用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 46及48 網 2012-2013 入小一交流區
樓主: heiheikwok
go

46及48 網 2012-2013 入小一交流區 [複製鏈接]

cherriecoby 發表於 12-1-12 10:12
回復 josejandy 的帖子

YES 呀, 當年我係 Part A. 1 & Part B 1, 都係揀聖馬太

我係代我朋友問 ..... Part A. 1 & Part B 1 揀聖馬太易中嗎 ???  如果抽唔到既, 係唔係定要甘先
會有叩門既機會呀 ?

好煩下 ..... 仲有 2 日就要交表. ....... 我朋友仲未諗哂點排好呀 ??

20分, 舊生, 官小秀明道, 有沒有機, 再試直資 (優才)?? 如果官小及優才那一間好???
Thank

引用:Quote:原帖由+carnationBB+於+11-8-5+23:37

原帖由 heiheikwok 於 11-08-10 發表
我知聖馬太好谷, 校規都好嚴吓, 不過佢升中派位真係好; 油基顯真係唔太清楚 ...
我仲考慮中,我畢業於聖馬太,非常谷,嚴到不得了,派位成績真係幾好,想當年我弟弟派了去陳瑞琪喇沙,妹妹派去上智,我就差d,因為數學好唔掂所以老師叫我簡基智英文部

[

引用:回復+chickenwing2006+的帖子 我記得係二

原帖由 cherriecoby 於 12-01-12 發表
回復 chickenwing2006 的帖子

我記得係二年班開始多功課, 每日都超過六樣 (唔計改正), 一年級時家長可以上 ...
是,做功課做到癡線,測驗默書又多,老師要求極高,否則不會有甘多band 1升中位,派得甘靚!想當年學校還在下村時,大把勁人,簡直覺得自己好差,因為同學真係好叻,不過派位就大家提有不同環境的家庭,當年也有新移民,小部份街童,仲好記得學校嚴到訓導經常係返放學在學校附近巡邏捉學生,不準在街上流連,個個返學即回校,放學快快回家否則大件事,記律好嚴緊,當年買有體罰真係大同厚間尺打到開花,我都試過一次和同學討論姦呢個字意思被捉去打到開花,校內言論不自由

[

輪到我15 16鳥聖馬太有20分 又想入又驚入(功課量)

浸信宣道會呂明才你地又點睇. 我地有20分係手, 所以今年想幫亞仔揀呢間喇, KLNBAY 基督教學校好O既唔多, 唯獨呢間我地喜愛呢.....原本想去48網用奶奶地址, 但佢地自己都唔夠位分, 所以寧願去返自己區喇, 我地行上去大約15分鐘到啦....我睇舊年SUMMER一本書, 佢地升中都幾好...

20分 - 大女及舊生,  觀小(秀明道).
大抽獎得吾得???

回復 babycoming 的帖子

so which school will u pick?

Jayson was born in Apr2006
Jeremy was born in Apr2008

回復 suetyuki 的帖子

suetyuki
你小朋友現讀柏德嗎??請問深唔深??

hi, 大家揀學校揀成點???

我上個星期收到真道收阿仔 on waiting list
[size=large]晞晞BB :hammer:

觀小(秀明道)心急人上:
1.請問轉了校長已有一年時間,該校有否提昇教學質素(中英數)
2.將活動室改建英語學習室有否完成

mcking_hk 發表於 12-5-15 23:15
觀小(秀明道)心急人上:
1.請問轉了校長已有一年時間,該校有否提昇教學質素(中英數)
2.將活動室改建英語學 ...
Hi mcking_hk, Sorry, 唔係咁清楚, 幫唔到你

不過間學校好大

唔知大家派成點呢??
希望大家派到心儀學校

小女派咗天主教佑華小學,請問呢間學校點?因為成12志願先中,好有保留。另外,有冇人知油塘基顯小學叩門大概幾多人爭一學位?萬分感謝。

cat2007  麻麻,,我小朋友同學仔都係派左佑華,佢應該會去其他叩門  發表於 12-6-3 12:26

回復 EpoPoPo 的帖子

好多新移民

系唔系真系咁差?除咗新移民外、萬分感謝

請問有無人知聖公會九龍灣基樂,好唔好??

第一志願入左聖馬太

Jayson was born in Apr2006
Jeremy was born in Apr2008

回覆:46及48 網 2012-2013 入小一交流區

坪石天主敎小學好唔好

‹ 上一主題|下一主題