用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2
樓主: kylie_mom
go

St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2 [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

多謝晒

你個囡同晴晴同班架?係邊位呀
原文章由 RebeccaLaw 於 08-5-20 22:20 發表

祝周晴同學......生日快樂!!
祝周晴同學......生 ...

[ 本文章最後由 monkey妹 於 08-5-21 09:51 編輯 ]
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

Hayley生日快樂

祝Hayley 22/5生日快樂

醒目開學勳章 貢獻勳章

預祝 Hayley 生日快樂

原文章由 monkey妹 於 08-5-21 12:48 發表
預祝 Hayley 生日快樂

原來Hayley明天生日,我和Zoe都祝Hayley生日快樂 身體健康

補祝周晴生日快樂,

預祝Hayley 生日快樂﹐

醒目開學勳章 貢獻勳章

多謝晒
原文章由 FlorenceChan 於 08-5-21 14:37 發表
補祝周晴生日快樂,

thanks all of you.

原文章由 zoe媽咪 於 08-5-21 13:47 發表

原來Hayley明天生日,我和Zoe都祝Hayley生日快樂 身體健康

醒目開學勳章 貢獻勳章

學校互聯網ok啦

thanks a lot...... she is 4 years old la...

原文章由 koko39 於 08-5-21 23:02 發表

醒目開學勳章 貢獻勳章

祝hayley......生日快樂

五月二十二日
生日花:婆羅門菊(Goatsbeard
花語:正義感Heroism

這種花的代表人物是位法國律師,後來成為一名神父,並免費為貧民區的居民 提供法律上的服務。所以婆羅門菊的花語是-正義感。
  受到這種花祝福而生的人多半具有路見不平拔刀相助的個性,是許多人仰賴傾 慕的對象。不過有一點自私,如果不改過來,恐怕很難與親密伴侶相處。

原來今日係hayley生日呀! HAPPY BRITHDAY

再補祝周晴生日快樂

thanks for the information. It seems the wordings are more fit to Hayley father!!

原文章由 kylie_mom 於 08-5-22 10:08 發表

五月二十二日
生日花:婆羅門菊(Goatsbeard)
花語:正義感(Heroism)

這種花的代表人物是位法國律師,後來成為一名神父,並免費為貧民區的居民 提供法律上的服務。所以婆羅門菊的花語是-正義感。
...

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 Hayley04 於 08-5-22 17:12 發表
thanks for the information. It seems the wordings are more fit to Hayley father!!

當然啦........虎父無犬女ma

原文章由 Hayley04 於 08-5-22 17:12 發表

我都補祝Hayley & 周睛生日快樂, 快高長大

醒目開學勳章 貢獻勳章

大家有無幫小朋友搵暑期活動呀? 我而家先開始周圍問, 可能俾kylie去合唱團, 大家有咩plan

我諗住係屋企附近啲畫室幫彤彤報幼兒畫班 (其實叫塗鴉班, 啱晒佢亂畫都得 )  

原文章由 kylie_mom 於 08-5-27 16:12 發表
大家有無幫小朋友搵暑期活動呀? 我而家先開始周圍問, 可能俾kylie去合唱團, 大家有咩plan

信班mami,

你地囡囡最近有冇返黎講要帶泳衣同玩具返學校呀?

今日彤彤話今日有同學仔帶咗泳衣返去, 但係之前佢冇同我講過, 淨係今日話有同學仔帶咗

另外, 又話老師叫佢帶玩具, 問佢要帶咩玩具, 佢又話唔知, 比佢激C我
‹ 上一主題|下一主題