用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會青山聖彼得堂兆麟苑幼稚園 兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫
樓主: SHRILEY
go

兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫 [複製鏈接]

Re: 兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫

我一向都同囝囝係栢斯琴行上"小小莫札特"(逢星期日),七個份開始下學期,到十一月就會完結, 之后就升級上個別受課的班,  致於暑假, 就等學校出通告,睇吓有咩學啦, 因為婆婆仲要湊住妹妹,唔會帶囝囝去咁遠啦, 所以係學校的課外活動會盡報  

[quote]
maggiew 寫道:

另外, 請問你
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

[quote]
celia_ip 寫道:
我一向都同囝囝係

maggiew,

你囡囡係通利琴行幾多$$學費呀,  我都覺得栢斯琴行都幾貴 $2880 / 18堂, 每當 1小時. 栢斯琴行真係好衰,一交就要交一個學期,仲要練習簿另計($500), 如果今個月學校要交埋"林慕德英文拼音班"的學費我就慘啦, 連埋學費差不多$6000. 破產了        
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

[quote]
celia_ip 寫道:
maggiew,

你囡囡係通利琴行幾多$$學費呀,  我都覺得

阿女高得好快, d校服開始唔

maggiew,
請問tom lee個course係唔係親子班呀? 你覺得教得好唔好呀?
TOM LEE 4 歲班 (JMC) $600 per month if 你choose Sat./Sun 上堂, $500 per month for weekdays.  每星期一小時.  This price is for Tuen Mun Tom Lee.  If you  choose Shatin Tom Lee, it is $100 more each month.  This is a 2-year course.

dolphin,

TOM LEE 4 歲班 (JMC) 係親子班.  一個大人跟上堂, 每班應該都係有十二組(一大一細), 每組有一個大電子琴.  我囡囡讀僅三歲班

maggiew,
你仔仔囡囡排左幾耐呀? 點解囡囡咁快就排到有位咩??[quote]
maggiew 寫道:
dolphin,

TOM LEE 4 歲班 (JMC) 係親子班.  一個大人跟上堂, 每班應該都係有十二組(一大一細), 每組有一個大電子琴.  我囡囡讀僅三歲班

Hi, dolphin,

囡囡未夠一歲已去 TOM LEE 排隊讀三歲班, 佢

依d大琴行要好早就報定名排隊, 因為真係好多人報呀,我囝囝都係栢斯排咗二年呀, 二歲半開班, 我囝囝二歲五個月o個陣佢哋打黎話有位, 點知又話差一個月, 唔俾佢報,又要再等多成年, 激死呀

七月五日參觀圖書館, 家長可唔可以去架     今日我放工返到屋企, 亞囝係咁叫我放$6落通告袋,要交車費.佢好緊張呀   

點解咁耐仲未有通知暑期課程架     

我估家長應該無份參與是次

家長唔可以跟車去, 但可以自已去圖書館等   

我就係想攞半日假係圖書館等呀, 唔知可唔可以問 miss 大約幾點呢.... 可以唔駛等咁耐.     你哋會唔會去呀??

hviy 寫道:
家長唔可以跟車去, 但可以自已去圖書館等   

我諗到時我都會去等,因為我住得好近
我仔仔叫銘堯(Hugo),已經3歲半返學啦,好開心呀 :-) :-) :-) :-) :-) :-)

應該係一返學交完功課就出發, 會回校食茶點    話晒K1都仲係好細, 同埋俾佢地試

咁質係大約2點鐘左右, 等我諗下攞唔攞半日假....
成日要等學校 POST 出黎D相有排等呀, 上次賞花D相&短片都仲未 POST 出黎......

[quote]
hviy 寫道:
應該係一返學交完功課就出發, 會回校食茶點    話晒K1都仲係好細, 同埋俾佢地試

我哋依個 TOPIC 遲下係咪要改名做 - "兆麟聖彼得堂 07 k2入來傾下丫" 呀      

yes yes, 不過加埋d k3家長好似還好呀, 因為我們唔知唔明的可以請教吓她們呵   
‹ 上一主題|下一主題