用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 08-09年2C班過來傾下啦喂!!!
樓主: ckckcktina
go

08-09年2C班過來傾下啦喂!!! [複製鏈接]

早呀, 咁多位, 唉...阿女尋日勁懞, 手冊都無帶返來, 而且話我知俾老師red mark左. 真係呀, 過完左個生日party, 咩都唔記得左. 功課又無帶. 今日dict lit, 都唔知佢掂唔掂添.
下個再下個week就test啦. 睇來真係要昅實d至得.

好似無從入手, 唔知點溫起.

bbqueen
好番味呀?你miss咗ckcktina 的大餐啦, 好彩下次twu_hk個女話開生日會, 仲有機會!

chingma,

咩大餐呀, 都係家常便飯之麻. 你地食得咁少. 應該打包d走先係架麻.

我諗住同阿女溫返d ws, wb咋, 因為都幾廣泛下, 書就係咁易睇下囉. 溫下d reading corner就算囉.

原帖由 chingchingmama 於 08-10-14 11:30 發表
好似無從入手, 唔知點溫起.

bbqueen
好番味呀?你miss咗ckcktina 的大餐啦, 好彩下次twu_hk個女話開生日會, 仲有機會!

嘩, 今年偷懶左, 出年冇得懶, 講明先, 我個小餐來, 粗茶淡飯咋.

溫書都係做多D worksheet, 讀下D書內容, 又未至於冇重入手, 佢都唔會出好深的, 跟書讀得架啦.

twu_hk,

totally agree!

阿女派左lit dict返來, 又係90幾, 真係激死, 明明前晚dict都識晒, but返來就係有d野錯.

p.s. twu_hk, 咁我地就等候你既小餐啦.

原帖由 ckckcktina 於 08-10-15 16:01 發表
p.s. twu_hk, 咁我地就等候你既小餐啦.

Hi everybody

我番咗嚟啦! 我都等緊下次 gathering ar!

twu_hk 唔該 check 吓 pm!

bbqueen,

你終於返來啦, 真係好啦,

bbqueen,

小心身體, 不如下次你搞 gathering 先, 要沖下喜啦!

今日開始溫書啦, 努力加油!!

回覆 # 的文章

Do you know what time will dismiss during the week of test?  Will stay at the original time table? or just half day.  As last year, the test table is not fixed by the whole week.  Just wonder whether they will have earlier dismissal.

原帖由 Natalie_Mommy 於 08-10-20 15:44 發表
Do you know what time will dismiss during the week of test?  Will stay at the original time table? or just half day.  As last year, the test table is not fixed by the whole week.  Just wonder whether  ...

我相信唔會早放學了, 應該又係第一堂測驗, 跟住照正常上堂, after school activities 都冇暫停, 要繼續.  默書就應該暫停, 重有呢個星期四測唱歌, 要唱多D啦, 因為我個女好似"湯" 雞咁, 佢話老師要高音D

原帖由 twu_hk 於 08-10-18 23:39 發表
bbqueen,

小心身體, 不如下次你搞 gathering 先, 要沖下喜啦!

今日開始溫書啦, 努力加油!!

twu_hk

亞囡去完果晚 party後, 已經日日提住我幫佢開 birthday party la!  唔..... 等我認真諗吓先!

twu_hk

琴晚 pm 咗 message 比你 ar! Pls check!

twu_hk,

咁快就TEST 唱歌咩? 我都仲未睇到添呀. 今晚返去問下阿女先.

bbqueen,

咁我地就等你既 invite啦.

原帖由 ckckcktina 於 08-10-21 12:54 發表
bbqueen,

咁我地就等你既 invite啦.

開得成實預埋你 la! singing test 我都幫唔到亞囡, 因我自己都係五音不存.....

Pls also check pm!

老師今日又話唔唱歌, 下星期先.

同埋阿女話要讀熟D樂器名, 因為老師會用該樂器彈音樂, 然後大家寫番是邊一種樂器.

報告完畢.

bbqueen,

你有pm俾我咩? 我收唔到哦, 你再try多次?

原帖由 twu_hk 於 08-10-22 22:19 發表
老師今日又話唔唱歌, 下星期先.

同埋阿女話要讀熟D樂器名, 因為老師會用該樂器彈音樂, 然後大家寫番是邊一種樂器.

報告完畢.

twu_hk

你囡囡真叻囡, 可以話到比你知個 music test 係點考, 我仲以為係 singing test only tim, 等我聽日問番亞囡知唔知先?

ckckcktina & twu_hk 你哋收唔收到 pm ar?

twu_hk,

多謝報料   我會提下我家小姐架啦.
‹ 上一主題|下一主題