用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 多左咁多明慧POST,係因為星期六.........
樓主: wballp
go

多左咁多明慧POST,係因為星期六.........   [複製鏈接]

wballp 發表於 12-3-25 21:32
回復 melonfans 的帖子

我唔知牛津樹好唔好,不過真係有好多人用,有教eng的中學老師都說好用~~
我都係用YBCR同DWE!我個囡係好鐘意DWE 嗰D歌‥不過YBCR就我冇再用啦,佢依家1.5歲‥都係覺得太早認字‥反而依家想同佢講多D故事‥有冇好介紹?

中文書係冇買過‥係咪都應該開始呢?

我個仔有睇以下:
YBCR: 好悶, 睇左2-3月個停了
DWE:  OK, 不過識合1-2歲睇DISC, 都睇了N次, 好多時候仔仔都知道下個晝面及動作
PHONICS KIDS: GOOD, 宜家佢都唔駛睇什麼東西, 識自己由A-Z及ONE_TWENTY講出來.
THOMAS & FRIENDS: OK, 不過我自己睇到想訓
64 Zoo Lane:  GOOD, 英國BBC電視兒童節目NO. 1, 每個故事11-13MINS, 而且有教育意義, 不錯!

Marco2010 發表於 12-3-26 12:21
我個仔有睇以下:
DWE:  OK, 不過識合1-2歲睇DISC, 都睇了N次, 好多時候仔仔都 ...

咁你小朋友仲有咩offer?

haha...thomas真係悶到抽筋!

我個仔勁like Car2, RIO.  真係煲爛片, 睇咗N咁多次!

kayeeian 發表於 12-3-26 12:02
我都係用YBCR同DWE!我個囡係好鐘意DWE 嗰D歌‥不過YBCR就我冇再用啦,佢依家1.5歲‥都係覺得太早認字‥反 ...

我覺得DYMOCKS多D英文故仔書, 其實你去BOOKSHOP同佢一齊睇, 佢鍾意先買, 咁佢實肯同你一齊睇!

仔仔都好鍾意學校套CAMBRIDGE ENGLISH STORY BOOK, 佢鍾意ON-LINE 睇, 跟住生字讀!

回復 Marco2010 的帖子

請問PHONICS KIDS係邊度有得買? 可唔可以比D資料我, 因為坊間太多選擇, 唔知揀咩我...........謝謝

colabobo 發表於 12-3-27 13:17

請問PHONICS KIDS係邊度有得買? 可唔可以比D資料我, 因為坊間太多選擇, 唔知揀咩我 ...

如果有去IN KM, 當日都有書展, 可以買到! 我都買左幾本書先走.
                 其實各大書局都有得買, 一套三隻DISC, 不過可以等書展買會平D.
                 又或者問朋友借......參巧一下(你明啦)

謝謝,明白哂

AM international @ Prince Edawrd

Marco2010 發表於 12-3-28 15:24

AM international @ Prince Edawrd

你confirm 讀MW?

melonfans 發表於 12-3-28 15:28
你confirm 讀MW?

Although tutor fee paid and uniform bought, still waiting one more result in Mid Apr!

Marco2010 發表於 12-3-26 12:21
我個仔有睇以下:
DWE:  OK, 不過識合1-2歲睇DISC, 都睇了N次, 好多時候仔仔都 ...
好利害呀!我都想試吓64 ZOO LANE!DWE真係D歌我個囡1.5歲都差唔多識啍‥你有冇用用佢D書?
依家我諗緊買唔買HURRAY ENGLISH‥咁就係玩卡同書!你有冇用過呢?

kayeeian 發表於 12-3-28 23:26
好利害呀!我都想試吓64 ZOO LANE!DWE真係D歌我個囡1.5歲都差唔多識啍‥你有冇用用佢D書?
依家我諗緊買唔 ...

64 Zoo Lane, 係台灣買, 唔知香港有沒有得買BOR! 不過真係OK, 用動物故事去講解抽象品德CONCEPT
                書就讀小朋友DICTONARY, MY FRIST 500 WORDS多, 佢拿起手可以自己坐半粒鐘,自己起勢甘讀出來(當然之前教識佢啦).
                FLASH 卡 唔WORK, 唔好攪我. 哈哈!

係咪即係呢本?
http://www.lum-smart-family.com/ ... 66438a8a5bc3d05f3e1

kayeeian 發表於 12-3-30 10:18
係咪即係呢本?
http://www.lum-smart-family.com/detail.html?product_id=50069e34262f866438a8a5bc3d05f3 ...

Yes ar!

回復 carson_ma 的帖子

請問kcs是哪間幼兒園?

回覆:piuwingbaby 的帖子

蘇浙

回覆:多左咁多明慧POST,係因為星期六.........

咁多媽媽都係用家,麻煩大家講下,蘇淅、明慧、民生三間有咩特點吖?我係龍媽亦都係新手媽媽唔係太識,請多多指教

Makminnie 發表於 12-10-29 21:36
咁多媽媽都係用家,麻煩大家講下,蘇淅、明慧、民生三間有咩特點吖?我係龍媽亦都係新手媽媽唔係太識,請多 ...

邊間收就讀邊間, 你呢年競爭咁大!  

回覆:多左咁多明慧POST,係因為星期六.........

所以依家已經揾定資料

引用:個人意見,我仔讀緊明慧PN: 訂校服時佢會預

原帖由 carson_ma 於 12-03-15 發表
個人意見,我仔讀緊明慧PN:
訂校服時佢會預大d
我仔都鍾意返學
請問kcs系邊間?謝謝

‹ 上一主題|下一主題