用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 !
樓主: 家熹媽咪
go

李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 ! [複製鏈接]

係ar, 等佢地識多d 同學仔ma.

原文章由 煒良媽咪 於 07-8-7 22:44 發表

之前我都有問過班主任, 佢話會同其他班既同學mix up, 唔會原班升

HIHI ~~~~ 今日終於都完成咗個日謍喇 ! 呢2個星期既時間 , 過得真係好快 , 可惜 , 今日最後一日 , 竟然瞓過"龍" .....

上完個日營 , 有冇覺得有咩得著呀大家 !?? 小豬日日放學返嚟 , 問佢做過d咩 , 佢就話唔記得 , 但過咗一陣 , 佢就會冇啦啦用英文講佢今日做過d咩 ! 雖然唔係成句成句講 , 但我覺得佢識多咗好多新既英文生字 ! 大家有冇同感 !?
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

阿寶, 你好耐無上來喇
咁大懞, 訓過龍:time: :time:
我個都會, 間5中仲會唱埋歌tim

原文章由 家熹媽咪 於 07-8-11 03:33 發表
HIHI ~~~~ 今日終於都完成咗個日謍喇 ! 呢2個星期既時間 , 過得真係好快 , 可惜 , 今日最後一日 , 竟然瞓過"龍" .....

上完個日營 , 有冇覺得有咩得著呀大家 !?? 小豬日日放學返嚟 , 問佢 ...

原文章由 830mama 於 07-8-12 01:20 發表
阿寶, 你好耐無上來喇
咁大懞, 訓過龍:time: :time:
我個都會, 間5中仲會唱埋歌tim

我有上嚟 , 不過 , 好多時睇完想覆時 , 又冇時間喎 ! ^^

唱歌小豬又冇喎 !?

之前個衰豬 , 比Miss 投訴 , 話佢玩到成地都係顏色筆碎 , 唉 ~ 都係怪我冇再三提佢 , 我買咗盒新爉筆比佢 , 之前佢用開果d冇得刨 , 今次轉咗隻有得刨既 , 佢竟然將一支有6吋既筆 , 刨到得返一吋 , 重要成盒都係咁 , 真係比佢激屎 !!  總之買盒平平地既比佢玩就算 !   唔駛浪費 !
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

haha...估唔到上暑期班都比 miss 投訴
小朋友係咁, 貪得意&貪新鮮, 所以我都是比翻盒舊的x筆算數

原文章由 家熹媽咪 於 07-8-12 05:24 發表

我有上嚟 , 不過 , 好多時睇完想覆時 , 又冇時間喎 ! ^^

唱歌小豬又冇喎 !?

之前個衰豬 , 比Miss 投訴 , 話佢玩到成地都係顏色筆碎 , 唉 ~ 都係怪我冇再三提佢 , 我買咗盒新爉筆 ...

原文章由 830mama 於 07-8-13 03:25 發表
haha...估唔到上暑期班都比 miss 投訴
小朋友係咁, 貪得意&貪新鮮, 所以我都是比翻盒舊的x筆算數

我都想用盒舊 , 可惜短舊既比佢玩到唔見埋 , 先迫住買盒新 ~~~

各位家長,

學校已經編左分班表,可上校綱睇.

係呀, 我仔仔編左去2A
阿寶, 又是同你一班呀

原文章由 looking 於 07-8-28 16:08 硐表
各位家長,

學校已經編左分班表,可上校綱睇.

原文章由 830mama 於 07-8-29 15:18 硐表
係呀, 我仔仔編左去2A
阿寶, 又是同你一班呀

係呀 ! 柏熙滿唔滿佢今年既同學仔呀 ! 朱家B 開心到即時打電話比Kathryne 報喜呀 !

佢就麻麻地, 因比較要好的同學編左另一班:(

原文章由 家熹媽咪 於 07-8-30 01:45 硐表

係呀 ! 柏熙滿唔滿佢今年既同學仔呀 ! 朱家B 開心到即時打電話比Kathryne 報喜呀 !

下星期二小二英文默書範圍

有沒有家長知道下星期二小二丁班(2D)英文默書範圍?我失魂唔見o左張默書紙...

Michael

原文章由 MicIp 於 07-12-9 20:25 發表
有沒有家長知道下星期二小二丁班(2D)英文默書範圍?我失魂唔見o左張默書紙...

Michael

P.2 English Dictation Revision (5)
Part A

1. already 2. perhaps 3. since 4. best 5. chase 6. better
7. lap 8. favourite 9. own 10. sunshine 11. sighed
12. window sill 13. sniffing 14. promise 15. bloomed

Part B

1. Teddy opend the bag and looked in it.
2. Teddy looked after Spot and watered him carefully.
3. And then one day...Spot BLOOMED!
4. It's your very own plant.
5. You'll knock Spot over with your tail.
‹ 上一主題|下一主題