用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾
樓主: Huisys
go

2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾 [複製鏈接]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾

Hi, Myjade,

你好,仔仔話老師今日派回Grammer Practise大家一齐在堂上做完之後, 就交番比老師。今日無功課做。 手冊上寫Revise P. 21-22.  但佢講時就十五十六,信八成好喇。   希望幫到你.

gif[/img][img align=left]_455.gif[/img]

Hi rowenaanson,

謝謝你的幫忙!      

請問有冇第七組小朋友講過今日有人調咗位呀?

哇.........................D靚mami去晒邊∼   

來了..來了...來報到了....

早晨各位靓媽咪!     

洋子 ~
幾日唔見你,去鬼咗邊呀~
洋子 寫道:
來了..來了...來報到了....

早晨各位靓媽咪!     

嘻嘻....我係做會計ge, 月尾同月頭會比較忙, 所以唔得行上來八....   
heiheikeikei 寫道:
洋子 ~
幾日唔見你,去鬼咗邊呀~[quote]

oic,我無你咁勤力.....
我直程轉鬼咗個"網"位置, 等老細無咁易睇到我做緊乜......   
洋子 寫道:
嘻嘻....我係做會計ge, 月尾同月頭會比較忙, 所以唔得行上來八....   
[quote]
heiheikeikei 寫道:
洋子 ~
幾日唔見你,去鬼咗邊呀~[quote]
[/quote]

Dear 洋子

Today morning I phone to Top class, still no place for my monkey ma........

Hi chuiathena,

其實我都唔知點解今年TOP CLASS會咁爆, 我係一早由幼稚園開始就讀呢家, 所以佢會留返個位俾我......總之, anyway希望妳可以儘快搵到家arm妳囝囝ge英文補習社.

chuiathena 寫道:
Dear 洋子

Today morning I phone to Top class, still no place for my monkey ma........

hi. chuiathena,

仔仔都係第七組,但今日無返学。請問今日有無功課及溫習边頁呢?謝謝。  
gif[/img][img align=left]_455.gif[/img]

Group 7 Today Revise TB P.27-28 only no other homework.

hi, chuiathena,

Thanks for your information.

今日我請假去接monkey 放學見到老師Ms YIP
雖然我monkey 吾在九小升小一,但恭喜各位,老師真的好好.  Monkey 自專心好強吾比人話得,但Ms YIP 教得到佢,今日Tuesday 咋!   我放學同佢傾, 佢可以將monkey 嘅心理講曬出嚟,真喺勁! 教學經驗多過我飲荼......最難得喺

Hi chuiathena,

完全贊同!    因為今天我也是自己接放學, 之後我們去了新世紀廣場的food court 吃飯, 碰到數位老師和主任吃飯, 我的小朋友叫我帶他過去打個招呼, 他們都很nice 而且很風趣添. 離開時還向我們道別後才離去. 係呢! 你的小朋友將會去那一間小學讀呀?  

春風化雨......
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。
但是,有準備不一定能找緊機會,因為....
命運就是這樣的敲門。
要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。
黑暗是可怕的,極難耐的.....
但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

早晨呀咁多位mami,

哇,噚日好鬼忙所以冇上黎呀~~因為噚日我99生日,所以佢唔得閒同我湊仔咁我就自己

各位Mami, good morning:
昨日囡囡手冊被老師寫上她
[img align=left]http://www.danasoft.com/sig/Eagle38.jpg[/img]

早晨 Eagle,

咁真係要了解一

早晨~喺喎幾日唔見你.....

以前幼稚園,覺得暑假好忙,好長.
今年,乜都冇報,只係上暑期,反而覺得時開過得好快,
仔仔返學亦十分開心
我好開心冇揀錯學校比仔仔[quote]
Huisys 寫道:
早晨呀咁多位mami,

哇,噚日好鬼忙所以冇上黎呀~~因為噚日我99生日,所以佢唔得閒同我湊仔咁我就自己
‹ 上一主題|下一主題