用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾
樓主: Huisys
go

2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾 [複製鏈接]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾

[size=medium]Over Over
[size=xx-large]第七組靚媽媽)))[quote]
Eagle 寫道:
各位Mami, good morning:
昨日囡囡手冊被老師寫上她

早晨heiheikeikei,

咁咪好囉,大家都咁開心~~~

[quote]
heiheikeikei 寫道:
早晨~

哈哈~~~兩條大懶蛇,返工時間上黎蛇   

老細今日無返.上咗大陸.....
Huisys 寫道:
哈哈~~~兩條大懶蛇,返工時間上黎蛇   

Hi all mami:

重有兩日就返完個預備班, 是時候準備9月開學d野啦

1) 包書套
2) 工課袋
3) 穿著校服的學生相
4) 餐具及枱墊
5) 圍裙及手袖 (我買了公主唔知得唔得)     

如有其他,請各位媽媽補充   

Vivian

hi vivianlee,

係喎~~我都仲未去買包書套添~~
相我都未影呀~~諗住等佢上完預備班先搞呀!!!

[quote]
vivianlee 寫道:

1) 包書套
2) 工課袋
3) 穿著校服的學生相
4) 餐具及

係喎~~點解近排唔見nice1314上黎???
又話搞聚會???
快d浦頭上黎傾

各位媽媽,

我想要KTS網址, 請告訴我知! 謝謝!

KTS 難考嗎? 可否比D貼士我?

我好似仲發緊夢咁,
除咗1 同4 + 顏色筆
我乜都未準備。。。。
5 是否一定要㗎???

謝謝!!      

1) 包書套
2) 工課袋
3) 穿著校服的學生相
4) 餐具及枱墊

Vivian

[/quote]click here : KTShttp://www.ktsps.edu.hk/
當年(去年)仔仔話唔難考....
[quote]
TwinsMother 寫道:
各位媽媽,

我想要KTS網址, 請告訴我知! 謝謝!

KTS 難考嗎? 可否比D貼士我?

thanks a lot!

http://www.ktsps.edu.hk/[quote]

TwinsMother,
你小朋友在那間幼稚園讀?
仔仔學校當年都會教吓面試.
筆試都係考吓K3學校嘢. :wink:

Hi heiheikeikei:

5) 好似視藝堂用的 :  :

Vivian

[quote]

我好似仲發緊夢咁,
除咗1 同4 + 顏色筆
我乜都未準備。。。。
5 是否一定要㗎???

謝謝!!       [quote]

Hi 各位靚太,

大家好。其實無咩講。只係打個招乎。

Hi Vivianlee,

Thank you for your list.

Vivian,

吾該晒。

1) 包書套
2) 工課袋
3) 穿著校服的學生相
4) 餐具及枱墊

Vivian

Hi 各位靚媽:

唔駛客氣
Just want to share if there is anything missing.

Vivian

Hi TwinsMother,

唔難考(因我仔仔也可考到), 當年朋友给我的D貼士是考时要表现得守纪律, no talking and no crying (before they did not accept 细仔, but my son is 细仔).   

黎啦!黎啦!唔好意思,最近要忙住溫書又準備細仔月尾返K1既野,(因為呢個星期尾囝囝完左小一預備班我地就OutTown),所以小左入黎  

Huisys,
係呀! 咁我地既聚會諗住去尖沙咀麥記定黃埔KFC呀?如果去黃埔KFC,我可以明天出開黃埔落訂及Book位,但如果去尖沙咀麥記就睇下有冇邊位Mami方便去Book?(Sorry, 因為呢排好忙    )
Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

Hi maychoi,

I got it.
昨日你囝囝小息果陣搵我囝囝,不過佢話佢冇帶返學。跟住今日到我囝囝入去你囝囝班房囉,終於比佢地完成任務。我地真係低估左佢地啦!   

Anyway, thanks a lot !
Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!
‹ 上一主題|下一主題