用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Zenith英藝點解唔受歡迎?
樓主: minirat
go

Zenith英藝點解唔受歡迎?   [複製鏈接]

引用:真係一言難盡,好心痛

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

Simb ,多謝share.  我現好擔心我個女都係受害者。 學校點可讓呢d 野發生但講埋d 咁不負責任既野。 為左錢咁無教德,咁俾人騷擾係好大陰影同應屬刑事!!! 我都要further 同學校了解或都需report police if confirm.  比玫瑰岡單事件還要serious .

回覆:Zenith英藝點解唔受歡迎?

Which campus?

Simb, 在此要祝福你囡囡, 希望佢唔好再遇到呢d事,
咁而家報咗警未? 事件真係好嚴重, 其實有咩方法可以分享比多d人知, 等大家都alert下?

引用:唉,有時有些人對於發生於別人身上的不幸麻

KLn Tong campus

Simb, sorry to know about this and hope your girl recovered soon, u hv to be strong to face all these challenges!

我想知成件事 而家跟進成點 學校有冇咩交代 ??我打左學校問 仲未覆
有冇家長問左 學校點講呢

好彩我已經決定放棄學位!但交左雜費$3100唔知有冇得退呢?

引用:Something+recently+very+bad+happened+to+

校長打左比我 k班開始小朋友會自己去vv 男女totiel分開 當時係男邊 好快去完 所以嬸嬸走左去男邊沖水 係呢個時候有1男仔好奇走左去女仔邊 摸左女仔一下 跟住嬸嬸發現左 校長話女仔家長都知道呢件事 而且係明白係意外 已經加強左 男女已各一個嬸嬸 去人數減少 都有老師在場 唔會再有咁的事 而n班 係由嬸嬸每次帶2個小朋友
校長說單一事件 仲話只發生左一次
我唸大家真係有唔放心 直接打學校問 唔好自己估估下
校長話 如我有需要可到學校慢慢再談
如果比我都會好嬲和傷心 希望學校一定要處理啦
改善解決係一定架啦 不過都要處理

faipy  好恐怖, 一定要報警.  發表於 13-5-16 12:02
simb  唔係好奇模一下, 有灑手指印傷痕, 下体紅灑, 半天行唔到路.
係有人性既都會保護幼小,唔係鐵石心腸既都唔會仲講大話, 係傷口上洒鹽  發表於 13-5-8 15:00
simb  事實唔係一次,已經係多於一人,多於一次事件,係我個女自己講俾我知, 佢地學校無一個人知, 歡迎大家坐出黎對質, 逃避責任已經不對, 仲講大話!!  發表於 13-5-8 14:55

minirat 發表於 12-9-18 10:05
如題
我見d家長的feedbacks都話英藝好
語言環境好,學業又夠深,老師有細心,有愛心
純粹個人見聞
1. 學費高其一
2. 有求必收 (甚麼人都收,只要有位+俾得起錢)
3. 員工愛心麻麻

我有問校長 SIMA 和 受害家長係咪同一人
校長話唔知道 @@

校長剛剛都打左電話同我交代左呢件事。大致上同上面果位家長講既一樣。

still can't get any reply from SimB, So I just have the reply from Zenith, I can justify whether it's serious or not.

校長講 的一定一樣 不過我想知 SIMA係咪真係受害人家長
我比較想由她講出來 而家情況和 警方 學校會點做  

simb  可Pm我, thanks  發表於 13-5-8 15:06

引用:Quote:minirat+發表於+12-9-18+10:05+如題

原帖由 sonytang 於 13-05-08 發表
純粹個人見聞
1. 學費高其一
2. 有求必收 (甚麼人都收,只要有位+俾得起錢)
我暫且唔計呢件事先,我唔同意英藝乜人都收! 當然英藝的確易入過好多九龍塘學校,但你咁講會令其他人覺得讀英藝既小朋友都係無幼稚園收但有錢比所以有書讀,我知你唔係有心,但的確對依家讀近或將會讀英藝既學生唔公道 。我囡囡有4個offers但最後選擇英藝的。

我都其實係放棄2間OFFER 選英藝 我
‹ 上一主題|下一主題