆:龍校之友 的帖子

絕對同意。

去interview時,偶爾會碰到怪獸家長:
打尖、幫個小朋友搶玩具⋯但係我好少會嬲,因為我知道佢將來會承受結果。

但我亦在此奉勸各位一句: 與其花時間在網上攻擊別人,不如多花時間在孩子身上。這樣,相信你的孩子被取錄的機會一定比現在高。

看樓主對各方攻擊的包容,看"龍校之友"的一手文字,不難理解為什麼他們的孩子能獲得多個offers。

引用:絕對同意。 去interview時,偶爾會碰到怪

原帖由 maomaofifi 於 13-12-10 發表
絕對同意。

去interview時,偶爾會碰到怪獸家長:

回覆:maomaofifi 的帖子

睇完你最尾個句真係感覺莫名奇妙

你睇返龍友係開頭寫過乜先啦!有數間offer,為小朋友就要自私地、很無奈地要慢慢諗。大家咁著緊不過希望有選擇既媽媽盡快做決定。講多幾句大道理,寫多幾句成語就代表有教養?小朋友就有大量offer? 睇完你段文字,我再望望在我身 旁熟睡的小朋友,我實在無法認同,而且覺得好唔開心。

睇文筆、邏輯、論點,高下立見。

無謂唔開心,大家都係發表個人意見,而你嘅心情亦改變唔到任何事任何人。

引用:睇完你最尾個句真係感覺莫名奇妙 你睇返龍

原帖由 princesssnowy 於 13-12-10 發表
睇完你最尾個句真係感覺莫名奇妙

你睇返龍友係開頭寫過乜先啦!有數間offer,為小朋友就要自私地 ...
妳貧窮,並非李嘉誠做成的,看不清問題本質,只懂盲目仇富,正是世襲貧窮的原因。

‹ 上一主題|下一主題