用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無14網區的媽咪入來分享下
樓主: ckckcktina
go

有無14網區的媽咪入來分享下 [複製鏈接]

Re: 有無14網區的媽咪入來分享下

Hi Kam,

係5 分宗教分.

嘩小學都未開學,
咁快就要睇中學      
[img align=right]http://home.so-net.net.tw/pennywu6699/images/19text/A10-024.gif[/img]

emiluihk
因為小學直接影響到入邊間中學,所以揀小學都好重要

emiluihk,

anna講得岩啦..   所以我諗住搵d有小學&有中學既學校囉. 瑪利曼, 聖paul, 聖心全部都有中學    到時唔使再煩麻... 嘉諾撒都係有小&中學啦.

sindy,

你幫我問左修女未啊?   thanks!

唔記得左呀,我聽日幫你問問,sorry
ckckcktina 寫道:
emiluihk,

anna講得岩啦..   所以我諗住搵d有小學&有中學既學校囉. 瑪利曼, 聖paul, 聖心全部都有中學    到時唔使再煩麻... 嘉諾撒都係有小&中學啦.

sindy,

你幫我問左修女未啊?   thanks!

因為小學直接影響到入邊間中學,所以揀小學都好重要

所以見到循道 & 衛理升中都派得好好, 所以就揀左佢地係頭2個志願.

kam
今朝返工時有人突然叫我,原來係果日小學家長會到認識果位媽咪

今朝返工時有人突然叫我,原來係果日小學家長會到認識果位媽咪

嘩....個小學家長咁好野既, 比我見番佢地, 我一定一個都唔認得.

係暑假, d 小朋友要睇十本書, 有冇咩野好介紹?

kam
個女間幼稚園每個星期都借書,咩照寫睇左十本書
kam 寫道:
[quote]今朝返工時有人突然叫我,原來係果日小學家長會到認識果位媽咪

嘩....個小學家長咁好野既, 比我見番佢地, 我一定一個都唔認得.

係暑假, d 小朋友要睇十本書, 有冇咩野好介紹? [/quote]

個女間幼稚園每個星期都借書,咩照寫睇左十本書

你個女暑假都要番學?  我個女番埋明天就放暑假, 不過間中要回校綵排畢業典禮表演.

kam
因為我囡囡係讀幼兒園,返足12個月,暑假只係放大概10日到,其實方便我地在職媽咪安心返工,畢業典禮我地已經係上個月30號在沙田大會堂舉行左.

ckckcktina
唔記得同你講,你囡囡同學心心既表姐都係升中派位,小學讀開跑馬地聖保祿小學,派位派返原校聖保祿中學,咁你有冇考慮過尼間呢

anna_gigi,

有啊, 我e家頭3個既排位係, 瑪利曼第一, st.paul第二, 聖心第三.    

ckckcktina,

呢3間係不係都係私校呀?

早晨啊咁多位  

HALAHA,

呢3間都係津校來架, 唔使錢架...       我地d貧窮人家讀唔起私校, 我地有交稅都係享受下九年免費教育算lu...    

anna_gigi,

有啊, 我e家頭3個既排位係, 瑪利曼第一, st.paul第二, 聖心第三.    

Hi!ckckcktina,
St. Paul 是津校?小學/中學?我搞到亂亂地
Don't worry!Be happy![/color purple]

St. Paul 有兩間架一間係銅鑼灣私校, 一間係跑馬地津校
chingbb 寫道:
[quote]
anna_gigi,

Hi!ckckcktina,
St. Paul 是津校?小學/中學?我搞到亂亂地 [/quote]

anna_gigi,
是否同一樣?我真是唔知跑馬地都有St. Paul?可否在網上搵到這些資料?   
Don't worry!Be happy![/color purple]

你可入這網址

http://embhsc.hkedcity.net/primary/

ST.PAUL 係直資 $48,000 一年

hi! honeymum,

係我呀, 8號仔媽咪, 估唔到響呢度遇到你, 開始睇書未呀? 我個仔仲未開始, 佢話而家放暑假喎, 比佢激死.
‹ 上一主題|下一主題