用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 08-09 K1上午幼愛班大招集!
樓主: suklaic
go

08-09 K1上午幼愛班大招集! [複製鏈接]

我亦因為大肚所以今年冇報名做義工, 驚到時越幫越忙...嘻嘻!

原帖由 nibikalea 於 08-10-3 10:27 發表
我有報話可以參加學校義工架,. 不過冇人搵過我喎, 可能見我大肚唔方便啩:p

我都係在職媽媽...不過學校既活動多數係平日, 所以我地要返工既都要請假幫手係一個問題既, 我同老師講因為而家我有左BB, 所以幫唔到手, 諗住旅行可以出席啦!

你今日有冇湊仔仔放學呀? 本來我都諗住上兩個星期湊, 但咁岩有3風波, 所以冇機會, 想問你今日湊仔仔放學, 係咪去後面條街等呀?

原帖由 suklaic 於 08-10-3 11:15 發表
我都好想報做義工,但係因為自己係在職媽媽,怕自己幫不上忙,所以就無報到!

我今日請咗假,預備出門口去學校到接個仔放學,佢一定好開心的! ...

我係因為好想我個女可以係快樂開心加上冇壓力下過幼稚園生活, 最緊要學好品德, 如果小朋友返學開心既, 佢以後一定會好開心上學!
缺點同優點你睇返你小朋友既性格寫返, 果時我就照寫!

原帖由 edithl1117 於 08-10-3 12:46 發表
我真係好想比女女入禮賢, 想問你們填為什麼會選呢間學校, 你們會點答架??
仲有小朋友的優點同缺點我都都係唔知點填好??
請指教!!

我今日有湊到個仔,因為佢平時搭校車,所以先先要係學校正門到登記先,然後先去後門到接放學,唔係好多人接,所以好快!
原帖由 WHY2005 於 08-10-3 22:19 發表
我都係在職媽媽...不過學校既活動多數係平日, 所以我地要返工既都要請假幫手係一個問題既, 我同老師講因為而家我有左BB, 所以幫唔到手, 諗住旅行可以出席啦!

你今日有冇湊仔仔放學呀? 本來我都諗住上兩個星期湊, 但 ...

我都有報到呀!
我都係 full-time working mami , 但係我都有報到, 因為我諗住可以同全部小朋友一齊做下野,幫下手, 一齊玩下咁.. 會好開心!  如果學校需要到, 我都會視孚情況而定出席幫手, 最多咪請假...

原帖由 WHY2005 於 08-10-2 15:28 發表
想問下各位媽咪有冇參加做學校義工呀?

哦, 明白, 唔該先, 因為下星期我會去湊個女放學, 係咪有個嬸嬸帶佢出黎呀? 你早幾多分鐘去正門登記呢?

原帖由 suklaic 於 08-10-3 23:03 發表
我今日有湊到個仔,因為佢平時搭校車,所以先先要係學校正門到登記先,然後先去後門到接放學,唔係好多人接,所以好快!

冇錯呀, 幫手一定好開心...嘻嘻...而家學校有冇通知幫手咩活動呀?

你地有冇參加到逢星期日既教會活動? 我冇呀, 上星期五收到一份通告, 之前已經覆左, 我諗今次唔駛覆卦???

原帖由 Aurea 於 08-10-4 00:17 發表
我都有報到呀!
我都係 full-time working mami , 但係我都有報到, 因為我諗住可以同全部小朋友一齊做下野,幫下手, 一齊玩下咁.. 會好開心!  如果學校需要到, 我都會視孚情況而定出席幫手, 最多咪請假...

...

係老師們親自帶出嚟的,我問過學校,佢哋話放學前十分鐘去正門到,有本file,你係到寫底邊班同個學生名,仲有就係家長簽名,記得記得帶小朋友接放學個證,老師認證嚟放學生的。
原帖由 WHY2005 於 08-10-6 12:02 發表
哦, 明白, 唔該先, 因為下星期我會去湊個女放學, 係咪有個嬸嬸帶佢出黎呀? 你早幾多分鐘去正門登記呢?

星期日的活動好吸引,但係本身我自己要返教會,所以去唔到,我第二次係通告到都有反映話星期日早上唔係咁方便,希望學校可以諗諗佢!
原帖由 WHY2005 於 08-10-6 12:05 發表
冇錯呀, 幫手一定好開心...嘻嘻...而家學校有冇通知幫手咩活動呀?

你地有冇參加到逢星期日既教會活動? 我冇呀, 上星期五收到一份通告, 之前已經覆左, 我諗今次唔駛覆卦???

...

其實我都心大心細, 想參加sunday 個家長班, 但係我老公就唔係咁想, 佢想wholeday 星期日係family day 喎, 唔想比d野lock住晒喎, 時間可以自由定, 去邊度都得!

原帖由 WHY2005 於 08-10-6 12:05 發表

...

我都好想去, 但因為本身要返自己教會所以去唔到, 如果你可以返, 真係可以諗諗, 我諗都有幾大得益, 不過真的不可以勉強, 如果老公唔係咁想, 就唔好勉強.

原帖由 Aurea 於 08-10-7 16:20 發表
其實我都心大心細, 想參加sunday 個家長班, 但係我老公就唔係咁想, 佢想wholeday 星期日係family day 喎, 唔想比d野lock住晒喎, 時間可以自由定, 去邊度都得!

...

唔該晒呀, 我仲想問下, 接小朋友放學係咪唔會準時12點出到校門呀? 會唔會12點15分至出到校門呢?

原帖由 suklaic 於 08-10-6 21:17 發表
係老師們親自帶出嚟的,我問過學校,佢哋話放學前十分鐘去正門到,有本file,你係到寫底邊班同個學生名,仲有就係家長簽名,記得記得帶小朋友接放學個證,老師認證嚟放學生的。
...

我就一定參加唔到, 因為我地兩公婆工作都比較忙, 有時我星期日要返工!

原帖由 Aurea 於 08-10-7 16:20 發表

...

今日收到通告去旅行同埋家長會呀, 你地都會出席啦, 到時可以見面...嘻嘻....
我未問我老公去唔去呀, 希望佢得閒一齊出席啦!

等我UPDATE一下先!

仔仔囡囡名------組別--------login name
Agnes----------蘋果組------why2005
Curtis --------- 蘋果組

Aurea---------- 香蕉組
Hayden(卓希)---香蕉組
Jason (以信) --- 香蕉組
wyatt---------   藍莓組

仔仔囡囡名------組別--------login name
Agnes----------蘋果組------why2005
Curtis --------- 蘋果組

Aurea---------- 香蕉組
Hayden(卓希)---香蕉組
Jason (以信) --- 香蕉組 ----- purplerabbit
wyatt---------   藍莓組

唉!我去唔到,佢一定要有人陪同先可以參加,我打咗電話問李老師,問佢姐姐可唔可以代替我哋,佢話我個case無法啦,只好係咁!我都好想陪佢去玩,都唔明點解學校攪星期三旅行,星期五都仲好d,星期六就最好!
原帖由 WHY2005 於 08-10-8 23:17 發表
今日收到通告去旅行同埋家長會呀, 你地都會出席啦, 到時可以見面...嘻嘻....
我未問我老公去唔去呀, 希望佢得閒一齊出席啦!

係呀...不過學校好多活動都係平日呀, 星期六日更加唔會, 我老公本來話果日公司有野做, 但照報左先, 如果佢黎唔到就我同婆婆兩個去!

原帖由 suklaic 於 08-10-10 10:56 發表
唉!我去唔到,佢一定要有人陪同先可以參加,我打咗電話問李老師,問佢姐姐可唔可以代替我哋,佢話我個case無法啦,只好係咁!我都好想陪佢去玩,都唔明點解學校攪星期三旅行,星期五都仲好d,星期六就最好!
...

各位ma ma 有相看呀!!!
在學校綱頁,快d看你們的小公主&小王子la

我睇到啦!班小朋友真的好好笑,好得意!
原帖由 AgnesBB 於 08-10-10 16:08 發表
各位ma ma 有相看呀!!!
在學校綱頁,快d看你們的小公主&小王子la
‹ 上一主題|下一主題