用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進
樓主: ChunYinMa
go

2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進 [複製鏈接]

Re: 2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進

放假前簽了回條, 有關學校替學生影學生相.
也打了給老師, 她說開學後會把所有東西派發. 所以如果你有參加影相計劃, 便不用替學生影學生相.

Dominicleung 寫道:
Dear all mum,
Do we need to prepare photo?  

版主

開始時覺得係慢長既暑假快將完啦,今個星期六家長會啦

JuliaCheng 寫道:
開始時覺得係慢長既暑假快將完啦,今個星期六家長會啦

家長會!!!

版主

你係咪天軍媽咪??我未認得哂

julia,

恩彤派了那一班?

芝娃娃
彥彤是不是A班.
好似有10幾個轉

你係咪天軍媽咪??我未認得哂

hehe yes~~

94075702    JuliaCheng
你地入

各位A班媽咪,

天軍今年去左A班,surprise!!!!
今天家長日坐响Julia後面,hello Julia!!
有好幾個天軍在B班的老友  ,以後小左chance見了!!
本來諗住可以同李家希一班(天軍跟她是校車老友..)
点知她去了B班
天軍一定好唔捨得.....
希望可以快d响A班識多d新朋友仔la!!!

94075702 天軍媽.
你好
以後天軍就跟景熹一班. 請多多指教.
剛已跟景熹說將有一位叫天軍的新同學.
想問清楚外藉英文老師是不是一星期只有半小時上英文班.

明天 上午11:00馬鞍山公園兒童遊樂場
(已約凌綽嵐,呂皓朗,陸海琪)各家長如有時間可前來參加

oh~上午11:00

we need to go to church.....
pls say hi to凌綽嵐, she is 天軍good friend too~~

HI 露比,

彥彤是A班.

我不知道有那麼多人轉了班, 不少是高飛組啊!

你知不知道現在上K2A有多少人一班?

今天家長日提及的英文老師MS.LI, 是與學生每星期傾計半小時, 即每星期學生有機會同外藉人士交談半小時.

英文/聖經/電腦/普通話~每星期一節.

露比 寫道:
94075702 天軍媽.
你好
以後天軍就跟景熹一班. 請多多指教.
剛已跟景熹說將有一位叫天軍的新同學.
想問清楚外藉英文老師是不是一星期只有半小時上英文班.

明天 上午11:00馬鞍山公園兒童遊樂場
(已約凌綽嵐,呂皓朗,陸海琪)各家長如有時間可前來參加

芝娃娃,

上2A有43人!

VincentKenneth,

凌卓嵐媽咪想約你明早去馬

hi A班的媽咪,

我很有疑問,其實一班43人,分開3組,到底是如何上課呢?教書本時,是否一齊教呢?就算分開組,一組教書,一組做勞作,一組出大堂活動,咁課室可能都會嘈,咁如何教書呢?! 請A班媽咪為我解開疑難!

你所說是正確的. 之前我去學校講故事就看到一組小朋友在做圖工,一組就做堂上功課,而聽故事那組便分為6至7人聽故事,其餘便出課室外面活動.

版主

芝娃娃,露比
恩彤被編去 A 班

94075702,

正如露比所講, 三組是分開活動的.

可能分散d, 可以讓小朋友集中一點學習吧.

現在k2, 要明天上課後才知道情況了.

Julia,

芝娃娃,露比
恩彤被編去 A 班

hi all,

請問我們訂回來的cd, 有甚麼作用.

‹ 上一主題|下一主題