用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Homama2004
go

一呂家長 [複製鏈接]

妹妹昨晚看完哈仔第7集.....你哋想不想知結局呢...還是自己睇呢??? 聽完阿妹講我就覺就像傳統童話故事咁......有點老套喎!!

那天看哈仔電影,不是是否啲演員薪金漲價很多呢??好似沒有以往認真,連片尾都無以往幾集咁有心思,只是一般咁出roller咁出啲演員名就算.....

我等圖書館有哈仔先睇

homama,
報紙0個日都登晒出0黎0拿... 我真意想不到OUT左張秋變成
XX做老婆仲生埋幾件....之前雷聲大雨點少又話死幾多人...學妳話齋真係有點兒粵語長片的老套喎...
鳳凰密令..我地都睇左..開頭悶到噁..係結尾精彩D..d主角變晒
Teenages始終無細個咁得意...無咁吸引了.....

原文章由 Homama2004 於 07-7-24 10:30 發表
妹妹昨晚看完哈仔第7集.....你哋想不想知結局呢...還是自己睇呢??? 聽完阿妹講我就覺就像傳統童話故事咁......有點老套喎!!

那天看哈仔電影,不是是否啲演員薪金漲價很多呢??好似沒有以往認真,連 ...

簽名被屏蔽

嘉理子,
妳小朋友好可愛呀..
2,3行無..
( 我們每個學期都有十幾本英文story books的 )
我們也有好幾位外國人老師
小班教學每星期上oral的..
佢用甚麼書or自編教材就無留意到..
今年小一有2班普通話同2班廣東話班...

原文章由 嘉理子 於 07-7-25 01:20 發表
家長們您好, 請問一呂小除英文外,
有沒有某些科目用英文版本書+英語教授教呢?
或某些科目用英文版本書+廣東話教授呢?
小一有幾多班會用普通話教中文?

Thanks !

homama,
請再收pm...

[ 本文章最後由 alicetong 於 07-7-25 11:35 編輯 ]

alice,好鍾意你張大頭相,請問在那裡download及怎樣upload????

原文章由 alicetong 於 07-7-25 10:05 發表
homama,
請再收pm...

homama,
家姐同阿妹好得意呀.... :D
隔離鋪媽咪介紹...記得睇呀?
'天下父母經' 7月25日至9月19日, 逢星期三晚上7時係無線翡翠台播映

原文章由 Homama2004 於 07-7-25 12:39 發表
alice,好鍾意你張大頭相,請問在那裡download及怎樣upload????

homama,
這2個網址..都是其他媽媽教我的...
個大頭相真係好有暑假歎世界feel喎....我發夢未有咁早
妳只需要揀0岩公仔右kick內容把那個網址連結copy個來
係 編輯個人資料→下面那個(頭象)貼上去→預覽望下..
→提交就可以..妳試下呀?
上次都加左d公仔落阿仔powerpoint功課裡面..動畫郁郁下咁..
係堂上d同學仔都睇到好高興好得意... :loveliness:

http://www.hk-laufamily.com/icon.html
http://www.bjcg.com/Emotion/index.shtml

原文章由 Homama2004 於 07-7-25 12:39 發表

[ 本文章最後由 alicetong 於 07-7-25 13:21 編輯 ]

Alice,多謝您介紹 今晚會看看

我就選了張和honey泛舟湖上.....又係發下夢....真實就無甚麼可能會發生,我驚隻船會沉......:loveliness: :loveliness:

我同事都為了囡囡讀書:孟母五六遷.......剛話比我聽佢又快搬.我就一定無咁財力物力咁搬囉.......

今日家姐同我講上了差不多十日堂,學的東西已好似六年級半個學年學的東西咁多 但見佢暫時都係好鍾意間學校 .....佢話聽啲同學講話教中文那miss係負責訓導,所以咁惡,事因有同學兩次遲到比中文Miss鬧了很久,而我囡囡認為鬧得有道理啫! 更話同以前教佢X sir的惡係無得比 係有鬧唔係有鬧.....你哋一定明啦!!!

[ 本文章最後由 Homama2004 於 07-7-25 14:48 編輯 ]

簽名被屏蔽

homama,
妳兩個真恩愛又煙unn...泛舟湖上
點解咁講自己 妳好標準呀
我就比較自私...  一個人去歎世界...
係呀..今晚做孟母三遷...(記得叫妳同事睇..)
我叫左hb錄比我地睇....要帶仔
去游夜水呀...:)
家姐好喜歡間學校就very good啦..
佢漸上軌道...真替妳們開心呀..:loveliness: :loveliness:
我明妳講乜.... 佢真係一個款〝惡樣..〞
但我仔受喎....

原文章由 Homama2004 於 07-7-25 14:46 發表
Alice,多謝您介紹 今晚會看看

我就選了張和honey泛舟湖上.....又係發下夢....真實就無甚麼可能會發生,我驚隻船會沉......:loveliness: :loveliness:

我同事都為了囡囡讀書:孟母五六遷.... ...

學校網頁換了新裝,pro好多

之前覆嘉理子的一大段說話無晒喎.....
都不是太記得內容.....大約是提提嘉理子要留意升英中比率,如band 1率高升入英文中學便大大提升,你知香港的英中是不夠分的.而在沙田區而言,兩間呂小應是Band 1比率排名第一

[ 本文章最後由 Homama2004 於 07-7-26 16:25 編輯 ]

係喎, 比起以前個look靘好多, 我會有d心機看, 否則都只係查查校曆和通告而已

原文章由 Homama2004 於 07-7-25 16:12 發表

homama,(請check pm)
係喎...今朝都仲有架... 無晒0既?

等我去學校網址睇下先.....

Claudia,
妳點呀...知妳工作忙呀? 努力加油....

原文章由 Homama2004 於 07-7-25 16:12 發表

之前覆嘉理子的一大段說話無晒喎.....
都不是太記得內容.....大約是提提嘉理子要留意升英中比率,如band 1率高升下英文中學便大大提升,你知香港 ...

homama,
請check pm...

剛和同事出外吃飯行了一小段路回office,嘩!!熱到飛起.....個頭頂真係可以煎蛋

聽同事講在東歐那邊熱死幾十人........真係好快就無寒冷天氣囉!!看內聯網才記得我哋學校有團在北京,當時都有考慮過比妹妹去,但22日咁長又咁熱,驚佢唔知捱唔捱得住......原來還要自己洗衫,因有一句"酒店服務員服務好好,幫助小朋友扭乾衣服".如明年復活節就會讓佢去的.....你們的小朋友應沒有參加啦!!!

[ 本文章最後由 Homama2004 於 07-7-27 15:05 編輯 ]

天氣真係好熱, 我大女皮膚剛剛好翻, 潯晚又輪到細女皮膚敏感, 救命!!! 大的還肯飲中藥, 細的都唔知點算.

學校綱頁終於改版, 希望以后可以多啲update裡面的內容啦.

簽名被屏蔽

大約是提提嘉理子要留意升英中比率,如band 1率高升下英文中學便大大提升,你知香港 ... >>>>>>除咗band 1 率高要考虑之外, 我覺得仲要考虑埋升上中學的質素, 上校綱再細看今年升中情况, 今年47人去沙田top 3, 呂中, 曾記, 沙官. 15人升區外名校(我心目中認為啦), 共62人, 算不錯喇.
‹ 上一主題|下一主題