用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI ...
樓主: christina
go

荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI

christina
學校咁安排幾好,起碼小朋友無壓力!

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI

hi good morning

你哋上bk好似上班一樣重要

Christina, 我真是大頭蝦, 總記住亞女星期五in dgs, 亦已向老師請假, 後來當自己要遞leave form看日曆才發現應該是9/11 - 星期四, 險些錯過了 , in dgs是否連daddy也要到場,可能我老公要看車

christina 寫道:
各位早.

嘩, 無上半日bk, 要追成5 page有多. 所以我地幾咁close, 一日唔上來都唔得lor.

mcphee:wellcome, 我問你何時上來, 你成日都無答我, 好野終於亮相, good. 25-11-06你唔去得唔緊要la, 我都好想去長隆, 但個baby咁細, 我想最快都要出年個christmas la.

summer:不如你放半日假及同女改期lor, 我都打算幫女改期架la(drawing class).

各位, 昨日我, 老公及女女去左dgs, 我地早到, 等左10分鍾先可以入會議室. 有5個小女孩在(連我女), 個個父母都有去. 而我女是最尾嗰位. 而我女個partner仔居然缺席, 所以最後只有我女自己入lor(無得玩包剪x添). 我女大約見左7分鍾左右. 佢居然話d問題好易, 最無壓力添(我同老公講面試最易, 但這間入圍是最難). 我同老公帶女入去, ms. dai望左我地一吓, 之後臨走佢又望我地同我地說再見lor. 不過佢個style一望就知是校長架la.

我女話校長問左佢3條題目

(1)叫乜野名字
(2)你就讀那間學校
(3)二幅圖片有何不同(女女找到6處不同).

所以佢話好易, 不過我個心都輕鬆晒, 因為我比左機會個女, 得唔得就看天安排lor.之後我同女行左一陣添, 我對老公講, 個女有去dgs面試, 過多數年, 個仔都要去dbs面試, 比佢地二個試吓, 到佢地大個唔好話亞媽唔公平, 比大唔比細佢試.

11月25日bbq報名人數(updated list)

Carmen 1大2小
010 2大1小
christina 2 大1小(未肯定住/1大1小)
yanyanmama 2大1小
summer_66 2大1小
maku 2大2小
CL322 2大1小
必必 2大2小

CL322....梗係唔會太遲啦...咁大家認為o係小欖等好定點呢???

醒目開學勳章

McPhee

係,返工就返BK
in DGS 一定要父母雙方到場,叫老公泊車啦,除非你真係旨在參予

[quote]
McPhee 寫道:
hi good morning

yanyanmama:我知McPhee看左我地一段時間,佢終於忍唔住上來chat   

佢已經表演左佢真面目啦 同我地個tune好夾

christina 寫道:
yanyanmama:我知McPhee看左我地一段時間,佢終於忍唔住上來chat   

我上年女女in DGS , 我就請吾到假, 得我老公去,
我覺得會失了誠意分, 真係變了旨在參予  

010 寫道:
McPhee

係,返工就返BK
in DGS 一定要父母雙方到場,叫老公泊車啦,除非你真係旨在參予

必必 寫道:

yanyanmama,

唔好話我八, 15號義工仲有梓熙媽咪.

點會話你八, 多謝報料都來不切    抵錫

佢係唔係即係Benson  

各位

我阿仔同子杰都已經被崇真收左啦  

Christina

你囡囡好叻呀,等我今晚同阿仔講先

yanyanma

係呀,即係Benson呀

yiuyo
你打左返幼稚園問囡囡收唔收未呀

yanyanma

昨日打左,但林小姐好忙,佢叫我今日先打去,不過我唔唸住再打啦,因為信都可能在這兩天收到啦

yiuko

咁你個仔實要in dgs, 一齊做同學仔

醒目開學勳章

maku
就係你令到囡囡少左個機會啦,   
但放心啦,有個精靈媽咪,囡囡係所學校都一樣出色
而且重可以慳返d錢好帶佢去多幾轉旅遊呢!

McPhee

係呀, 佢之前都話要讀dgs

早兩個星期佢同我講話要帶bra, 我同佢講左好耐, 佢都係話點解唔得, 我之前都有d驚

各位早:

yanyanmama, 我知你們掛住我, 所以就算幾夜都一定上來報到.
就係benson.

yiuyo,

祟真你會唔會交留位費? 幼稚園信應該星期四前會收到, 因為校長昨日講過, 話佢星期四就慘了.

maku,

幾時會去長隆? 我個女都要到時睇下到時心情如何才知佢可唔可以帶班細去玩.  

010, 你可以帶埋外甥女去, 可以多個姐姐.

yiuyo 寫道:
McPhee

係呀, 佢之前都話要讀dgs

早兩個星期佢同我講話要帶bra, 我同佢講左好耐, 佢都係話點解唔得, 我之前都有d驚

必必 寫道:
各位早:
yiuyo,

幼稚園信應該星期四前會收到, 因為校長昨日講過, 話佢星期四就慘了.

點解

醒目開學勳章

大細超
:tongue:
yanyanmama 寫道:
[quote]
必必 寫道:
yanyanmama,

唔好話我八, 15號義工仲有梓熙媽咪.

點會話你八, 多謝報料都來不切    抵錫

佢係唔係即係Benson   [/quote]

有可能係我令到囡囡少左個機會
但女女在現在的學校讀得相對輕鬆,同好有自信咯    

其實, 我女女一路想要妹妹, 我就答應女女如果考到好,就 生個妹妹tum下她, 我想她的中文差, 邊有可能考到好, 點知上了小學, 好比心機, 我真怕她考到好好, 昨日, 我改口不如買波斯猫b b女, 女女都好like

010 寫道:
maku
就係你令到囡囡少左個機會啦,   
但放心啦,有個精靈媽咪,囡囡係所學校都一樣出色
而且重可以慳返d錢好帶佢去多幾轉旅遊呢!

‹ 上一主題|下一主題