用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 聖羅撒小學 PART II
樓主: BBChu
go

聖羅撒小學 PART II [複製鏈接]

Please check pm
原文章由 yuentingmam 於 08-6-6 00:15 發表
bgirl2 :
本人欠缺1張,不知道你的Seat No幾多號。

原文章由 yuentingmam 於 08-6-2 21:20 發表
我都想暑假後給女兒繼續讀落去。因我覺得學校的中作比較深。  不知道還有甚麼Course提議,以作參考。 ...

yuentingmam,
阿女中作又肥佬暑假後我都要安排個女繼續讀中作先得,有好提議,記得預埋我!!!
剛剛轉左新posting,比較忙於pick up新工作,又放唔到假陪佢讀書,所以今次考試兇多吉少

回覆 #1527 yuentingmam 的文章

大彤彤,cameo,yuenting,espirt,bbchu
我又同大囡報左monday早上的中作和書法.不過,中間有over1小時空閒便要到圖書館or canteen了.

我個女中作d成績都係唔好, 佢話好難wor, 我諗我都要同佢報明愛既中作, 唔知到時中作個課程會唔會大部份都係我地學校d學生...

原文章由 espirt 於 08-6-7 11:43 發表

yuentingmam,
阿女中作又肥佬暑假後我都要安排個女繼續讀中作先得,有好提議,記得預埋我!!!
剛剛轉左新posting,比較忙於pick up新工作,又放唔到假陪佢讀書,所以今次考試兇多吉少 ...

esprit :
阿女中作都肥佬,數學當日又發燒無考試,又無補考,今次平均分都唔知點算。

heiyanmami, 大彤彤,cameo,yuenting,espirt,bbchu.
到時大家一起傾下計。

中作及書法,我女都返開星期日啊!
其實每年暑假我都去返明愛報暑期班,因為一路返開,o個邊d小朋友乖d,都有幾多係聖羅撒,其實因為附近的小學都多數係好學校,相對又係呢班小朋友嚟讀,所以我幾鍾意係呢邊報課程囉!
上兩年我都係喺明愛報暑期活動,以前係我自已湊女,所以懶d,暑假一星期返去三天,每天兩三個班,中間d時間就係去圖書館(唔係每個地方讀暑期班都咁就腳有library就真呀),睇多d書有益無害~而家係工人跟個女,所以今年就一星期6天報左課程,3天返明愛,3天去游水,等佢唔好日日喺屋企煲電視(我暑假會日日俾佢睇電視,但唔接受由朝睇到晚,開學時一定死梗),事關學校有時都幾奇怪,平時課程緊張功課多,但一到暑假真係俾佢地完全放鬆晒,所以若好似我咁(父母都返晒工,得工人同小朋友喺屋企),真係除左安排活動外,其他時間都考慮湊去爺嫲公婆屋企都好過喺屋企懶懶閒!!
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

* 請問聖羅撒的學生是否讀得很辛苦?是否很多功課?是否天天溫書溫到很夜? 我諗由幼稚園升上學, 小朋友讀邊間都會辛苦.  功課一時時多, 其實好睇小朋友肯吾肯放學自己做D先!  我囡9:30就上床訓
* 英文程度如何?吾係淺!
*學生品行如何? 幾乖+!
*小朋友喜歡上學嗎?  我囡鍾意返學!

請問聖羅撒既家長:

想問吓星期六係唔係一定要參加學校課外活動?
p6 可升上原中學有幾多%呢?
幾時可以搬校舍呢?

[ 本文章最後由 cherry_mami 於 08-6-9 21:40 編輯 ]

原文章由 kellyho123 於 6/6/08 04:43 PM 發表
我個女係P.1 wor, 如果唔係 P.1, 我就唔清楚啦..

kellyho123
我個囡咪就係 P.1 咯, 唔該哂.

真係好, 唔使客氣...
唔知你地有幾多人報左明愛既中文寫作 ??
原文章由 ShanShan 於 08-6-10 15:18 發表

kellyho123
我個囡咪就係 P.1 咯, 唔該哂.

我吾俾阿囡睇咁耐電視+, 如果吾係, 佢一定NON-STOP咁睇

原文章由 大彤彤 於 08-6-10 17:45 發表
Cameo,

絕對認同唔好比亞囡留在家睇太多電視, 亞囡已經中了電視virus.
有一日我放工返屋企, 我一入屋, 亞囡就好緊張咁叫我比隻手掌佢睇, 睇完之後即刻拍手掌, 我當然係一頭霧水喇. 我問佢做咩呀? 咁開心, 佢就話佢 ...

原文章由 大彤彤 於 08-6-10 10:23 發表
唉! 我亞囡中作都肥左呀, 差一分呀! 真係激c. 佢考完當日仲話比我聽只有2條唔識做, 我估唔到咁低分.  亞囡派卷當日比左兩個surprise我, 一個係中作肥老, 另一個係language從未如此咁高分.  心情有d大上大落. 我個朋 ...

我亞囡都係差一分,亞囡話Language全班有30個小朋友over 90分有小禮物喎
今日行過書店,見到本中作練習,學校個Level係小二!!

大彤彤,
hahaha~咁中毒都中得算好快喎,真係要襯d毒都係太深,就幫佢解毒~
我個女都開始有中毒跡象,其實佢而家都一樣要返學or綵排or練習,但始終已經比考試前輕鬆得太多,d毒就係咁乘虛而入!!
平時打電話問佢今日做過d乜,佢都扮吓野話執野,今日居然答我睇電視!!唉吔,而家"睇電視已經變左做佢每日應該要做的事"....
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

唉, 我個女都唔好得幾多, 佢唔係中左電視毒,佢係中左遊戲機毒,佢平時冇得打機ga, 不過一考完試好似放監咁,機不離手, 叫佢唔好打佢都好似聽唔到咁,

原文章由 cameo 於 08-6-11 03:09 發表
大彤彤,
hahaha~咁中毒都中得算好快喎,真係要襯d毒都係太深,就幫佢解毒~
我個女都開始有中毒跡象,其實佢而家都一樣要返學or綵排or練習,但始終已經比考試前輕鬆得太多,d毒就係咁乘虛而入!!
平時打電話問佢今日做過d乜 ...

原文章由 kellyho123 於 10/6/08 03:31 PM 發表
真係好, 唔使客氣...
唔知你地有幾多人報左明愛既中文寫作 ??

kellyho123
我好想比啊囡上呢個班, 但因時間同地點 fit 唔到我哋, 我冇幫佢報啦.  Aunty 重要帶埋妹妹, 一行3人, 太辛苦啦.  我係屋佐樓下都搵到寫作理呀, 方便好多.  希望你哋d囡上得開心啦.
‹ 上一主題|下一主題