用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 對救世軍幼兒園(各區)的評價-可讓家長們在此討論 ...
樓主: PhilipKwok
go

對救世軍幼兒園(各區)的評價-可讓家長們在此討論 [複製鏈接]

Re: 對救世軍幼兒園(各區)的評價-可讓家長們在此討論

aprilyu75
恭喜晒

super2001718
如果你個小朋友既心理真係受到壓迫,咁已經係變成一個嚴重既問題,可能需要心理輔導下佢,不過要知道我地只係父母可能唔係太專業,而且我地做父母往往會因過份緊張,反而唔適得點樣去處理,所以為左個細路著想,你都可以考慮下向上頭反映下,因為個細路日日對住架,如果係我地大人都難頂啦,你要多D留意下個細路既情緒,唔好比佢再惡化落去,咁仲可能會影響佢第日升上小學既日子囉
希望你個細路快D無事啦

All,

免費送出全新救世軍冬季校褸 (5碼) 一件, 沙田/火炭火車站交收. 如有興趣, 請pm我, 留手提方便聯絡. (註: 先到先得)

[size=large]
-------------
後註: 校褸經已送出. 請勿再傳送pm. 謝謝.

EF,
Will I see you at the Parent's Day this Saturday? Will you bring Pok Pok go too?
My Lovest Group-- Il Divo
         Urs--Sebastien--Carlos--David

英俊的小兒

多謝你的祝賀        
努力~努力~

lavender,
12月24日學校有聯校運動會,你當日去唔去呀?我同EF都會去呀!

另外,明德,華富,北角的家長,今年你們會和我們一齊去HKU個運動場,到時可唔可以見到你地呀?     

承承媽媽,

12月24日我都唔知去唔去到,要睇下拎唔拎到假,但係我都好想去呀,你知唔知o個日幾點到幾點架~~
上個星期六o個個家長會講咩架~~有冇特別野講~~
heihei上星期二係學校嘔咗幾次後,學校call我去接返佢走,跟住就一路冇返過學la,因為之後佢又燒咗一日,又有肚疴,尋日都有疴,不過就比前幾日好d,可能遲多一、兩日就比返佢返學law~~

HI

我個囡上星期初收到電話約04/12, 面試, 星期六己收信confirm.

Hi Lavender

Pok-pok took the whole week sick leave last week. He also got fever on last Tue at home. He has fluz. I guessed he got inflected from me - I have sever fluz last week.  He is fine now and he starts school today.  Maybe he was at home the whole week, he feel a bit different at school this morning. My maid said he was crying while eating breakfast, and crying while saying bye-bye to my maid. haha..

Hope you could take the annual leave on 12月24日. Hope to see you soon.

lavender,
12月24當日好似係照正常時間返學,之後一齊搭旅遊車去HKU,我估可能玩到點零兩點啩,因為學校一早話咗當日放學放三點o架!
上個禮拜六個家長會講吓d細路d校服呀,校褸呀,同埋睇吓佢地一d上課片段,睇吓佢地下半年會學d乜呀咁囉!
睇片時見到EF個仔好鬼過癮呀!同埋都見到我個仔做D嚮屋企唔會做嘅嘢......例如:玩樂器同一齊玩幻想遊戲   

lavender,
唔記得提你,佢地件新校褸都幾靚o架!你睇吓幾時打個電話返學校同班主任講訂校褸啦!

EF,

我都好想放到假,可以見到你地,同你地一齊傾下計又可以見下自己個囝係學校係點,不過,我整日都覺同lee間學校舉行d節目,我都冇咩緣參加,如果佢地今次家長日原定上一個星期六舉行,我就一定可以出席,但無奈佢地又改遲一星期呀~~  :-|

承承媽媽 ,

mug咁開心有movie睇返d小朋友返學時既情況呀,我都好想睇下呀~~唔該晒你報料比我聽喎,等我call班主任訂件校樓先~~

我想問下, 如果讀救世軍, 係唔係上到小一會好辛苦, 好難適應呀? 我想幫仔仔報讀荃灣個間, 但我老公唔讚成, 因為怕上上了小一後會追唔想d功課, 有冇媽咪可分享, 比d意見?

荃灣救世軍好嗎?

kcm,
又見到你 你有無去上月開放日?? 我好鍾意, 好似你都擔心上小學的問題, 但我幾欣賞佢既教學法, 好想俾囡囡讀, 好多人wait, 所以我覺得你唔好諗咁多, 報左名先

有無荃灣既媽咪可以俾意見??

miriam mami,

多謝你呀! 我都係決定報先, 不過真係要同老公傾下, 因為佢想報根德園, 兩間分別太大了, 所以想收集多d資料再同佢商量.

我也想知道荃灣媽咪對荃灣救世軍幼兒園的意見,或其它荃灣幼稚園的評價。

各位家長,您們好!

很開心今天可以再在這裹發言,我是這個討論區發起人
Philip Kwok . 真的希望在這討論區可幫到大家.
我剛看到有份就讀及畢業的名單,您們真犀利!

剛才有人提及 12月24月在HKU 的運動會,

Hello Philip

I will join the 運動會.

I guess you are the judge

EF

Hello EF :

哈哈! 您真聰明,到時您會知啦!

Philip Kwok

EF, lavender,

我尋日睇返學校份通吿,原來運動會去到中午十二點半左右,如果到時放學,不如一齊去食lunch呀?如果返咗樂民至放學,就去飮茶,嚮HKU散就去食西餐呀?!       
‹ 上一主題|下一主題