用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
樓主: max1116
go

報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 [複製鏈接]

max1116,
我見封信係8月6日開學, 但係 spn 的 website 話下年係8月15日開學, 係咪 n1 class 要早d開學, 但點解係 saturday 開學咁得意??

可能我8月中的 旅行 要 cancel 啦, 好在只比了 ticket 錢, 未 book hotels.

原帖由 max1116 於 11-5-16 16:59 發表

可能佢要放工返屋企先至知喎 ~ 再唔係就真係要打電話check一check喇 ~

so far 都無人收到 waiting, 咁應該有得 interview 都有 offer, so happy for all of us

congrats Janice_c, see you on sat as well!

原帖由 janice_c 於 11-5-16 17:22 發表
Hi all
多謝各位嘅關心,我(個女)得咗啦!我叫大女放學後幫我開信箱,佢話細妹8月6號返學!

預祝你成功, 加油呀!

原帖由 榛子果仁 於 11-5-16 15:49 發表
喂, 我一直有追你地個post架, 替你地好開心呀~! 真係要去個旅行慶祝呀~!

還有一個媽媽, janice_c的情況如何? 今天收到喜訊嗎?!

開開心心入學啦~! yeah~!

我下年再戰SPN (N2)加SPK, 預祝我成功啦~! 呵呵~! ...

好似係n1開學先喎! 唔知可唔可以daddy mammy一齊陪呢?
oh, 你原本諗住去邊度玩呀, 改早d去得唔得呀?

原帖由 bbgrass 於 11-5-16 17:29 發表
max1116,
我見封信係8月6日開學, 但係 spn 的 website 話下年係8月15日開學, 係咪 n1 class 要早d開學, 但點解係 saturday 開學咁得意??

可能我8月中的 旅行 要 cancel 啦, 好在只比了 ticket 錢, 未 book hotels.
...

回覆 9# janice_c 的文章

恭喜!恭喜!

呢度所有人都有好消息!太好喇

無錯。係N1開學先,學校特訂一套時間表讓新生漸進式上學。即上課時間由最初一兩個鐘,然後半日,直到15號全校一齊返放學。只有頭兩三日可讓家長陪同,在適應期間,除了老師外,仲有好多位義工家長幫忙照顧,大家大可放心。
星期六的家長會中會有更詳細的講解。

恭喜晒所有收到信的媽咪, 星期六家長日見啦.

原帖由 bbgrass 於 11-5-16 17:32 發表
so far 都無人收到 waiting, 咁應該有得 interview 都有 offer, so happy for all of us

我都希望所有有得interview既人都有offer, 但據我所知並唔係 lor.......

certified la!  
重有d考第2,第3未講到窩.......  幫你補返少少, 你重想講 spk 同spn 大埔都好'口力', 都有考到好名次, 係咪呀! <咪寫d唔寫d比人唯'趙'你呀!>

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-5-16 04:36 發表

你囡囡忙表演o者,唔係"科場",KaHei 下個月總評估(大考),佢就真正趕科場喇 !! (依家 D 默書、測驗正進行得如火如荼) 舊年係"愛麗斯夢遊仙境",今年係 ..... ???

道聽途說,今年 SPC 小一(上學期),起碼有3班嘅第一 ...

醒目開學勳章

原帖由 janice_c 於 11-5-16 17:22 發表
Hi all
多謝各位嘅關心,我(個女)得咗啦!我叫大女放學後幫我開信箱,佢話細妹8月6號返學!

恭喜!恭喜!

想當年n2插班係冇份開袈!
2007年既呢個時侯係當個個收到信我地又凳人家開心時(差唔多係絕望......)至收到電話,叫我地去interview. 見副校長既時候好迷惘, 唔識得問問題, 到最後比d文件我地去apply autopay 先識得笑. 到第一日返學都係烚下烚下, 好彩有其他家長幫忙提點, 你有得開好幸福呀!

原帖由 蕃薯仔媽媽 於 11-5-16 18:22 發表
恭喜!恭喜!

呢度所有人都有好消息!太好喇

原帖由 bobomegan 於 11-5-16 21:56 發表
2007年既呢個時侯係當個個收到信我地又凳人家開心時(差唔多係絕望......)至收到電話,叫我地去interview. 見副校長既時候好迷惘, 唔識得問問題, 到最後比d文件我地去apply autopay 先識得笑. ...

我自己都好似"發緊夢"咁...........

再次恭喜收到信既媽媽.....

果仁靚太....努力加油..... 預祝SPN 插班 / SPK 順利.....

貢獻勳章

原帖由 bobomegan 於 11-5-16 21:56 發表
2007年既呢個時侯係當個個收到信我地又凳人家開心時(差唔多係絕望......)至收到電話,叫我地去interview. 見副校長既時候好迷惘, 唔識得問問題, 到最後比d文件我地去apply autopay 先識得笑. ...

妳好唔幸福咩 magan 媽 ??

有得同主席 "六嬸、三太公",好多人恨都恨唔到呀 !!
[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

原帖由 bobomegan 於 11-5-16 21:35 發表
certified la!  
重有d考第2,第3未講到窩.......  幫你補返少少, 你重想講 spk 同spn 大埔都好'口力', 都有考到好名次, 係咪呀!

咁駛唔駛講埋頭十名 ?? (雖然冇可能知)

megan 媽,"道聽途說" = Please click !! 查實有幾多成真 ?? 咁就真係要問番放風出嚟o既家長喇 !!

其他學校有幾叻我冇興趣知,亦都冇興趣講,我只係想鼓勵一吓小米奇妹妹(米奇嘅囡囡),同佢打打氣o者 !!
[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

原帖由 max1116 於 11-5-16 18:52 發表
無錯。係N1開學先,學校特訂一套時間表讓新生漸進式上學。即上課時間由最初一兩個鐘,然後半日,直到15號全校一齊返放學。只有頭兩三日可讓家長陪同,在適應期間,除了老師外,仲有好多位義工家長幫忙照顧,大家大可放心。
星期六 ...

重有好多大姐姐,所以將來我都一定會鼓勵 KaHei 返去幫幫手 !!

順道提一提大家,因為同囝囝囡囡一齊上堂嘅機會真係好難得,所以記得喺唔影響其他人嘅情況下,影多幾張相、拍多幾段短片(雖然學校都會影);我久不久都會 nick 番出嚟同 KaHei 懷愐吓,睇番小朋友嘅成長過程,真係百般滋味在心頭。

貢獻勳章

原帖由 dadabb2009 於 11-5-16 18:05 發表
好似係n1開學先喎! 唔知可唔可以daddy mammy一齊陪呢?
oh, 你原本諗住去邊度玩呀, 改早d去得唔得呀?

可以,Daddy or Mammy (1 only) !!

貢獻勳章

原帖由 bbgrass 於 11-5-16 17:26 發表
係呀, 只要有恆心, 一定有回報的.  給你無限的祝福

me too !!

貢獻勳章

原帖由 moonisland 於 11-5-16 11:54 發表
恭喜恭喜各位呀! 努力呀!

KaHei and KaHeiBaBa, 谢谢你 and 加油呀!

Hellomickey and mickey,祝一切顺利呀!

今天早上见到个妈妈一边拖住SPK 女女,一边拖住SPN 仔仔, 好善慕哦!是次未能成功,但是希望在明天.  我和女女会继 ...

多謝你,一齊加油 !!
‹ 上一主題|下一主題