用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 K1F(Kent RD)
樓主: LoCLai
go

K1F(Kent RD) [複製鏈接]

tea buffer 都OK,三點開始,阿女可以眠一眠先出動 其他媽咪有沒有意見
原文章由 LoCLai 於 07-11-30 09:53 發表
各位...... 不如我地就埋紀穎媽, 多d人開心d嘛......

我覺得去panda hotel食tea buffet都唔錯, 起碼有個小小兒童遊樂場....... 如果今次唔去戶外, 去食tea buffet有無問題????  如果唔係去goldcoast食dinner buffet ...

如果約食tea 一來可以就到紀穎,一來可以就自己, 因為我夜晚唔得閒呢....: .... (相信阿仔有得玩, 唔會眼訓既.... )

我明天打去問下panda hotel tea buffet 多少$ 先.... 到時看看大家是否覺得價錢ok啦....

希望快D到十六號

: :
希望快D到十六號,

另外子瑜生日會多謝你們的來臨 ,相片己經冲灑好,十六號再睇相。

子瑜生日會嗰日好開心,節目好豊富,
多謝子瑜爸爸媽媽的悉心安排.
我都同各小朋友影咗好多靓相,遲D分享啦.

16日我冇特別concern,最緊要大人同小朋友都有得聚聚.

關於聖誕Party

各位家長:
     我係紀穎媽,我想知道你哋最後決定是什麽,例如:地點、時間、人數、是誰訂枱、須吾須要帶聖誕禮物交換等,煩請回覆,謝謝。

參加人數有無改變, 不如大家confirm下啦!!!

日期:12月16日(日)
時間:3:00-5:30 tea buffet
地點:暫定荃灣panda hotel(to be confirmed)

姓名.................人數
洛琳................2a1c(confirmed)
顯程................2大2C
oscar..............2a1c
Joyce..............2a1c
odo.................2a2c
紀穎................1A1C
子瑜................2大1細

去邊食要等confirm! 子碩媽, 你有無問到panda hotel呀?? 其他媽咪仲有無推介??

至於交換禮物......都好喎....... 你地話每份禮物budget幾多好呢???

地點:暫定荃灣panda hotel(to be confirmed)

洛琳................2a1c(confirmed)
顯程................2大2C
Joyce..............2a1c(confirmed)
子瑜................2大1細

lunch: $133 (大人) 折左
          $ 115 (小童) 折左

時間: 12:00 -2:30 pm

下午茶: $97 左右(大人) (折左)
            $80 左右 (小童3歲以上) (折左)

自助餐時間: 3:00 -5:30pm

不如建議埋大家想book 淨係大人或加埋小朋友.... (在我而言.....好矛盾...book 又好似好唔抵...阿仔只係食少少.........唔book 又好似好衰女, 係度食霸王餐: .... )

大家知唔知旺角新世紀是否有一個戶外遊樂場? 我只聽過朋友說過, 但沒有去過....

因為如果大家覺得荃灣唔就腳 (我住荃灣當然ok啦: ), 大家可以都考慮去旺角火車站的酒店 (帝京?) tea , 價錢好似$ 130左右 (10%), 食完再去遊樂場玩都得.....

我贊成交換禮物呀, 不如大家為小朋友買一份$30 蚊既聖誕禮物交換啦.....(只係小朋友,一家庭一份)

是否太平 or 太貴??

各位好,
我們是傲謙媽及爸,我們也很想參與這次活動.因我們星期日早上要返教會,所以我們要下午約一時後才有空.因此我們會選擇下午茶時段.我們的人數是2a1c.

至於book位,我們會建議加埋小朋友,因為
1.小朋友真的是3歲或以上(除非是在12月16日之後出世的)
2.對小朋友也是公民教育的一種
3.唔多唔小都代表KV (嘩講到好似好大咁)
4.小朋友的人數不小
請勿怪我們唐突啊!

TO:琳琳媽及穎穎媽
我們問傲謙去不去這次約會.我們講了有甚麼小朋友.他再三問我們是否穎穎及琳琳也會去.我們想傲謙也很喜歡和穎穎及琳琳玩.

回覆 #149 大飛 的文章

hi,

我有個提議, 如我地confirmed左人數後, 如果不是很少, 我地可以試下同酒店講, 我地的小朋友剛3yrs, 我地又唔想唔俾或者呃佢地, 可唔可以俾個discount 我地的小朋友, 或者有幾個可唔可以免費.

咁有可以慳的又可以有公民教育, 又唔失禮KV

Confirm the gathering on 16/12/07

Dear All,

No problem, see you all on 16/12/2007,
(2a1c)

子瑜mama

仲有已我所知, 個個outdoor playgroup 係係新世紀廣場裡面, 唔係係hotel 入面的, 仲有個度唔係好大, 但假日都好多人下的.

Hello 各位,
Natalie(子喬) 都好想去!
我哋2大1小,
thank you

日期:1216()

顯程................22C
Joyce..............2a1c
子瑜................21
Natalie…………..2A1C

原文章由 LoCLai 於 07-12-6 21:51 發表
參加人數有無改變, 不如大家confirm下啦!!!

顯程........ ...

請大家填上"confirmed"以核實人數,今次第一次聚會旨在見見面,傾下計,即使沒有遊玩地方,都沒有太大問題,而且來日方長 加上該時段正是阿女午睡時間,阿女一定會進入半昏迷狀態

Joyce..............2a1c(confirmed)
子瑜................21
Natalie…………..2A1C(confirmed)

子瑜................21(confirmed)

子瑜................21(confirmed)
傲謙................ 2a1c (confirmed)

原文章由 EunisWong 於 07-12-9 18:29 發表

顯程..........

各位媽o米,

我剛才在網上search, d人對紅磡都會海逸TEA BUFFET comment唔錯, 打去問過...... 價錢如下 --
時間:3:30-5:30
大人168
小童(3-11): $108
compass visa 85折
好似都貴貴地, 你地覺得點??

另外, 以下呢個網有唔同tea buffet資料, 你地look look, 睇下邊間比較好???

尖沙咀: 百樂
佐敦:恒豐
油麻地: 逸東
最平....... 有無人食過???
http://www.foodeasy.com/hk/hotel-buffet.php?district=&period=t

其實如果panda hotel好食又抵食, 又有媽o米試過, 你地去荃灣有無所謂???

[quote]原文章由 dtwy 於 07-12-10 09:46 發表

Hi all K1F mami:
My son 'Rain' also K1F, Nice to meet you all.
Can we also join yr party on 16 Dec. -

傲謙................ 2a1c (confirmed)
Rain ............... 2a1c (confirmed)

16/12/2007

Hi, 各位,

其實邊間都無所喟, 我相信最重要是早些book 位, 如果太遲, 我怕無位 , 有什麼可以幫忙, 請留言.
(紅磡都會, 我試過Lunch buffet, 都o.k.Panda Hotel 未試過, )
另外, 記得攜帶禮物仔 )

[ 本文章最後由 EunisWong 於 07-12-11 11:45 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題