用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 校隊 & 泳隊的分別
樓主: 1205
go

校隊 & 泳隊的分別 [複製鏈接]

原帖由 EvaLam^^ 於 10-9-8 13:00 發表
50米我都涯到喎,不過唔可以一次過,中途要抖下

你抖下就OK, 都好過我中途唔沉得.

嘩! 妳女咪高人成個頭?? 咁快會黎m唔係嘛.

我仔話今年佢排中間喳, 而家d小朋友真係高得快.

原帖由 EvaLam^^ 於 10-9-7 14:17 發表
我個囡上年8歲都係137cm,上個月健康檢查,依家係144cm,醫生話佢突然高0甘多,可能好快會來M,真係擔心,千其唔好0甘早呀,不過佢對腳先大得驚人,0岩0岩開學買皮鞋,已經要著37號鞋,我都係38咋~

阿囡12號開始到10月1日有5 ...

請問大家報左區賽的朋友

因要預早到該區取"比賽證"

若果去唔到攞
當日在比賽現場攞得唔得呢?

原帖由 JOJA 於 10-9-9 09:27 發表
請問大家報左區賽的朋友

若果去唔到攞

唔攞=放棄. 有限時ga wow, 西貢9月5日過左la !

妳地報了咁多區的比賽, 我只報了深水埗區, 當我知道有這些比賽的時候, 其他地區已經截止左.  我都想揾多d比賽比囝囝參加, 但都吾知係邊到揾.

係呢, 比賽個日, 家長係咪要自費入場, 囝囝第一次參加又未去過個池, 所以想陪去入場, 可以嗎?

原帖由 mkwok 於 10-9-9 10:55 發表
妳地報了咁多區的比賽, 我只報了深水埗區, 當我知道有這些比賽的時候, 其他地區已經截止左.  我都想揾多d比賽比囝囝參加, 但都吾知係邊到揾.

係呢, 比賽個日, 家長係咪要自費入場, 囝囝第一次參加又未去過個池, 所 ...

個日唔洗錢上月看台.   政府比賽未去過.我諗都差不多.

泳恊 個D 就到自己早一兩項去報到, 等比賽.  所以要留意比賽到乜野.

原帖由 mkwok 於 10-9-9 10:55 發表

係呢, 比賽個日, 家長係咪要自費入場, 囝囝第一次參加又未去過個池, 所 ...

我都係無意中見到有比賽, 上網睇西貢區已報晒名, 公開後補時盡下人事打去問, 都已經full晒, 好彩上網仲搵到其他2區, 又可網上報名, 阿仔今年仲係 I 組, 下年就要升組啦.

妳想搵多d俾阿仔, 真係好媽媽, 我就係懶媽媽, 希望佢抽唔到. (唔好俾阿仔睇到)

原帖由 JOJA 於 10-9-9 09:27 發表
請問大家報左區賽的朋友

若果去唔到攞

我知沙田區係可以唔去囉,到比賽個日先囉都得.
我後補油尖旺都唔駛囉,比賽個日先去囉.
穩陣起見打去問啦~

原帖由 IRON 於 10-9-9 09:21 發表
嘩! 妳女咪高人成個頭?? 咁快會黎m唔係嘛.

我仔話今年佢排中間喳, 而家d小朋友真係高得快.

依家d小朋友普遍都早熟~
我囡年年都係排尾二,佢個班最高既女仔有151cm,人0地好肥好大隻,但我個囡係瘦骨仙,營養不良0甘樣.

原帖由 EvaLam^^ 於 10-9-10 00:17 發表

依家d小朋友普遍都早熟~
我囡年年都係排尾二,佢個班最高既女仔有151cm,人0地好肥好大隻,但我個囡係瘦骨仙,營養不良0甘樣.

haha.......早排陪爹地去睇醫生, 爹地入左去, 我同阿仔係出面等, 個護士笑笑口問阿仔, 你無得食呀瘦成咁, 俾阿媽食晒呀.......佢晒到黑盟盟, 又著大件T, 真係幾似埃塞俄比亞.

原帖由 IRON 於 10-9-10 09:46 發表

haha.......早排陪爹地去睇醫生, 爹地入左去, 我同阿仔係出面等, 個護士笑笑口問阿仔, 你無得食呀瘦成咁, 俾阿媽食晒呀.......佢晒到黑盟盟, 又著大件T, 真係幾似埃塞俄比亞. ...

0甘同我囡一樣喎,佢之前長期係露天泳池到操水,日日搽太陽油都黑到舊炭0甘,但兩個眼鏡位就好白,成日比人笑佢,呢10日一轉去室內池游,就白番晒,即刻冇0甘埃塞俄比亞feel啦

今日終於見識左......

下午3點阿仔去tko池, 入停車場排位出馬路, 我入去放低阿仔就出去排第四, 一粒鐘後我仲係排第三, 拿拿林又入去的返阿仔出黎就閃, 原來今日有賽事.

等緊期間見人來人往, 又落緊雨, 個個都好hea......

到我仔果日真係要早d去搵位, 係車位.

係,今日D2賽呀.tko泳池算方便,我0地上年去比賽冇位都可以泊係街.
你起碼要早1個鐘先有可能泊到泳池既carpark,聽日沙田區賽,我0地都準備早一個鐘到泳池.

後黎有人話我知佢去圖書館時見有警察趕車, 查實係出面等都幾危險, 得來回線各一, d車係過雙白線行對面線, 有對頭車時真係好驚.

唔可以就0甘泊係泳池出面條路,個度一定抄牌,我0地泊係斜對面條橫街,個度係掘頭路,成條街都泊滿貨櫃車同貨車.

哎, 我今日係要排隊入車場, 我第4架, 所以就係巴士站位.

原帖由 IRON 於 10-9-11 23:01 發表
哎, 我今日係要排隊入車場, 我第4架, 所以就係巴士站位.

再前D (天橋底前少少)有個露天停車場ga wow! 我諗個度多位d.

明白, 我都有諗過. 不過尋日落緊雨好hea呀, 諗住阿仔游完出黎即走就算啦.

原帖由 wensi 於 10-9-11 23:14 發表

再前D (天橋底前少少)有個露天停車場ga wow! 我諗個度多位d.

今日賽完九龍城區區賽啦

今日的陪跑經驗賽真辛苦
一時放晴, 一時打雷, 一時下大雨

最終達至陪跑成功

希望唔會打激到佢的自信啦.

我見到d職員派歷屆最佳時間紀錄表

9 yrs 以下, 男子組
50' 自, 33"68
50' 蛙, 44"55
50' 背, 38"58

睇完之後, 幾想放棄叫佢以後唔好游水呀

我一睇到妳既報料, 即刻同阿仔講, 人地蛙唔駛45秒呀, 你過一分鐘點賽呀, 佢答我呢個係半年前既時間, 而家我快左架啦, 我話快極都無人咁快下哇, 佢話唔打緊啦, 我有進步架, 我會盡力架啦.......我話ok, 阿仔, keep住咁既心態就得, 媽咪全力支持!
‹ 上一主題|下一主題