用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局譚歐陽少芳紀念幼稚園 保良局譚歐陽少芳幼稚園=>家長請進
樓主: dna
go

保良局譚歐陽少芳幼稚園=>家長請進 [複製鏈接]

Re: 保良局譚歐陽少芳幼稚園=>家長請進

我想問依家有小朋友讀緊的家長
你地對譚歐有甚麼看法
我都交左留位FEE.
依家都仲係15/16緊 :

Dear all:

我覺可以跟大家分享少許經驗, 因我的小朋友大是讀k.3
PLKTAYSF的英文環境不俗, 所以我的小朋友英文閱讀及說話能力也理想, 起碼不怕說英文.
中文則較是一般程度, 若想叻d, 家長可以幫下小朋友.
紀律訓練方面PLKTAYSF則ok, 不是太嚴, 老師都會教小朋友應有的紀律.
小女每天上學都很開心.

ymama

Hello Ymama,

What's your plan for primary school for your bb gril after K3.

What's the teaching method from PLK TAYSF?

ymama
請問佢地的外籍老師係咪都係印籍,會唔會有印籍口音,咁小朋友學左會唔會好難糾正? 佢地用邊套教材?老師......有愛心嗎?(因我個仔最近好扭計呀...... )

wingwingkam,

I choose PLK because :-
1) I live in Whampoa (The nearest school I have offer);
2) My boy is good at English ... but KV is strong in Chinese;
3) The impression of KM to me and to my husband is not very good at the date of interview ... no matter the teacher, the school ..
4) Victoria & York .... my impression is ... too commercial ...
5) Creative ... ok ... the only advantage is 'one dragon'... if it has no big different with PLK, why not choose a near one ???
6) SC - my boy don't like this school after interview...
7) The last one I will be take more consideration is 'Pui Ching' ... but the result comes in mid of Jan 07 ... actually my husband like this one most as he like the reputation of this school ...
8) The last but not the least, it is non-profit, the different in tuition fee can let my boy take more activities...

So up to this moment, I have choose PLK .....

So what's your choice ??

wingwingkam 寫道:
hi Reb,

why you finally choose PLKTAYSF ?

tkpatyang

What's your plan for primary school for your bb gril after K3.
我想抽協恩, 唔知得唔得, 但sfa已留位.
What's the teaching method from PLK TAYSF?
我想都是一般的幼稚園教學法, 只是英文多一點. 英文k.3是用小一的英文課本.

ymama

030316;
外籍老師是印巴籍的, 但唔覺口音有何問題, 起碼不是港式口音, 若你要求真正的外國人口音那此校未必是你想要的.

你問的教材是指甚麼?現在沒有書單在手, 不能回答你.
老師有愛心嗎? ok啦!

ymama

Dear Reb ,

tks you for reply .
1. KV  & 靈量堂 is waiting list
2. 聖三一  offer am class , but I give up
3. TAYSF offer pm class
because my english is not good , so I wish my child can study in English school  to build up language foundation . but I hear KV , the children behaved very well . so worry the teaching of  TAYSF !
any idea ?

Thank you ymama.

Do you think about:

馬頭湧官立小學`陳守仁`奉基.

If you stay at Whampo, I think 馬頭湧官立小學 may be a good choice.

ymama
謝謝你的解答,我了解多左譚歐,
另外佢地重視學生的品行培養嗎?
多唔多鼓勵學生主動?
多唔多同家長聯絡,
K3升小學的成績理想嗎?
我指係叩門個D......
因為我得15分,自知由小到大都冇抽籤運......
心急的媽媽   

tkpatyang:

馬頭涌官立小學及奉基我沒有考慮, 天神有想過, 因我比較喜歡女校
陳守仁 方面, 我的小朋友都有考到, 不過我沒有留位, 只留了 sfa, 因我不想放棄中央攬珠的機會, 試下抽協恩.

ymama

030316:

佢地重視學生的品行培養嗎?
都重視的, 不過沒有有宗教背景的幼稚園強.
多唔多鼓勵學生主動?
十分鼓勵, 老師會比機會學生
多唔多同家長聯絡?
正常, 不是特別多, 不過家長有事要問老師一定覆電話.
K3升小學的成績理想嗎?我指係叩門個D......
你指第一輪考直資私小, 還是七月那一輪?我只知道去年有
近七十位小朋友入了 TSL. 不過我覺得你有心考第一輪考直資私小, 家長一定要下功夫, 不能只靠上學那幾小時.
因為我得15分,自知由小到大都冇抽籤運......
我又係得15分去抽, 同你一樣沒抽籤運, 所以早就準備要靠考
學校.

ymama

Dear ymama,

聽聞好的老師已走了,而英文水準比起幾年前也下降,又沒有普通話教學,到上小一時會否困難,煩請回覆

Sukiho

Sukiho:

有老師走是事實, 但是否代表新的老師不好, 這我不敢苟同, 一間公司都會有人事變動的, 學校亦不例外, 只視乎是否一次走很多而已.
英文水準比起幾年前也下降??我不知道. 因我都是第一位小朋友讀, 以前的事唔太知.
沒有普通話教學是事實, 可能我會教普通話, 所以不太擔心上小學追不上.若你擔心, 可以替小朋友在課餘時學.
我都十分明白你們這階段(選幼稚園)的憂慮, 當年我都是十分多擔心, 十分多疑慮, 我可以告訴你每間學校總有其優點; 也有缺點, 但你要清楚自己哪些才是最想要的, 若學校可以滿足你的要求, 那一點點缺點總可以接受, 你說對嗎?

ymama

Dear ymama,

多謝你的回覆,我也認同你的說法,但會再考慮此校是否適合她。    謝謝!

Sukiho

Dear ymama ,

我都覺得非常正確 , 現做家長太多攄心 . 我自已亦是周圍查詢很多學校情況 , 老師教學 , 學習環境 , 所有都是家長意見 . 是否亦看小朋友性格 + 本質 + 學習能力 ?
我希望各家長能選擇到正確, 而合適學校給予小朋友 .

wingwingkam

Ymama,

Thanks for the reply.
Where is "sfa". What is sfa.

tkpatyang;

Where is "sfa"----在石硤尾
What is sfa.-----聖芳濟各英文小學

ymama

thank you. Now I know.

聽了各位家長的意見,我想選擇TAYSF。

請問各位家長,TAYSF的小朋友,是否容易考入直資小學?有什麼選擇?
‹ 上一主題|下一主題